سیدرضا غلامی درگفتوگو با طبنا(خبرگزاری سلامت)، درباره تمهیدات لازم بهداشتی، کنترل بازرسی آب و موادغذایی در راهپیمایی اربعین حسینی اظهار کرد: برنامهریزیهایی جهت توزیع غذا، ایستگاههای صلواتی و اسکان زائرین در داخل کشور، استانها و شهرستانهای منتهی به مرزهای ورودی و خروجی همچون خسروی، مهران، چزابه و شلمچه صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه گروههای بهداشت روان هلال احمر در کنار اورژانس آماده خدمت رسانی به زائرین هستند، افزود: هماهنگیهای لازم این ارگانها از 3 ماه پیش صورت گرفته است اما فعالیت رسمی خود را از 5 آبان شروع میکنند.
مسئول برنامه بهداشت محیط اربعین حسینی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: خادمین، کارگران، رئیس کاروانها، مسئولین موکبهای بین راهی آموزشهای لازم را برای ارائه خدمات به زائزین اربعین حسینی دیدهاند.
غلامی با تاکید براینکه مردم و زائرین حسینی میتوانند هرگونه شکایتی را با سامانه ۱۹۰ به گوش مسئولان بهداشت محیط برسانند، عنوان کرد: زائرین بهتر است با مشاهده اولین نشانه بیماری به مراکز هلال احمر در مرزها و همکاران بهداشت و درمان در داخل کشور مراجعه کنند همچنین توصیه میشود زائران ماسک همراه خود داشته باشند دستان خود را به خوبی با آب و صابون بشویند.
وی بیان کرد: موکبهای فعال بین راهی در اربعینحسینی مجوزهای لازم را جهت تهیه غذا گرفتهاند بنابراین توصیه ما مبنی بر این است که زائرین غذاهای نذری را از موکبها تهیه کنند و از دست افراد و خارج از موکبها چیزی قبول نکنند و بهتر است غذاها را به صورت گرم مصرف کنند، همچنین غذای زیاد نگیرند که سرد شدن آنها باتوجه به نبود امکانات لازم برای گرم شدن دوباره میتواند سبب بیمار شدن افراد شود.
مسئول برنامه بهداشت محیط اربعینحسینی وزارت بهداشت گفت: در کشور عراق علاوه بر تیم پزشکی، ۲۸ نفر مامور بهداشت محیط نیز حضور دارند ودر کربلا، نجف، سامرا و کاظمین مستقر هستند، همچنین 126 تیم شامل 340 نفر از کارشناسان بهداشت محیط کارشناسان بهداشتی تیم حج و زیارت نیز آماده برای ارزیابی و نظارت از اماکن و رستورانهای بین راهی برای خدمت رسانی به زائرین هستند.
غلامی در پایان گفت: زائرین باید توجه داشته باشند که آب آشامیدنی را حتما به صورت بسته بندی تهیه کنند و از مصرف آب جاری و غیربهداشتی که در مسیر راهها وجود دارد به هیچ عنوان استفاده نکنند.
نظر شما