امام جمعه سیرجان در آیین اختتامیه دهمین جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب کشور گفت: کتاب اولین، ابتداییترین و مهمترین هدیه خداوند به بشر و یکی از زیربنایی ترین و اساسی ترین نهادها برای ارتقا و توسعه فرهنگ و تمدن در هر جامعه است.
به گزارش خبرگزاری سلامت(طبنا) از کرمان؛ آیین اختتامیه دهمین دوره جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب با حضور امام جمعه و جمعی از مسئولان شهرستانی و استانی در گهرپارک برگزار شد.
در این آیین، روستای کهن سیاه از بخش بلورد سیرجان به عنوان روستای برگزیده کشوری دوستدار کتاب در سال ۱۴۰۳ معرفی شد.
حجت الاسلام و المسلمین مسلمی زاده در این آیین، ضمن تبریک انتخاب روستای کهن سیاه به عنوان روستای دوستدار کتاب گفت: اهمیت و نقش جایگاه کتاب بر همگان واضح است.
وی افزود: کتاب اولین، ابتدایی ترین و مهم ترین هدیه خداوند به بشر و یکی از زیربنایی ترین و اساسی ترین نهادها برای ارتقا و توسعه فرهنگ و تمدن در هر جامعه است.
امام جمعه سیرجان به تعابیری از قرآن در وصف کتاب نیز اشاره و خاطرنشان کرد: قرآن فرموده "کتاب انزلناه الیک" یعنی کتاب نازل شده توسط خداوند است و در جای دیگر از کتاب به عنوان موجودی مبارک یاد می کند، که خداوند در اختیار ما قرار داده و این مسئله آنقدر مهم است که خدا فرموده "نون والقلم و ما یسطرون" یعنی هم به خود کتاب و هم به ابزاری که کتاب را ایجاد میکند، قسم خورده است.
امام جمعه سیرجان، اهمیت توجه به کتاب را یک توجه کاربردی خواند و بیان کرد: ای کاش مسائل مربوط به کتاب صرفاً از قالب جلسات رسمی و ارائه گزارش بیرون بیاید و کتاب واقعا جزو زندگی ما قرار بگیرد. اگر به زندگی شخصیت هایی که اهل کتاب و تحقیق و امور مربوط به کتاب هستند نگاهی بیندازیم، می بینیم که اندیشه استوارتری دارند.
حجت الاسلام مسلمی زاده تصریح کرد: در حالی که متاسفانه سرانه مطالعه در کشور ما بسیار پایین است و بخش عمده آن هم مربوط به مطالعه دیجیتالی است، که اصلاً جای کتاب فیزیکی که ما امروز آمده ایم در این مکان آن را ترویج کنیم را نمی گیرد. ما در این عرصه خیلی ضعیف هستیم.
وی به کلامی از امیرالمومنین (ع) در خصوص اهمیت کتاب نیز اشاره و اظهار کرد: مولای متقیان فرموده اند کتاب و کتاب ها؛ باغ و بستان دانشمندان هستند. یعنی اگر کسی قدر و ارزش کتاب را بداند، روحش مفرح خواهد شد.
خطیب جمعه سیرجان در ادامه صحبت هایش کلامی از مقام معظم رهبری را نیز ضمیمه نموده و گفت: مقام معظم رهبری هم فرموده اند کتاب باید در سبد هزینه های خانوار قرار بگیرد. یعنی یکی از ملزومات جدی حیات معنوی ما باشد. چرا که فکر و اندیشه ما از طریق کتاب تقویت می شود.
حجت الاسلام مسلمی زاده با اشاره به اینکه در حال حاضر کتاب به یک کالای لوکس تبدیل شده تاکید کرد: سال اول طلبگی به ما شهریه می دادند. زمانی که گفتم این شهریه زیاد است، مدیر ما که مرد شریف و والایی بود گفت مازاد آن را کتاب بخر و همین امر من را علاقمند به کتاب کرد.
وی اظهار داشت: اما الان متاسفانه کتاب به کالای لوس تبدیل شده و هزینه آن به حدی بالا رفته که همگان قادر به خرید کتاب نیستند. دولت باید راهکاری برای حمایت از بخش کتاب و ارائه یارانه کتاب پیدا کند.
امام جمعه سیرجان به مسئله دیگری در حوزه کتاب نیز اشاره و تصریح کرد: در سیرجان و اطراف این شهرستان فضا و زیر ساخت مناسبی برای ایجاد فضای کتابخانه ای وجود ندارد. اگر مشکل یارانه کتاب و زیرساخت فضای کتابخانه ای حل شود؛ می توانیم شاهد ارتقا و توسعه فرهنگ در عرصه کتاب و باور کتابخوانی، هم در سیرجان و هم در سطح جامعه باشیم که اتفاق خوشایندی است.
نظر شما