در نشست هماهنگی «جشنوارۀ ملی نان» که با حضور شهردار کرمان برگزار شد، تاریخ برگزاری جشنواره ملی نان از ۲۴ تا ۲۷ مهرماه و محل آن در پارک مادر شهر کرمان، اعلام شد.
به گزارش خبرگزاری طبنا از کرمان؛ محسن تویسرکانی شهردار کرمان در جلسه هماهنگی دومین «جشنواره ملی نان» که با حضور معاون فرهنگی اجتماعی، معاون خدماتدشهری و معاون حمل و نقل و امور زیربنایی شهردار، شهردار منطقه دو کرمان و دبیر جشنواره ملی نان، تشکیل شد، گفت: معتقدم اینگونه رویدادها و همچنین برنامههای مناسبتی باید بیشتر توسط شهرداری برگزار شود؛ چرا که ما با وجود داشته های فراوان تاریخی و فرهنگی، تاکنون تلاشی که باید و شاید برای معرفی آنها انجام ندادهایم.
وی، با تأکید بر لزوم برنامه ریزی ویژه برای تکریم مهمانان، خاطرنشان کرد: برگزاری «جشنواره ملی نان» در کرمان، نقش مهمی در معرفی فرهنگ و آداب و رسوم کرمان و همچنین جذب گردشگران به این شهر و استان خواهد داشت.
معاون فرهنگی اجتماعی شهردار و مدیرعامل سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرمان نیز بیان کرد: با توجه به تأکید و پیگیری شهردار محترم، جلسات مداومی که با دبیر جشنواره داشتیم، که انصافا زحمات زیادی برای هماهنگی امور کشیدند.
سید مرتضی حسینی، با اشاره به تلاش برای دعوت از سفرای کشورهای مختلف و مقامات کشوری، برای حضور در این جشنواره، افزود: جشنواره ملی نان، بخش های مختلفی از جمله؛ نمایشگاه پخت آیینی و هیزمی نان، نمایشگاه ماشینآلات و تنورهای مدرن و بخش فرهنگی دارد.
وی، با اشاره به برنامه ریزی برای برگزاری چهار شب جشن با حضور چهره های کشوری در دومین جشنواره ملی نان، خاطرنشان کرد: پرداختن به بازیها، آواها و آیین های بومی و محلی مخصوص کاشت، داشت و برداشت گندم در استانهای مختلف، از دیگر برنامه های این جشنواره خواهد بود.
معاون فرهنگی اجتماعی شهردار و مدیر عامل سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرمان، از انتخاب پارک «مادر» برای برگزاری دومین جشنواره ملی نان، خبر داد و افزود: اصلاح و راه اندازی آب نمای پارک «مادر» به کمک شهرداری منطقه دو انجام می شود؛ تجهیز و افزایش سرویس های بهداشتی با همکاری معاونت حمل و نقل و امور زیربنایی شهرداری و اصلاح فضای سبز و روشنایی پارک، دسترسی به آب آشامیدنی، استقرار نیروهای نظافتی و همچنین نیروها و تجهیزات سازمان آتش نشانی نیز توسط معاونت خدمات شهری شهرداری انجام خواهد شد.
حسینی، با اشاره به برنامه ریزی برای برپایی ۲۰۰ غرفه در جشنواره ملی نان، بر لزوم تأمین پارکینگ و پوشش خبری مناسب این رویداد، تأکید کرد.
دبیر جشنواره ملی نان نیز، در این جلسه با اشاره به اینکه نخستین جشنواره ملی نان سال گذشته با حضور ۲۱ استان طی چهار روز در کرمان برگزار شد، اظهار داشت: امسال برای دعوت از همه استان ها برنامه ریزی کردیم و به همین منظور، سفرهای استانی خود را از ماه های گذشته شروع کردیم و با اداره میراث فرهنگی، اداره غله و اتاق اصناف در استان های مختلف ارتباط گرفتیم و جلساتی در خصوص نان های سرزمینی و آیینی آنها داشتیم.
حمیدرضا رستمی، خاطرنشان کرد: تمام تلاش ما این است که میزبان همه اقوام در این دوره از جشنواره باشیم تا بتوانیم «جشنواره ملی نان» را به اسم کرمان در تقویم میراث فرهنگی کشور ثبت کنیم.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته از هشت شهرستان استان در جشنواره ملی نان شرکت کردند، تصریح کرد: امسال سعی کردیم تمام شهرستان ها را دعوت کنیم تا آیین هایی را که در حوزه نان دارند، به تصویر بکشند.
دبیر اجرایی دومین «جشنوارۀ ملی نان» با بیان اینکه پارسال ۱۲۰ نوع نان در جشنواره عرضه شد و امسال ۲۰۰ نوع نان را خواهیم داشت، ادامه داد: با برگزاری جشنواره ملی نان در سه بخش «احیای نان های سرزمینی و آیینی»، «احیای نان کامل» و «آیین های مرتبط با نان و گندم»، تلاش داریم اقوام مختلف را حول موضوع نان، گرد هم آوریم.
رستمی، تصریح کرد: جلساتی با سازمان صدا و سیما داشتیم و قرار شد این رویداد ازطریق شبکه های مختلف سیما به ویژه شبکه دو، به صورت زنده پوشش داده شود و از این طریق می توانیم نام کرمان و جاذبه های آن را مطرح کنیم.
وی، با اشاره به اینکه مسئله کیفیت نان یکی از دغدغه های شورای اسلامی شهر کرمان است، افزود: قرار است؛ امسال از اعضای کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی که در راستای نان کامل در کشور تصمیم می گیرند، دعوت کنیم و دست اندرکاران این جریان در جشنواره حضور پیدا کنند.
دبیر اجرایی «جشنواره ملی نان» یادآور شد: یکی از اهداف ما از برگزاری این جشنواره، پرداختن به موضوع نان و نانوا از جنبه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و ارتقای جایگاه نانوایان است، که نقش مهمی در بهبود کیفیت نان دارد.
نظر شما