مدیر عامل شرکت برق منطقه ای استان کرمان در نشست خبری با اصحاب رسانه و خبرنگاران استان کرمان که به مناسبت هفته دولت برگزار شد، گفت: برنامه ریزی برای احداث نیروگاه های تولید برق مورد نیاز توسعه استان کرمان انجام شده و بومی سازی تولید سلولهای خورشیدی تا پنل در ماهان کرمان در حال انجام می باشد.
به گزارش خبرگزاری سلامت(طبنا) از کرمان؛ حمیدرضا حبیبی در این نشست با تبریک هفته دولت و گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر با اشاره به مثبت شدن تراز تولید برق در استان کرمان، گفت: تراز تولید برق در استان کرمان با ۴۱۹۵ مگاوات تولید و ۳۱۰۰ مگاوات مصرف مثبت شده و افزایش برق تولیدی در کرمان طی یک سال گذشته ۳۲۰ مگاوات در نیروگاه سیکل ترکیبی زرند و ۲۵ مگاوات در نیروگاه های تجدیدپذیر این استان انجام شده است.
وی افزود: میزان ظرفیت نصب شده نیروگاهی در کرمان چهار و هزار و ۱۹۵ مگاوات است که سه هزار و ۳۳۴ مگاوات تولید عملیاتی دارد و مصرف برق در این استان نیز سه هزار و ۱۰۰ مگاوات است که خوشبختانه تراز تولید و مصرف برق در کرمان مثبت است.
مدیر عامل برق منطقه ای استان کرمان با اشاره به برنامه ریزی جهت احداث نیروگاه خورشیدی به ظرفیت ۵۰ مگاوات و نیروگاه سیکل ترکیبی به ظرفیت ۲۰۰۰ مگاوات با سرمایه گذاری صنایع استان کرمان طی سه سال آینده، افزود: اقدامات لازم جهت تامین اعتبار این طرح ها صورت پذیرفته و تا سه سال آینده شاهد وارد شدن این دو نیروگاه به مدار تولید برق استان کرمان خواهیم بود، همچنین در حال حاضر ۶ واحد نیروگاهی شامل یک واحد نیروگاه گازی هشت مگاواتی در شهرستان رفسنجان و پنج نیروگاه خورشیدی با مجموع ۵۰ مگاوات در شهرستان های زرند، بافت، رفسنجان، سیرجان، رفسنجان و نرماشیر در استان حال احداث است.
حبیبی درباره رفع مشکل پرداختها به نیروگاههای خورشیدی که به دلیل افزایش هزینه های وزارت نیرو وجود داشت، تصریح کرد: به کمک دولت و مجلس از طریق تهاتر نفت و اعطای مشوق به صنایع با پرداخت برخی هزینه ها برای جبران قطعی برق در زمان پیک مصرف و اجتناب ناپذیر بودن این روند اقدام کردیم. نگاه تامین برق ملی است و در زمان کمبود، هم برای کرمان از سایر استانها و هم از کرمان برای سایر نقاط کشور این کمبود تامین می شود.
وی بیان کرد: ۵۲۴ میلیارد تومان در حوزه انرژی برق در این استان از ابتدای فعالیت دولت سیزدهم سرمایه گذاری شده است به طوری که ۳۴۵ مگاوات به ظرفیت تولید برق در کرمان افزوده شد. برای تامین بار صنایع استان کرمان به منظور احداث ۲ هزار مگاوات نیروگاه سیکل ترکیبی و ۶۵۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر برنامه ریزی و اقدام شده است که باید ظرف سه سال آینده این پروژه ها به بهره برداری برسد.
مدیر عامل شرکت برق منطقه ای کرمان تصریح کرد: سهم این استان از مصرف انرژی های تجدیدپذیر حدود یک درصد و بهره وری در نیروگاه خورشیدی در کرمان ۲۰ درصد است و بیش از ۹۸ درصد برق این استان از طریق نیروگاه های حرارتی تولید و حدود یک درصد نیز از نیروگاه برق آبی جیرفت تامین می شود.
حبیبی در مورد انرژی های تجدیدپذیر گفت: حدود یک درصد از تولید برق استان در نیروگاه های تجدید پذیر انجام می شود و نیروگاه های خورشیدی تابعی از تابش خورشید هستند و این نیروگاه ها در استان کرمان راندمان حدود ۲۰ درصد دارند، که ظرفیت بسیار خوبی است.
وی اظهار کرد: سال گذشته ۴۵ درصد مصرف انرژی استان کرمان در بخش صنعت، ۲۳ درصد در بخش کشاورزی، ۲۲ درصد در بخش خانگی و مابقی در سایر مصارف از جمله تجاری، روشنایی معابر و عمومی بوده است.
مدیر عامل شرکت برق منطقه ای استان کرمان با اشاره به طرح های قابل بهره برداری طی هفته دولت در حوزه برق منطقه ای استان کرمان افزود: در هفته دولت پنج پروژه با اعتبار ۳۵۴ میلیارد تومان افتتاح و کلنگ ۶ طرح نیز با اعتبار هشت هزار و ۹۷۵ میلیارد ریال به زمین زده می شود.
حمید رضا حبیبی بیان کرد: در زمینه توزیع و انتقال برق فوق توزیع مشکلی جهت تامین بار مشترکان صنعتی، خانگی و تجاری در کرمان نداریم و ۹ هزار کیلومتر خط انتقال توزیع در این استان وجود دارد که توسط ۱۴۰ پست برق انجام می شود، همچنین ۲ خط ۴۰۰ کیلو ولت جیرفت_ بم با ۹۰ کیلومتر مدار و طرح ۴۰۰ کیلو ولت ارتباطی در منطقه ارزوئیه با ۵۰ کیلومتر مدار، طی یک ماه آینده وارد مدار شبکه برق استان کرمان می شوند.
وی افزود: مجوز احداث کارخانه تولید سلول های خورشیدی جهت بومی سازی این صنعت صادر شده که بزودی عملیات اجرای آن آغاز می شود و بومی سازی تولید سلولهای خورشیدی تا پنل در ماهان کرمان در حال انجام می باشد.
مدیر عامل برق منطقه ای استان کرمان اظهار داشت: در همین خصوص طرح تولید سلول های خورشیدی از معدن تا تونل در استان کرمان در دستور کار قرار گرفته و احداث کارخانه در مرحله واگذاری زمین قرار دارد و به زودی احداث کارخانه در استان کرمان عملیاتی میشود.
حمیدرضا حبیبی تصریح کرد: در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال قبل از آن، ۱۳ درصد رشد مصرف پیک بار در استان کرمان داشتیم، که باید به همین مقدار زیر ساخت ها توسعه پیدا کند. میزان تلفات برق در کرمان ۲.۷ درصد است که بخشی از این تلفات اجتناب ناپذیر است، اما میزان تلفات شبکه توزیع برق این استان قابل قبول است.
وی خاطر نشان کرد: امسال با همکاری صنایع و بخش اداری قطعی برق برای مشترکان خانگی نداشتیم و با تغییر ساعات کار ادارات در ساعات پیک مصرف حدود ۲۵ تا ۳۰ مگاوات کاهش مصرف برق را شاهد بودیم.
مدیرعامل برق منطقهای استان کرمان با بیان اینکه در احداث نیروگاههای خورشیدی در استان توسط مجموعه سادپا در فاز اول ۲ هزار مگاوات اعلام نیاز کردیم که مجوز هزار و ۸۰ مگاوات آن به تایید رسیده است، گفت: پیگیر هستیم که بهزودی احداث این نیروگاهها عملیاتی شود.
حبیبی به تولید برق در نیروگاه سیکل ترکیبی هم اشاره کرد و گفت: چهار هزار و ۱۹۵ مگاوات ظرفیت نصب شده برق در تولید بوده که ۳ هزار و ۳۳۴ مگاوات تولید عملی استان است.
نظر شما