به گزارش گروه بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت(طبنا)میزان فعالیت بدنی در دوران نوجوانی برای ارزیابی خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ نقش مهمی دارد. فعالیت بدنی در دوران نوجوانی میتواند خطر ابتلا به بیماری را کاهش دهد، و اگر شما تمرینات بدنی متوسط و روزانه را تا بزرگسالی ادامه دهید، نتایج به ویژه چشمگیر است.
محققان در این تحقیق با بررسی اثرات طولانی مدت فعالیت بدنی، تغذیه و هورمونها از دیگر عوامل سلامتی، دادههای مربوط به ۲۸۲۵۰ زن ۲۵ تا ۴۲ ساله را تجزیه و تحلیل کردند.آنها دریافتند خطر سرطان روده بزرگ در افرادی که از ۱۲ تا ۲۲ سالگی حداقل یک ساعت فعالیت بدنی در روز داشتند، در مقایسه با افرادی که میزان فعالیت کمتری داشتند، ۷ درصد کمتر است. فعالیت بدنی که در بزرگسالی انجام شود ۹٪ خطر را کاهش میدهد.
اما برای کسانی که از زمان نوجوانی شروع به فعالیت میکنند بیشترین سود سلامتی وجود دارد در آنها خطر سرطان ۲۴٪ کاهش مییابد
نتیجه گیری در اینجا این است که با توجه به افزایش سن، یک فعالیت تجمعی از فعالیت بدنی وجود دارد شروع فعالیت بدنی در هر سنی به دلایل متعددی از جمله سلامتی روده بزرگ مفید است و هرچه مدت بیشتری این فعالیت حفظ شود، وضعیت بهتر خواهد بود.فعالیت بدنی با چندین مکانیسم بیولوژیکی خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش میدهد. کنترل وزن به احتمال زیاد مهمترین دلیل است، زیرا بر مقاومت به انسولین و التهاب که در پیشرفت سرطان نقش دارند تأثیر میگذارد.فعالیت متوسط تا شدید با خطرات پایینتر سرطان روده و همچنین خطر کمتری برای سرطانهای سینه و آندومتر مرتبط است.هرچه فعالیت بیشتری داشته باشید، به خصوص اگر هر روز این کار را انجام دهید و در سطوح بالاتر، تأثیر بیشتری بر پیشگیری از سرطان خواهد داشت.منبع:بهار
نظر شما