متخصص تغذیه بالینی و رژیمشناسی گفت: هیچ تفاوتی بین سرپا آب خوردن و نشسته آب خوردن وجود ندارد و ایستاده آب خوردن باعث ایجاد آرتروز، پاشیده شدن آب به دیواره معده و زخم و سوزش معده نمیشود.
به گزارش گروه بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت(طبنا)رضا غیاثوند درباره مضرات ایستاده آب خوردن اظهار کرد: مری لولهای عضلانی به طول حدودی ۲۰ تا ۲۵ سانتیمتر است که گلو (pharynx) را به معده متصل میکند.
وی افزود: دریچه یا اسفنکتر بالایی مری (UES) ارادی است، اما دریچه پایینی مری (LES) که در محل اتصال مری به معده قرار دارد غیر ارادی است و زمانی که بسته میشود از بازگشت محتوای اسیدی معده به مری جلوگیری میکند.
این متخصص تغذیه بالینی و رژیم شناسی تصریح کرد: عضلات صاف تشکیل دهنده مری تحت کنترل سیستم عصبی خودمختار قادر به ایجاد انقباضات موج مانندی به نام Peristalsis است نه جاذبه؛ به عبارت دیگر مواد داخل مری سقوط نمیکنند و به داخل معده نمیافتند، به طوری که حتی اگر به طور معکوس از جایی آویزان باشید یعنی سرتان پایین و پاها بالا باشد باز هم میتوانید لقمه را قورت دهید.
وی خاطرنشان کرد: به همین دلیل هیچ تفاوتی بین سرپا آب خوردن و نشسته آب خوردن وجود ندارد و ایستاده آب خوردن باعث ایجاد آرتروز، پاشیده شدن آب به دیواره معده و زخم و سوزش معده نمیشود.
منبع:ایمنا
نظر شما