دکتر سید مسعود داوودی در گفتوگو با طبنا(خبرگزاری سلامت)، درباره ایجاد کهیر روی پوست برخی از افراد اظهار کرد: کهیر یک واکنش حساسیتی پوست است به این معنا که برخی علل حساسیتزا به دنبال شروع فرایند آلرژی باعث آزادسازی مادهای از سلولهای خونی به نام هیفتامین میشوند.
وی ادامه داد: هیفتامین باعث گشاد شدن عروق و پرخونی پوست و ورود مقداری مایع داخل عروق به زیر پوست شوند که در نتیجه آن روی پوست بیماران مبتلا به کهیر ضایعات قرمزرنگ برجستهای را مشاهده میکنیم که به دنبال آن بیمار ممکن است دچار خارش شدید شود.
این متخصص پوست و مو خاطرنشان کرد: میزان خارش در افراد مختلف متفاوت است، در برخی افراد ممکن است این خارش به قدری شدید باشد که خواب و زندگی آنها را مختل کند همچنین در مواردی فرد به جای خارش دچار سوزش شده یا احساس سوزن سوزن شدن روی پوست را دارد که هردوی این موارد نیز میتواند بیمار را دچار دردسر کند.
وی با تاکید براینکه شایعترین علل آزاد شدن هیفتامین و ایجاد کهیر را وجود مواد حساسیتزا در خوارکیها و داروها، مواد حساسیتزای موجود در هوا، نیش حشرات و گاهی عوامل فیزیکی و آب و هوایی دانست و افزود: در بعد غذایی شایعترین علل بروز کهیر، افزودنیهای موجود در غذاست، که در این خصوص میتوان به انواع چاشنیهایی که به صورت روزمره در غذا استفاده میشود مثل سس، زعفران وزردچوبه و گاهی افزودنیهایی که کمتر در غذا استفاده میشود مثل وانیل و سایر طعمدهندهها اشاره کرد.
داوودی با تاکید براینکه برخی مواد خوراکی با منشاه گیاهی نیز میتوانند باعث ایجاد حساسیت شوند، عنوان کرد: گوجه فرنگی، توت فرنگی، سویا، خشکبار و آجیل از این دست خوراکیها هستند، همچنین برخی مواد خوراکی با منشا حیوانی مانند تخم مرغ، لبنیات، ماهی و میگو نیز میتوانند منجر به ایجاد آلرژی در افراد شود.
به گفته وی از شایعترین داروهایی که میتوانند باعث ایجاد کهیر بر روی پوست شده و افراد به آن حساسیت نشان میدهند، آنتی بیوتیکها و داروی آسپرین هستند، همچنین انتشارگرد وغبار و گرده گل و گیاه در هوا که در زمان تغییر فصل شاهد آن هستیم باعث ایجاد کهیر میشوند، لذا برخی به صورت فصلی هرسال ایجاد کهیر بر پوست خود را تجربه میکنند.
وی گرما، سرما، نورخورشید و استفاده از برخی دستگاههایی که لرزش زیادی در بدن ایجاد میکند در برخی مشاغل ا زعواملی خواند که میتوانند باعث آزاد شدن هیفتامین در بدن و ایجاد کهیر شوند.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه کهیرهای فیزیکی در افراد خاصی بروز میکند، تصریح کرد: به طور کلی کهیر در افراد مستعد این بیماری ممکن است بروز کند و اگر عامل ابتلا آن به خوبی شناخته شود با حذف عامل میتوان نسبت به درمان آن امیدوار بود، اما اگر علت شناخته نشود چه بسا بهرغم مصرف دارو دوباره فرد در اثر تماس ناخواسته با ماده حساسیتزا دچار کهیر شود.
وی از افراد مستعد ایجاد کهیر توصیه کرد: از خوردن غذاهای غیر خانگی، غذاهای کنسروی و کمپوتی ، میوههای رنگی و برخی مواد غذایی که ماندگاری طولانی دارند، مثل لبنیات و پنیر سنتی، ترشیجات وخیارشور که مدتها در محیط دربسته میمانند مصرف نکنند زیرا چنین موادی میتوانند باعث حساسیت شوند.
وی تاکید کرد: افراد مستعد حساسیت حتما پزشک خود را از فهرست دراروهایی که برایشان حساسیتزا است مطلع کنند تا پزشک دوباره آنها را برایشان تجویز نکند، همچنین این افراد برای انجام اقداماتی مانند عسکبرداری و رادیوگرافی بخصوص گرفتن عکس رنگی باید پزشک را از زمینه حساسیت قبلی خود آگاه کنند تا دراثر استفاده از ماده حاجب به کار رفته برای این نوع عکسبرداری دچار حساسیت نشوند
این متخصص پوست و مو عنوان کرد: افرادی که سابقه آلرژی و کهیر دارند در مسافرت و گردش چون امکان حسسایت در اثر نیش حشرارت و غذاهایی که ممکن است استفاده کنند را دارندحتما باید داروهای خود را به مراه داشته باشند
وی در پایان تصریح کرد: ممکن است علائم حساسیت پوستی در اثر استرس تشدید شود اما استرس به طو مستقفیم نمیتواند باعث ایجاد کهیر شود.
نظر شما