۱۵ سال است که به دنبال زباله سوز هستیم

استاندار گیلان با اشاره به بحران پسماند و فاضلاب در استان، از نیاز فوری به اعتباری بالغ بر ۲۰ هزار میلیارد تومان برای احداث شبکه و تصفیه‌خانه رشت و انزلی خبر داد و تاکید کرد:حل مشکل فاضلاب گیلان با احداث شبکه و تصفیه خانه رشت و انزلی نیازمند اعتبار ۲۰ هزار میلیارد تومانی است که متاسفانه بودجه سالانه آبفای استان ۵۰۰ میلیارد تومان است.

به گزارش خبرگزاری سلامت (طبنا) گیلان: هادی حق شناس ۵ دی ماه در برنامه تلویزیونی گفت‌وگو محور «پاسخ»، با اشاره به گذشت دو ماه و ۲۰ روز از حضور خود به عنوان استاندار گیلان، اظهار کرد: به واسطه بومی بودن از وضعیت گیلان بی اطلاع نیستم به ریز مسائل استان را می دانم.

وی مسائل گیلان را دو بخش ملی و استانی تقسیم کرد و افزود: درآمد سرانه کم و پروژه های نیمه کاره و نوسانات حوزه تجارت و... از جمله مسائلی است که در سطح ملی مطرح بوده و به سیاست های پولی و مالی و ارزی و تجاری برمی گردد، اما بخش دیگری از مسائل به داخل استان برمی گردد.

استاندار گیلان با اشاره به انجام کارهای بزرگ در دولت های گذشته، یادآور شد: در برخی از حوزه ها می توانستیم بهتر عمل کنیم.

حق شناس وضعیت سخت افزاری بنادر گیلان را مطلوب دانست و اضافه کرد: با توجه به پس روی آب دریای کاسپین، گیلان بهترین بنادر را برای پذیرش کشتی ها دارد، اما به واسطه محدودیت های جغرافیایی، علیرغم برخورداری از اسکله های متعدد، در پس کرانه برای احداث مخازن روغن و سیلوهای گندم محدودیت داریم.

وی با بیان اینکه طبق آمار مرکز پژوهش ها، پروژه های عمرانی هم در اعتبار و هم در مدت زمان اجرا سه تا پنج برابر پیش بینی اولیه افزایش دارند، گفت: باید اولویت های گیلان را پیدا کنیم و اگر هر مسئول در هر مقطع، یک مسئله را حل کند، خیلی از مسائل را می توانیم حل کنیم.

استاندار گیلان، محیط زیست را مسئله مهم استان دانست و خاطرنشان کرد: پسماند گیلان به نقطه بحران رسیده و به ابرچالش تبدیل شده، اما هنوز برای کشور ابرچالش نیست و لذا باید به مسئل اول برای مقامات تبدیل شود.

وی خواستار اجرای تکالیف ملی و استانی برای مشکلات حوزه پسماند گیلان و تامین مالی پروژه ها از جمله زباله سوز شد و ادامه داد: نیازمند احداث شبکه و تصفیه خانه فاضلاب رشت و انزلی هستیم تا بتوانیم تالاب و رودخانه های رشت را احیا کنیم؛ البته لایروبی و تله های رسوبگیر و جمع آوری گونه مهاجم سنبل آبی و... موثر است، اما باید طرح جامع پنج ساله احیای تالاب را اجرا می کردیم تا حال تالاب خوب شود؛ این در حالی است که روزانه ۶۰۰ هزار مترمکعب فاضلاب وارد تالاب می شود که ۳۸۰ هزار مترمکعب آن انسانی است؛ همچنین ۱۵ هزار مترمکعب از فاضلاب های صنعتی که سمی است، وارد تالاب می شود.

حق شناس حل مشکل فاضلاب گیلان با احداث شبکه و تصفیه خانه رشت و انزلی را نیازمند اعتبار ۲۰ هزار میلیارد تومانی دانست و بیان کرد: متاسفانه بودجه سالانه آبفای استان ۵۰۰ میلیارد تومان است.

وی از رسانه های مکتوب و مجازی خواست به اصل مسائل گیلان بپردازند و اضافه کرد: هرچقدر رسانه ها بیشتر به مسائل اصلی بپردازند، این مسائل به مطالبه مردم تبدیل می شود.

استاندار گیلان پرورش ماهی در قفس را نیازمند ایجاد سایت پشتیبان در دریای خزر توسط شیلات با استفاده از شناور پشتیبان دانست و گفت: تالاب انزلی زایشگاه اصلی ماهیان دریای خزر است که وسعت ۲۰ هزار هکتاری دارد، اما فاضلاب رشت و انزلی و صومعه سرا و روستاهای اطراف وارد تالاب می شود و ماهیان امکان تخم ریزی در این استخر بزرگ آب شیرین را ندارند.

حق شناس با بیان اینکه باید مسائل را در زمان و مکان خودش طرح و حل کنیم، افزود: اگر به مسئله تالاب انزلی در زمان و مکان مناسب پرداخته می شد، امروز به این وضعیت دچار نمی شد لذا یک راه حل داریم که رسوب وارد تالاب نشود و شرط آن ایجاد شبکه و تصفیه خانه است.

وی با اشاره به معروف شدن تالاب انزلی و لندفیل سراوان در سطح کشور، عنوان کرد: دو تالاب در غرب و دو تالاب در شرق استان در حال تبدیل شدن به تالاب انزلی دیگر هستند و سرنوشت سراوان در انتظار ۶ نقطه از استان است.

استاندار گیلان راه حل چالش پسماند را نیز در تفکیک از مبدا، پردازش، کمپوست و دفن دانست و اضافه کرد: ۱۵ سال است که به دنبال زباله سوز هستیم، اما هنوز اجرایی نشده و اگر مسئله پسماند را حل نکنیم، کل استان دچار مشکل می شود.

وی قول داد که برای مشکلات گیلان راه حل درست را پیدا کند و متذکر شد: اگر امروز ۲۰ هزار میلیارد تومان را برای فاضلاب استان دریافت کنیم، سه تا پنج سال زمان می برد تا کار انجام شود و لذا باید از اعتبارات صندوق ارزی استفاده کنیم و مردم مطالبه گر آن باشند؛ در این راستا همه نمایندگان استان پای کار هستند تا از محل منابع عمومی و منابع استانی و اوراق مشارکت و صندوق ذخیره ارزی برای فاضلاب استان بهره بگیریم.

حق شناس با بیان اینکه در گیلان قابلیت دفن زباله را نداریم، اضافه کرد: حجم زیاد بارندگی و بالا بودن سطح آب های زیرزمینی این امکان را نمی دهد و با شیرابه مواجه هستیم.

وی در ادامه به مشکلات بنگاه های اقتصادی راکد و نیمه راکد اشاره کرد که مورد بازدید سران قوا قرار گرفته اند و گفت: مدیران استانی مقصر نیستند و بخشی از مشکلات متاثر از مسائل ملی همچون تحریم های ظالمانه است؛ همچنین با ناترازی انرژی مواجه هستیم، اما زمانی که ۲۱ استان تعطیل بودند، ما تعطیلی های کمتری داشتیم تا تولید تعطیل نشود، زیرا در سه ماه پایانی سال، واحدهای تولیدی باید به اندازه پنج ماه حقوق و مزایا بدهند و اگر تولید تعطیل شود، مشکلات خانواده ها بیشتر خواهد شد. در این راستا برق خانگی را قطع کردیم تا تولید نخوابد.

استاندار گیلان عدم پرداخت تسهیلات و مالیات و بیمه و... از سوی واحدهای تولیدی را موجب ناترازی در منابع بانک ها دانست و تاکید کرد: برخی از بانک های استان بیش از منابع اقدام به پرداخت تسهیلات کرده اند لذا با دستور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سفر به گیلان، قرار شد که شرکت ها منابع خودشان را در استان نگه دارند تا موجب تقویت منابع بانکی جهت پرداخت تسهیلات شود. همچنین تمرکززدایی و توسعه متوازن را به دنبال خواهد داشت.

وی با بیان اینکه از همه اختیارات استاندار برای حل مشکلات واحدهای تولیدی استفاده خواهم کرد، ادامه داد: بودجه عمرانی کشور ۳۸۰ همت است و پروژه های نیمه کاره نیازمند سه برابر این اعتبار هستند.

حق شناس از دولت خواست برای واردات برنج و چای از ارز ترجیحی استفاده نکند و یادآور شد: اگر زندگی شالیکار و چایکار از زمین کشاورزی تامین نشود، شاهد تغییر کاربری خواهیم بود لذا نباید برای واردات محصولات کشاورزی یارانه تخصیص دهیم و استدلال خودروسازان داخلی را برای برنج و چای اعمال کنیم.

استاندار گیلان، ارزشمندترین دارایی کشور را استان های شمالی از جمله گیلان دانست و تصریح کرد: آب و هوای خوب و خاک حاصلخیز داریم که نباید برای ویلاسازی فروخته شود و اگر دولت به داد کشاورزان گیلان نرسد، ضریب امنیت غذایی دچار مشکل خواهد شد.

وی با اشاره به رای دیوان عدالت اداری درباره عدم صدور پروانه ساخت برای اراضی فاقد سند، خاطرنشان کرد: امکان ساخت و ساز در اراضی فاقد سند داخل طرح هادی که کاربری مسکونی دارد، نیست و دهیاران نمی توانند پروانه صادر کنند که نتیجه آن حاشیه نشین شدن روستاییان در شهرهاست لذا مجلس در قالب یک طرح به دنبال رفع این مشکل در هفته های جاری است.

حق شناس اقتصاد دریامحور را مزیت گیلان دانست و اضافه کرد: باید گردشگری دریایی خزر را مانند استان های جنوبی فعال کنیم؛ برای تردد دریایی در خزر با سازمان بنادر و دریانوردی جهت راه اندازی کشتی های مسافربری مذاکره کردیم تا فاصله ۲۰ مایلی اسکله مارینا تا بندر انزلی طی شود؛ در این راستا باید به تربیت نیروی انسانی مرتبط با دریانوردی نیز بپردازیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha