پیگیر ابطال مجوز تاسیس داروخانه به غیرداروسازان هستیم

رئیس‌سازمان غذا و دارو، در واکنش به موضوع حذف شرط داروساز بودن برای تأسیس داروخانه، توضیحاتی داد.

به گزارش گروه بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت(طبنا)سیدحیدر محمدی، روز سه‌شنبه ۶ شهریور ۱۴۰۳ در مراسم روز داروسازی به چالش‌ها و دستاوردهای اخیر حوزه دارو پرداخت و اظهار داشت: بین آنچه گفته می‌شود و آنچه در عمل انجام می‌گیرد فاصله وجود دارد و مدیریت و نظارت بر زنجیره دارو به واقع امری پیچیده است.

وی به یکی از چالش‌های بزرگ چند دهه اخیر، یعنی پرداخت حق‌فنی داروسازان اشاره کرد و گفت: خوشبختانه این موضوع را قانونی کردیم و در برنامه پنج ساله پیشرفت تصویب شد تا از زحمات داروسازان به عنوان متخصص، به نوعی تقدیر شود.

محمدی همچنین افزود: بحث موروثی شدن داروخانه‌ها از طریق دیوان عدالت اداری پیگیری و با مشورت انجمن داروسازی، ابطال شد.

وی از ورود ۴ محصول جدید سلول و بافت به فهرست دارویی خبر داد و افزود: این اقدام ما را در زمره کشورهای پیشرو در این حوزه قرار داده است.

محمدی همچنین به راه‌اندازی ۴۱ داشبورد مدیریتی در سایت سازمان غذا و دارو اشاره کرد و گفت: این داشبوردها به منظور شفاف‌سازی و در اختیار قرار دادن اطلاعات به ذی‌نفعان طراحی شده‌اند.

رئیس سازمان غذا و دارو، درباره «حذف شرط داروساز بودن برای تأسیس داروخانه»، افزود: این موضوع نیز از آرای هیأت عمومی دیوان است و در این زمینه نیز همزمان با پیگیری ابطال موروثی بودن داروخانه‌ها، درخواست بررسی داده بودیم. همچنان ابطال این موضوع را پیگیریم و امیدواریم با همت قضات دیوان، اصلاح شود. اما در این میان راهکار کوتاه مدت آن بود که بخشنامه‌ای داشته باشیم و امتیازبندی لحاظ شود؛ اما مقداری از این اقدام سو برداشت شد. این موضوع را نیز در برنامه پنج ساله هفتم آورده بودیم اما در بازبینی حذف شد. امیدواریم با پیگیری‌های در حال انجام، در قوانین مستمر لحاظ شود.

در ادامه، غلامحسین صادقیان مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو، اظهار داشت: مهم‌ترین معضل حوزه دارو نقدینگی است که اگر هم‌افزایی نشود، زنجیره تأمین با مشکل مواجه می‌شود.

وی افزود: امیدواریم دولت جدید توجه ویژه‌ای به مباحث دارو داشته باشد که خوشبختانه وزیر بهداشت، این حوزه را جزو اولویت‌ها اعلام کرده‌اند.

صادقیان گفت: امید است سایر مجموعه دولت نیز اهمیت موضوع را درک و همراهی لازم را با وزارت بهداشت داشته باشند.

وی افزود: در نظر داریم در یکسری از فرایندها از پتانسیل بخش خصوصی استفاده کنیم و دستورالعمل برون سپاری را منتشر کرده ایم و شرایط تعیین شده است.

صادقیان گفت: انتظار داریم تشکل‌های دارویی نیز به تحقق برون‌سپاری وظایف غیرحاکمیتی کمک کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha