عفونت‌های ادراری در کودکان را جدی بگیرید /علل ابتلاء به بیماری

یک متخصص کودکان گفت: عفونت‌های ادراری در میان کودکان زیر 2 سال در صورت عدم تشخیص و درمان به موقع می‌تواند سبب مرگ ومیر نوزادان شود بنابراین والدین باید این بیماری را جدی بگیرند.

نوذر بناوی در گفت‌وگوبا خبرنگار خبرگزاری سلامت در مورد عفونت‌های دستگاه ادراری در کودکان اظهارداشت: شایع ترین مسئله نفرولوژیک و جدی‌ترین بیماری عفونی که به وسیله متخصصین اطفال درمان می‌شود،  عفونت‌های دستگاه ادراری است و عامل عفونت معمولا باکتری‌ روده محسوب می‌شود.

وی افزود: این بیماری در کودکان به ویژه در میان کودکان زیر 2 سال در صورت عدم تشخیص ودرمان به موقع، علاوه بر مرگ ومیر می‌تواند باعث عوارض دیررس مانند فشارخون، نارسائی مزمن کلیه و در زنان باردار نیز باعث سقط جنین می‌شود.

این متخصص کودکان ونوزادان بیان داشت: از آنجائی که درمان عفونت ادراری با آنتی بیوتیک در جلوگیری از بیماری کلیوی موثر بوده، شناسائی زودرس اختلالات آناتومیک دستگاه ادراری در این بیماران در پیشگیری از اسکار کلیوی وعوارض طولانی مدت عفونت ادراری بسیار حائز اهمیت است. همچنین از آنجائی که پیلونفریت در نوزادان و شیرخواران کم سن می‌تواند به سپتی سمی منجر شود، تشخیص ودرمان به موقع و بررسی‌های رادیولوژیک لازم است .

وی  در مورد شیوع عفونت ادراری در کودکان عنوان کرد: در سال اول شیوع عفونت ادراری در هر دو جنس برابر وحدود 40 درصد است البته در 3 ماهه اول تولد، پسرها بیش از دختران مبتلا می‌شوند ولی از سال دوم به بعد در دختران شایع‌تر از پسران بوده و در سنین مدرسه دخترها 30 برابر پسرها مبتلا می‌شوند.

بناوی با بیان اینکه نحوه بروز عفونت ادراری به عامل سن، جنسیت، میکرواورگانیسم عامل بیماری، درگیری کلیه یا مثانه و اختلالات زمینه‌ای بستگی دارد، عنوان داشت: بطور کلی تب وعلائم درگیری دستگاه گوارش مانند اسهال و استفراغ، از علائم عفونت اداری در کودکان زیر دو سال است و در سنین بالاتر تکرر ادرار و شب ادراری، شایع تر و تب کمتر دیده می‌شود .

وی خاطر نشان کرد: یکی از عوامل موثر در بروز این عفونت ادراری، رعایت نکردن بهداشت و شستشوی نادرست ناحیه تناسلی است. بنابراین والدین حتما باید پس از اجابت مزاج کودک را از جلو به عقب بشویند در غیر این صورت احتمال انتقال عفونت از مقعد به خروجی مثانه بیشتر خواهد شد. اگر آموزش توالت رفتن هم زودتر از موعد مقرر انجام شود باعث افزایش خطر بروز عفونت ادراری می‌شود.

این متخصص کودکان اظهارکرد: از دیگر عوامل موثر در بروز این عفونت، نشستن در وان، ختنه نکردن، امتناع از ادرارکردن به خصوص در دختربچه هایی که در سنین مدرسه که از اجازه گرفتن برای رفتن به دستشویی خجالت می کشند و همچنین کودکانی که سرگرم بازی اند و در رفتن به دستشویی تنبلی می کنند، است همچنین یبوست نیز از عوامل مستعدکننده عفونت ادراری به شمار می‌رود.

گفتگو:اعظم شعبانپور واقف

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha