پشه آئدس و بیماری تب دنگی در زنجان مشاهده نشده است

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان، گفت: تاکنون پشه آئدس و همچنین موارد بیماری تب دنگی در استان مشاهده نشده است و مراقبت انسانی بیماری تب دنگی، به صورت مستمر در سطح استان در حال انجام است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری سلامت (طبنا)زنجان،
ملیحه نقدی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: برای مقابله با بیماری تب دنگی و همچنین جلوگیری از ورود، استقرار و گسترش پشه آئدس در استان، اقدامات گسترده‌ای توسط کمیته‌های تخصصی در حوزه‌های مختلف دانشگاه علوم پزشکی و همچنین با هماهنگی‌های بین بخشی و استفاده از ظرفیت سایر دستگاه‌های اجرایی استان درحال انجام است.  

وی با بیان اینکه تب دنگی یک بیماری ویروسی است که توسط گزش یک نوع پشه بنام پشه آئدس به انسان منتقل می شود، افزود: وقتی که پشه آئدس از فرد مبتلا به تب دنگی خونخواری می کند،آلوده شده و ویروس را به افراد دیگر منتقل می کند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان، خاطرنشان کرد: بیماری تب دنگی در ۷۶ درصد موارد بدون علامت است و در ۲۴ درصد موارد علامت‌دار می‌شود و درصد کمی از این افراد دچار بیماری شدید می‌شوند که در صورت درمان به موقع، اکثر این بیماران نیز بهبود می یابند.

نقدی علائم موارد خفیف تب دانگی را شبیه به آنفلوآنزا و شامل تب، سردرد، درد عضلات، درد مفاصل، درد استخوان ها، درد پشت چشم و حالت تهوع و استفراغ برشمرد و گفت: در موارد شدید بیماری، علائم می تواند شامل درد شدید شکمی، خونریزی از لثه و بینی، تنفس دشوار یا سریع، پوست سرد و مرطوب، افت سریع فشار خون و شوک باشد.

وی، محافظت بدن از گزش پشه آئدس را مهم‌ترین راه پیشگیری از ابتلا به بیماری تب دنگی عنوان کرد و افزود: پوشیدن لباس‌های روشن و بلند، پوشیدن جوراب، استفاده از مواد دور کننده حشرات بر روی مناطقی از پوست که با لباس پوشیده نمی‌شود، استفاده از پشه‌بند، نصب توری روی درب و پنجره‌ها، خودداری از بازکردن پنجره‌های بدون توری، پرهیز از بیرون رفتن در ساعاتی از روز که احتمال گزش توسط پشه زیاد است مانند اوایل صبح و هنگام غروب، از روش‌های حفاظت فردی در برابر گزش پشه‌ها می‌باشد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان خاطرنشان کرد: با تخلیه و تمیز کردن مرتب ظروف محتوی آب، مانند گلدان‌های شیشه‌ای، ظروف زیر گلدان، ظروف آب پرندگان و حیوانات، تعبیه درب یا پوشاندن مخازن آب مثل تانکر، بشکه، استخر و ...، جلوگیری از تجمع آب در زیر کولر، جلوگیری از ایجاد آب راکد در اطراف محل زندگی از جمله در داخل گودال‌ها و در داخل ضایعات جامد مانند ظروف رها شده، لاستیک‌ها و ... می توان از تکثیر و زیاد شدن پشه ها در محل زندگی جلوگیری کرد.

نقدی با بیان اینکه بیماری تب دنگی، بیشتر در مناطق گرمسیر و نیمه گرمسیر دنیا وجود دارد، اظهار کرد: در منطقه ما در کشورهای عربی حوزه خلیج فارس از جمله امارات متحده عربی، عمان، قطر، یمن و عربستان و در کشورهای پاکستان و افغانستان وجود دارد.

وی اظهار داشت:تاکنون پشه آئدس و همچنین موارد بیماری تب دنگی در استان مشاهده نشده است و مراقبت حشره‌شناسی پشه آئدس و مراقبت انسانی بیماری تب دنگی، به صورت مستمر در سطح استان در حال انجام است.

انتهای پیام/

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha