کد خبر: rtms،-روشی-برای-تحریک-مغزی
۳ آبان ۱۳۹۵، ۱۰:۴۹

خبرگزاری سلامت: rTMS روشی برای تحریک مناطق مختلف مغز از روی جمجمه و بدون ایجاد درد و ناراحتی برای بیمار است.

دکتر مریم راستگو، دکترای تخصصی فیزیوتراپی درباره چگونگی عملکرد rTMS می‌گوید: استیمولاتور دستگاه یک میدان مغناطیسی بزرگ را برای مدت زمان بسیار کوتاه ایجاد می‌نماید. این جریان مغناطیسی به راحتی و بدون ایجاد درد از جمجمه و پوست سر عبور نموده و به علت آن که به سرعت تغییر می‌کند (از صفر تا مقادیر بسیار زیاد افزایش می یابد و مجددا به صفر می‌رسد)  سبب القای جریان‌های الکتریکی در مناطق مغزی زیر کویل دستگاه می‌شود.

با استفاده از این روش می‌توان مناطق مختلف کورتکس مغزی را تحریک نمود. تحریک کورتکس حرکتی مغز توسط تحریکات rTMS ایجاد فعالیت در عضلات سمت مخالف بدن را برمی‌انگیزد که در صورت کافی بودن شدت جریان به شکل انقباض عضلانی مشاهده می‌شود.

وی ادامه می‌دهد: در افسردگی، سکته مغزی، دردهایی با منشأ عصبی، پارکینسون، زبان پریشی، وزوز گوش و اسکیزوفرنی rTMS کاربرد درمانی دارد. در عین حال در صورت وجود فلز در مغز، سابقه بروز تشنج، وجود ابزارهای تحریک کننده در بدن، وجود پیوند حلزون گوش و همچنین بارداری نمی‌توان از rTMS استفاده کرد، زیرا استفاده از آن بسیار ایمن می‌باشد.

بر اساس این گزارش، دکتر روح الله نوریان،معاون درمان بیمارستان نورافشار تأکید می‌کند: در صورت استفاده چند جلسه‌ای از این درمان، امکان ایجاد تغییرات بلند مدت در مغز وجود دارد، مکانیسم‌های عمل این درمان متعدد می‌باشد که از جمله آنها می‌توان به تغییر سطوح نوروترنسمیترهای مغز، تغییر در میزان ترشح نورومدولاتورها (استیل کولین، سرتونین، نورو اپی نفرین و ...) که نقش مهمی در تنظیم فعالیت نورون‌های کورتکس مغزی ایفا می‌کنند، القای ژن و تغییر در جریان خون منطقه اشاره کرد.

 

وی بیان می‌کند: در بیماران مبتلا به سکته مغزی جهت بهبود عملکرد بیماران در کنار سایر روش‌های توانبخشی همانند فیزیوتراپی، کاردرمانی و گفتار درمانی استفاده از rTMS سبب پیشرفت بهتر و موثرتر بیماران می‌شود.

تاثیر قطعی استفاده از rTMS در بهبود دردهای عصبی همانند دردهای بیماران مبتلا به ضایعه نخاعی، دردهای فانتوم یا خیالی که پس از قطع عضو ایجاد می‌شود و درد عصب سه قلوی صورت (نورالژی عصب تریژمینال) به اثبات رسیده است.

طبق گفته معاون درمان بیمارستان نورافشار، هزینه ‌ای درمان با rTMS تحت پوشش بیمه‌های درمانی قرار ندارد.

 


کد خبرنگار: 410100

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha