درمان بیش از  ۱۲۱ بیمار مبتلا به مالاریا  در شهرستان جهرم

بیش از ۱۲۱ بیمار مبتلا به مالاریا از ابتدای شروع برنامه حذف مالاریا تا کنون در شهرستان جهرم درمان شده اند

به گزارش خبرگزاری سلامت (طبنا) از فارس، بیماری مالاریا یک بیماری انگلی بسیار قدیمی است که علت بیماری را شرایط بد آب و هوایی می دانستند. به همین دلیل بنام مالاریا (هوای بد باتلاقی) نامیده شد.

در ایران به علت تب و لرز متناوب به تب نوبه هم معروف بوده است. شایعترین راه انتقال بیماری گزش پشه آنوفل ماده می باشد. پشه آنوفل داخل چاه ها، کانال ها و حوضچه های آب تخمگذاری می کنند.

با توجه به اینکه در مرحله حذف بیماری مالاریا قرار داریم، یکی از اهداف مرحله حذف، شناسایی سریع و درمان به موقع بیماران می باشد.

بدین منظور در تمام مراکز و خانه های بهداشت مراقبین سلامت از افراد با سابقه که سفر به مناطق آلوده مالاریا(سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمان و...) نمونه تشخیصی بیماری تهیه می کنند.


افرادی که به واسطه شغل همچون نظامیان، رانندگان، کارگران فصلی و ... به مناطق پرخطر رفت و آمد دارند. همچنین اتباع خارجی نیز بصورت ویژه و فصلی از نظر مالاریا مورد بررسی قرار می گیرند.

بدین جهت تیم های سیار و ثابت نمونه گیری معاونت بهداشتی بطور فعال با حضور در کانون های اتباع و باغات محل سکونت افاغنه سرکشی نموده و از افراد نمونه می گیرند.

ضمناً بیماران دارای تب و لرز که سابقه سفر به مناطق آلوده را دارند نیز از آنها نمونه تهیه می شود.


طبق آمارها ثبت شده در جهرم از سال ۱۳۸۷ تاکنون تعداد ۱۲۱ بیمار مالاریا شناسایی و تحت درمان قرار گرفته اند. در سال ۱۴۰۱ نیز ۲ مورد جدید شناسایی شد.

بصورت کلی همه مراکز و خانه های بهداشت هر کدام به عنوان یک کانون در نظر گرفته می شوند که جمعاً ۱۹۲ کانون وجود دارد. کانون های محتمل جدید که مربوط به ۳ سال اخیر هستند ۴ مورد است.

اگر یک مورد مثبت مالاریا شناسایی شود، فرد بیمار بصورت رایگان در معاونت بهداشتی تحت درمان قرار گرفته و تمامی اطرافیان وی مورد بررسی قرار گرفته و نمونه گرفته می شود.

از پزشکان محترم تقاضا می شود در صورتی که بیماری از اتباع خارجی دارای تب و لرز به مطب مراجعه نمود حتماً جهت نمونه گیری مالاریا فرد را به آزمایشگاه غفوری ارجاع دهند تا بصورت رایگان از وی نمونه تشخیصی بیماری گرفته شود.

همچنین مناطقی که آب های راکد جمع شده می تواند محلی برای رشد و نمو پشه آنوفل باشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha