کد خبر: پرستاران-را-مجبور-می-کنند-اضافه-کار-بما
۲ مرداد ۱۳۹۵، ۱۲:۲۰
عضو هیأت مدیره نظام پرستاری مشهد، گفت:پرستاران طبق قانون فقط ۸۰ ساعت مجاز به انجام اضافه کاری هستند آن هم با خواست و رضایت خودشان. اما اغلب آنها از انجام اضافه کاری بالای سقف مجاز، گلایه دارند. واین مساله را نه تنها به صلاح خود نمی دانند، بلکه معتقدند به ضرر دانش آموختگان بیکار حرفه پرستاری است.
 

به گزارش خبرگزاری سلامت به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان نظام پرستاری، جواد توکلی افزود: سال ها است اضافه کار اجباری و پرستاران بیکار به عنوان دغدغه ای صنفی از سوی فعالان با سابقه این حرفه مطرح می شود.

به  گفته وی، وقتی  یک  پرستار  با ۱۹ سال سابقه کار که بر اساس قانون ارتقای بهره وری، موظفی ماهانه اش حدود ۱۵۰ ساعت است، اما ۱۷۵ ساعت اضافه کار هم دارد یعنی به جای یک پرستار دیگر که ۱۵۰ ساعت موظفی دارد و ۲۵ ساعت هم به جای یک ششم یک پرستار دیگر انجام وظیفه می کند و بیمارستان فقط یک حقوق به وی پرداخت می نماید با کمترین مزایا برای اضافه کار. درحالی که اگر یک نفر استخدام شود علاوه بر کاهش نیروی متخصص وپرستار بیکار  به وی حقوق و سایر مزایا نظیر عیدی ، کارانه ، بن  لباس و.... تعلق می گیرد.

توکلی افزود: ما با اضافه کار خلاء کمبود نیروی پرستار سیستم بیمارستان را به صورت ارزان پر می کنیم ، بدون اینکه کسی قدر این جبران کردن ها را بداند و  به طور نا خواسته وغیر مستقیم درحق دانش آموختگان رشته پرستاری که بیکار هستند نیز ظلم می کنیم. ضمن آنکه با هدر دادن وقت و عمرمان به فرسودگی تن و روح خودمان سرعت می دهیم .چرا که بر اساس قوانین همه کشورها پرستاری جزو مشاغل سخت و زیان آور است و به طور حتم  مقدار پولی که بابت اضافه کاردریافت می کنیم جبران این مشکلات را نخواهد کرد.

وی ادامه داد: اغلب کادر درمان  برای  ویزیت و بستری کردن تعداد بیشتری از بیماران  انگیزه دارند و به خاطر تعرفه دار بودن خدماتشان  هرچه  بیمار بیشتری در بیمارستان ها  بستری و عمل جراحی کنند، در آمد بیشتری خواهند داشت، اما پرستاران با ارزانترین مبلغ خدمت رسانی می کنند و تعداد بیماران تاثیری در درآمد و دریافتی آنها ندارد. شاید به همین دلیل است که اغلب پزشکان تمایل دارند تا آخرین ساعت سن بازنشستگی کار کنند چون کار پر درآمدی  دارند. اما پرستاران دنبال این هستند که هر چه زودتر از سیستم بیمارستان خارج شده و باز نشست شوند تا  شاید بتوانند با دغدغه و استرس کمتری زندگی کنند.

توکلی یادآور شد: مدتی است اضافه کار را تحریم کرده و خوشحال است که مسئولان مربوطه مجبور شده اند به جای شیفت اضافه کار او یک دانش آموخته پرستاری دیگر را به بخش اضافه کنند.

وی افزود: ما پرستاران اگه مدتی به خود سختی دهیم و قید اضافه کار را بزنیم به طور حتم این اقدام نتیجه بخش خواهد بود و همکاران بیشتری  قابلیت استخدام شدن خواهند داشت. سیاست مسئوولان وزارت بهداشت کم بودن حقوق و دریافتی پرستاران است تاد به اجبار تن به اضافه کار ارزان بدهند. در صورتی که طبق قانون ارتقاء بهره وری که مصوب مجلس شورای اسلامی است، اضافه کار برای پرستاران کاملا محدود شده و در صورت تمایل خود پرستار، سقف آن حد اکثر ۸۰ ساعت است.

عضو هیآت مدیره نظام پرستاری مشهد تاکید کرد: اما این قانون و قوانین دیگر مربوط به حرفه پرستاری به خوبی اجرا نمی شود. طرح هایی مثل قاصدک که به اضافه کار بیشتر به عنوان یک امتیاز نگاه می کند با قانون ارتقاء بهره وری که مصوب مجلس شورای اسلامی است در تضاد کامل است. در بیشتر کشورها پرستاران مرخصی و استراحت اجباری دارند تا با تجدید قوا بتوانند به بهترین نحو به بیماران خدمت رسانی کنند. اما در ایران به رغم وجود چنین قانونی پرستاران را به اجبار به انجام اضافه کاری وادار می کنند و در صورت استفاده از مرخصی از مبالغ پرداختی به عنوان کارانه ایشان نیز کم می شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha