کد خبر: خوب‌-جویدن-غذا-از-عوامل-اصلی-حفظ-سلامت
۸ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۹:۲۰
دکتر فاطمه میرزایی در گفت‌وگو با طبنا(خبرگزاری سلامت) با بیان این مطلب اظهارکرد: به تند و نجویده فرو بردن عادت کرده‌اند در نتیجه اغلب به‌واسطه هضم و جذب ناقص غذا در لوله گوارش دچار اختلالات گوارشی از قبیل نفخ، گاز شکم، سرگیجه، اسهال، ورم و زخم معده می‌شوند. وی اضافه کرد: ما حاضریم ساعت‌ها برای تهیه غذا یا برای پذیرایی از میهمانان یاخانواده وقت بگذاریم اما خوردن آن بیش از 15 دقیقه طول نمی‌کشد و دست از غذا خوردن می‌کشیم بدون اینکه از این ‌همه زحمت و صرف وقت لذتی برده باشیم‌. میرزایی ادامه داد: حتی عده‌ای عادت کرده‌اند که غذا را ببلعند و این عادت ناهنجار را به‌صورت مستمر در وعده‌های غذایی خود به‌کار می‌برند و اهمیت چندانی هم برای این روش ناصحیح غذا خوردن که حاصلی جز خسته کردن ارگان‌های بدن و ایجاد سوءهاضمه ندارد، قائل نیستند. این متخصص تغذیه و رژیم درمانی معتقد است: غافل از اینکه باید غذا را به‌آهستگی و تأنی خوب بجویم و با بزاق دهان آغشته کنیم تا در دهان کاملاً مخلوط و نرم شود و این روش را به‌تدریج تمرین کنیم و جزو عادت خود قرار دهیم‌. وی افزود: غذا باید به ‌آرامی ‌و خوب جویده شود این کار موجب کمتر خوردن غذا شده و احساس سیری بیشتر ایجاد کرده و ضمن اینکه مانع از چاق شدن افراد می‌شود، لذت غذا خوردن بیشتری ایجاد می‌کند. میرزایی تاکید کرد: اینکار انرژی بیشتری هم برای فعالیت و تحرک روزانه تأمین کرده و بروز مشکلات گوارشی را نیز به حداقل می‌رساند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha