زخم های اجتماعی را نباید نادیده گرفت/ کودکان معلولی که خانواده هایشان آن ها را فراموش کردند

مدیرکل بهزیستی استان کرمان در بازدید از مراکز نگهداری کودکان معلول کرمان، عنوان کرد: متاسفانه بعضی از والدین فرزندان معلول خود را در این مراکز می سپارند و دیگر سراغی از آنها نمی گیرند، زخم های اجتماعی را نباید نادیده گرفت و باید پیوند معلولین را با خانواده و جامعه برقرار کنیم. 

به گزارش خبرگزاری سلامت(طبنا) از کرمان؛ دکتر علیرضا وحیدزاده در حاشیه بازدید از مراکز توانبخشی بهزیستی کرمان گفت: امیدوارم نگاه ما به گونه ای شود، که افراد دارای معلولیت نیز در جامعه دیده شوند.

وی با بیان اینکه معلولین ذهنی از متوسط تا خیلی شدید در این مرکز نگهداری می شوند، افزود: پنج مرکز توانبخشی در استان برای نگهداری معلولین ذهنی متوسط، شدید و خیلی شدید وجود دارد که هر کدام بین ۸۰ تا ۱۰۰ معلول ذهنی نگهداری می‌کنند.

وجود ۷۵۰ معلول و ۱۹ مرکز نگهداری از معلولین در استان کرمان

مدیر کل بهزیستی استان کرمان تصریح کرد: ۷۵۰ معلول ذهنی در قالب ۱۹ مرکز در استان کرمان وجود دارد، که در این مراکز خدمات مورد نیاز معلولین ارائه می شود و بخشی از هزینه ها توسط بهزیستی و بخش عمده این خدمات توسط موسسات خیّرین و مردم تامین می شود.

دکتر وحیدزاده اظهار کرد: باید ذهن جامعه روشن شود تا معلولین از اکوسیستم ارتباطی جامعه خارج نشوند، متاسفانه بعضی از والدین فرزندان معلول خود رادر این مراکز می سپارند و دیگر سراغی از آنها نمی گیرند. زخم های اجتماعی را نباید نادیده گرفت و باید پیوندشان را با خانواده و جامعه برقرار کنیم.

وی از سختی کار در مراکز توانبخشی سخن به میان آورد و اظهار کرد: کار در این مراکز فرد را دچار فرسایش می کند.

مدیرکل بهزیستی استان کرمان توصیه کرد: افرادی که خودکشی می کنند یا والدینی که با فرزندانشان مشکل دارند، اگر از این مراکز بازدیدی داشته باشند، قطعا رویه خود را عوض خواهند کرد.

لزوم مشاوره های ژنتیک قبل از ازدواج

دکتر وحیدزاده با بیان اینکه غربالگری‌ ها در راستای جلوگیری از معلولیت‌ هاست، عنوان کرد: باید به بحث‌ های فرهنگی و اجتماعی نیز ورود پیدا کرد، تا قبل از ازدواج خصوصا ازدواج فامیلی مشاوره‌ های ژنتیکی و غربالگری انجام شود تا از معلولیت جلوگیری شود.

وی بیان کرد: کرمان از لحاظ تعداد خیّر و موسسات خیریه فعال در حوزه‌ های اجتماعی بی‌ نظیر است و در کرمان به دلیل پراکندگی و محرومیت انتقال خدمات بسیار سنگین است و باید خیّرین به کمک بهزیستی بیایند.

ارائه خدمات به ۱۳۵۹ کودک دارای شاریط خاص در استان کرمان

مدیرکل بهزیستی استان کرمان افزود: به یکهزار و ۳۵۹ کودک دارای شرایط خاص در مراکز استان خدمات داده می‌ شود و حق سرپرستی نیز به ۴ هزار نفر داده شده است تا بچه ها در خانواده نگهداری شوند.

دکتر وحیدزاده ابراز کرد: در مدل‌های اخیر در دنیا مطرح شده که کار باید اجتماع محور یا خانواده محور بوده و با بطن جامعه و خانواده در ارتباط باشد، لذا افراد دارای معلولیت باید در متن جامعه باشند.

او افزود: سیاست ما این است که معلولین به خانواده‌ ها برگردند و هزینه نگهداری آن فرد به خانواده پرداخت خواهد شد، تا این فرزندان در کانون گرم خانواده نگهداری شوند.

مدیرکل بهزیستی استان کرمان، اذعان داشت : ۴۵ تا ۴۷ نفر از افراد دارای معلولیت ذهنی در مرکز فیاض بخش مجهول‌ الهویه و برخی از آنها نیز بدسرپرست هستند.

وجود ۱۵ مرکز جهت ارتقاء سطح استقلال معلولین

دکتر وحید زاده اظهار داشت: ۱۵ مرکز برای ارتقاء سطح استقلال معلولین وجود دارد، اما سیستم اجتماعی و خانواده نیز باید آمادگی پذیرش آنها را داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه بهزیستی در خصوص اشتغالزایی معلولان در رابطه با استخدام در مراکز دولتی، گفت: دستگاه‌ های دولتی باید سهمیه سه درصدها برای اشتغال معلولین رعایت کنند، اما متاسفانه کمتر اداره و نهادی زیر بار این قانون می رود.

مدیر کل بهزیستی استان کرمان با تاکید بر اینکه باید تلاش لازم برای تعامل با شرکت‌های بزرگ صنعتی و معدنی استان برای اشتغال معلولین انجام شود، ابراز امیدواری کرد: پردیس اشتغال و کارآفرینی معلولین درحال راه‌ اندازی است تا در این مرکز، بال مشارکت موسسات، استانداردسازی و برندسازی محصولات تولیدی معلولین برای عرضه به بازار ارائه شود.

وحیدزاده اذعان داشت: در هر استانی، ستادی تحت عنوان مناسب‌ سازی محیط برای معلولین با ریاست استاندار وجود دارد و طبق قانون شهرداری نباید به ساختمان‌ هایی که مناسب‌ سازی برای معلولین را رعایت نکرده اند پایان کار بدهد و حتی به مجتمع‌ های رفاهی بین راهی که احداث می‌ شود، اگر برای معلولین مناسب‌ سازی نشود پایان‌ کار داده نمی‌ شود.

وی افزود : بم، جیرفت، ماهان، رفسنجان و سیرجان شهرهای پایلوت مناسب‌ سازی هستند.

ثبت نام ۷ هزار و ۶۰۰ معلول استان کرمان در سامانه نهضت ملی مسکن

مدیرکل بهزیستی استان کرمان خاطرنشان کرد: به جامعه هدف بهزیستی کمک هزینه مسکن داده می‌ شود، اما ساخت مسکن جزء وظایف بهزیستی نیست. تاکنون ۷ هزار و ۶۰۰ نفر از معلولین استان کرمان در سامانه نهضت ملی مسکن ثبت‌ نام کرده‌ اند.

احمد شفیعی معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی استان کرمان نیز در رابطه با تسهیلاتی که به معلولین و کارفرمایان جهت اشتغال افراد دارای معلولیت داده می شود، گفت: تسهیلات ۱۵۰ میلیون تومانی با بهره چهار درصد به کارفرمایانی که معلولین را به کار می گیرند داده می‌ شود، همچنین بهزیستی بخشی از حقوقی که کارفرما به معلولین شدید می‌ دهد را به عنوان جبران کارایی به کارفرما باز می‌ گرداند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha