گروهی از محققان دانشگاه ییل درمان جدیدی برای طاسی منطقهای یا کچلی سکهای(alopecia areata) شناسایی کردهاند که برای نوجوانان نیز بیخطر است.
به گزارش گروه علمی-فناوری خبرگزاری سلامت(طبنا)طاسی منطقهای با ریزش بدون زخم پوست سر، صورت یا موهای بدن مشخص میشود. طاسی منطقهای یک بیماری خودایمنی است که با ریزش موی ناگهانی مشخص میشود. محققان دانشگاه ییل درمان جدیدی برای آن پیدا کردهاند و نتایج مطالعه جدید آنها یک پیشرفت بزرگ برای درمان طاسی منطقهای به شمار میرود.
در یک کارآزمایی بالینی جدید که به رهبری محققان دانشگاه ییل انجام شد، محققان دارویی جدید پیدا کردند که به طور موثر بیماری پوستی طاسی منطقهای را در بزرگسالان درمان میکند. همچنین مشخص شده است که این درمان در بیماران نوجوان نیز موثر و بی خطر است.
«Ritlecitinib» یک مهارکننده خوراکی جدید جانوس کیناز(JAK) که توسط فایزر ساخته شد است در کارآزماییهای بالینی آزمایش میشود. پس از بیش از یک دهه مطالعه به رهبری دکتر «برت کینگ»(Brett King) متخصص پوست دانشگاه ییل، سایر مهارکنندههای جانوس کیناز، خانوادهای از داروها که در ابتدا برای درمان آرتریت روماتوئید یا روماتیسم مفصلی و چندین اختلال خونی در نظر گرفته شده بودند، برای درمان انواع بیماریهای پوستی غیر قابل درمان از جمله طاسی منطقهای مجوز دریافت کردند.
جانوس کیناز(Janus kinase) گروهی از تیروزین کیناز غیرگیرندهای درونسلولی هستند که در انتقال سیگنالهای مرتبط با سیتوکینها از طریق «مسیر پیامرسانی JAK-STAT» نقش دارند. این پروتئین نامش را از یکی از خدایان اساطیری روم به نام ژانوس میگیرد که خدای آغازها و پایانها و «دوگانگی» بود.
کینگ، دانشیار پوست در دانشکده پزشکی ییل و اولین نویسنده مطالعه جدید، گفت: این کار جدید پیشرفت بزرگی برای درمان طاسی منطقهای است، زیرا کارآزمایی بالینی علاوه بر بزرگسالان، نوجوانان را نیز شامل میشود. از آنجایی که طاسی منطقهای اغلب کودکان و نوجوانان را تحت تاثیر قرار میدهد، پیشرفت پزشکی که ایمنی و اثربخشی را در درمان بیماران جوان نشان میدهد، پیشگامانه است.
بیش از ۱۰۰ نوجوان در میان ۷۱۵ شرکت کننده در آزمایش فاز ۳ بودند که در ۱۱۸ بیمارستان و کلینیک در ۱۸ کشور انجام شد. همه شرکت کنندگان طاسی منطقهای را تجربه کرده بودند و این بیماری باعث ریزش حداقل ۵۰ درصد از موهای سرشان شده بود.
نتایج این مطالعه نشان داد که بسیاری از افراد پس از ۲۴ هفته مصرف ritlecitinib شاهد بازسازی کامل یا تقریباً کامل موهای سر خود بودند. افراد بیشتری شاهد رشد مجدد مو با درمان مداوم ritlecitinib به مدت ۲۴ هفته بودند. در طول تحقیق، شرکت کنندگان دارو را به خوبی مصرف کردند.
کینگ گفت: به طور قابل توجهی، نتایج در بین تمام گروههای سنی از جمله بیماران جوانتر، یکسان بود.
کینگ افزود: طاسی منطقهای معمولاً برای بزرگسالان و کودکان به طور یکسان باعث درد و رنج زیادی میشود. کودکی مشکلات خودش را دارد حالا تصور کنید کودکی با لکههای طاسی بزرگ و شاید از دست دادن ابرو و بدون هیچ مویی چه احساسی دارد. یک دختر جوان مبتلا به طاسی منطقهای شدید اخیراً به دلیل اینکه در مدرسه مورد آزار و اذیت قرار گرفته بود خودکشی کرد. ما نمیخواهیم این اتفاق دوباره تکرار شود. ما باید هر کاری که میتوانیم انجام دهیم تا مطمئن شویم که اینطور نیست و یکی از بخشهای آن پیشرفت داروها برای معکوس کردن بیماری است. انجام مطالعه بر روی ritlecitinib گام بزرگی در این راستا است.
منبع:ایسنا
نظر شما