به گزارش طبنا(خبرگزاری سلامت)، محسن فرهادی با اشاره به تمرکز مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت بر سلامت آرد و نان در کشور، اظهار کرد: بیشترین اقدام در این زمینه مربوط به کنترل افزودنی‌های غیرمجاز و کاربرد نمک در نان، به ویژه سنگک، تافتون، بربری و لواش است که بیشترین میزان مصرف را از سوی مردم دارند. همکاران ما در طرح تحول حوزه بهداشت به دستگاه شوری‌سنج مجهز شدند که می‌تواند میزان نمک موجود در نان را تعیین کند.

وی با بیان اینکه در این بازرسی‌ها نانوایی‌های صنعتی بررسی نمی‌شوند، افزود: این تکلیف در مصوبه شورای عالی سلامت امنیت غذایی مورد توجه قرار گرفته و برعهده وزارت بهداشت قرار داده شده است. علاوه بر آن با این اقدام بر بیماری‌های غیرواگیر که در حال حاضر مهم‌ترین آن فشار خون است، بیشتر تمرکز می‌شود و با این کار می‌توان میزان نمک موجود در نان را کنترل کرد.

معاون فنی اداره سلامت محیط و کار وزارت بهداشت بیشترین میزان تخلف در نان را مربوط به افزودن جوش شیرین اعلام کرد و گفت: تخلف در زمینه نمک کمتر بوده است. مشکل میزان نمک غیرمجاز در نانوایی‌های سنتی نیز کمتر از شش درصد بوده است.  با توجه به اینکه مردم بیشتر نان سنتی مصرف می‌کنند، ما نیز میزان نمک را در این نانوایی‌ها بررسی می‌کنیم. نانوایی‌ها نیز با توجه به تخلف مربوطه ممکن است تعطیل شوند و نیروهای بهداشت محیط مطابق قانون می‌توانند برای پلمب نانوایی متخلف اقدام کنند.

معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با اشاره به بهبود کیفیت نان از زمان شروع نظارت‌های طرح تحول بهداشت، بیان کرد: در حال حاضر میزان نمک و افزودنی‌های غیرمجاز در نان کاهش یافته است. آمار این تخلفات نیز در استان‌های مختلف متفاوت است و در عین حال استفاده از نمک و جوش شیرین در تهران بیشتر گزارش شده است.(ایسنا)