معاون آموزشی سازمان اورژانس کشور بر اهمیت تشخیص و درمان سریع سکته مغزی تاکید کرد و گفت: تشخیص به موقع علائم سکته مغزی و اقدام فوری میتواند جان بیماران را نجات دهد.
به گزارش گروه بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت(طبنا)حسن نوری ساری، به مناسبت روز جهانی سکته مغزی با بیان اینکه سکته مغزی دومین علت مرگ و اولین علت ناتوانی در کشور است، افزود: بسیاری از موارد سکته مغزی با رعایت اصول بهداشتی قابل پیشگیری است.
وی به برخی از اصول بهداشتی اشاره کرد و افزود: با رعایت رژیم غذایی مناسب، ورزش منظم و درمان به موقع بیماریهای زمینهای مانند دیابت و فشار خون میتوان تا حد زیادی از وقوع سکته مغزی جلوگیری کرد.
معاون سازمان اورژانس کشور با تاکید بر اهمیت اقدام سریع در مواجهه با علائم سکته مغزی، خاطرنشان کرد: حدود ۸۵ درصد از سکتههای مغزی، ناشی از انسداد عروقی هستند که با درمان به موقع میتوان لختههای خون را از بین برد و مسیر جریان خون را باز کرد.
نوری ساری به تشریح علائم سکته مغزی پرداخت و گفت: علائم سکته مغزی شامل اختلال تعادل، انحراف چشم، کج شدن صورت، ضعف یک طرفه بدن و اختلال تکلم است بنابراین افراد در صورت مشاهده این علائم سریعاً با شماره ۱۱۵ تماس بگیرند، زیرا هر یک دقیقه تأخیر میتواند میلیونها سلول عصبی را از بین ببرد.
وی تصریح کرد: در صورتی که بیمار در سه و نیم ساعت نخست به بیمارستان برسد، امکان تزریق داروهای حل کننده لخته وجود دارد که این داروها شانس بهبودی را به طور چشم گیری افزایش میدهند. روشهای جدیدی همچون ترومبکتومی (خارج کردن لخته از عروق مغزی) اکنون در دنیا و همچنین در برخی بیمارستانهای کشور استفاده میشوند که امکان درمان را حتی پس از گذشت ۱۲ ساعت از بروز علائم، فراهم میکند.
نظر شما