یک مطالعه جدید ادعا می کند که سرنخ هایی وجود دارد که نشان می دهد گوشت قرمز و فرآوری شده می تواند باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ در جوانان شود.
به گزارش گروه بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت(طبنا)محققان اخیراً گزارش دادند که بیماران جوانتر مبتلا به سرطان روده معمولاً سطوح بالاتری از متابولیتهای ایجاد شده توسط هضم اسید آمینهای به نام آرژنین دارند.
آنها همچنین دارای سطوح بالاتر متابولیت مرتبط با چرخه اوره هستند - فرآیندی که طی آن آمونیاک تولید شده توسط هضم پروتئین از خون فیلتر شده و دفع میشود.
به گفته محققان، مصرف بیش از حد طولانی مدت گوشت قرمز و گوشت فرآوری شده میتواند این سطوح متابولیت بالا را در افراد جوان مبتلا به سرطان روده بزرگ توضیح دهد.
محقق ارشد «نصیر سانگوان»، مدیر مرکز تجزیه و تحلیل میکروبی کلینیک کلیولند، گفت: «داده های ما به وضوح نشان میدهد که محرک اصلی رژیم غذایی است.»
برای این مطالعه، محققان آزمایش خون انجام شده روی ۲۰ بیمار مبتلا به سرطان روده بزرگ ۵۰ ساله یا کمتر را با بیماران ۶۰ ساله و بالاتر مقایسه کردند.
تجزیه و تحلیل نشان داد که تفاوت در رژیم غذایی عامل بسیاری از تفاوتهای مشاهده شده بین بیماران جوان و مسنتر سرطان روده بزرگ است.
این در واقع خبر خوبی است، زیرا محققان فکر میکردند که ممکن است برای کاهش خطر ابتلاء به سرطان روده بزرگ، به تغییر میکروبیوم روده در مقیاس بزرگ نیاز باشد. میکروبیوم شامل هزاران میکروب مختلف است که در روده زندگی میکنند، که بیشتر آنها در طول عمر مفید هستند.
به گفته محققان، بررسی خطر ابتلاء به سرطان روده بزرگ با انجام آزمایش خون به دنبال متابولیتها نسبت به انجام یک توالی ژنتیکی از نمونه مدفوع برای بررسی سطح باکتریهای روده میتواند آسانتر باشد.
گام بعدی در این تحقیق، تأیید یافتههای آن در گروه بزرگتری از بیماران مبتلا به سرطان روده بزرگ خواهد بود. پس از آن، محققان میتوانند آزمایش کنند که آیا رژیم غذایی یا داروها میتوانند این سطوح متابولیت را کاهش دهند یا خیر.
نظر شما