وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در اجلاس سراسری معاونان آموزشی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی گفت: آموزش و توانمندسازی استادان امری بسیار ضروری و حائز اهمیت است.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری سلامت، دکتر محمدعلی زلفیگل در این نشست که امروز (یکشنبه) با محوریت «بررسی از سرگیری آموزش حضوری و معرفی سیاستهای تحولی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در حوزه معاونت آموزشی» به صورت حضوری و مجازی در سالن شهدای جهاد علمی این وزارت برگزار شد، اظهار داشت: مدیریت و تمهید مقدمات پس از شیوع کرونا در دانشگاهها کار سادهای نبود ولی مسئولان دانشگاهها نشان دادند که از عهده آن بر میآیند و مصوبه ستاد ملی کرونا را عملیاتی کردند.
وی تصریح کرد: البته برخی از ورودیها در بعضی از دانشگاهها حضوری نشدهاند لذا تقاضا دارم حضوری بودن آموزش و امتحانات با جدیت پیگیری شود.
وزیر علوم در خصوص بازبینی سرفصل دروس افزود: شیوهنامه تألیف کتب درسی با مطالعات فراملی در حال آمادهسازی است.
به گفته وی ارتباط بین آموزش و خدمات رفاهی هم حسن است و هم عیب؛ عیب از آن جهت که بخشی از انرژی معاونتهای مختلف همچون پژوهشی و آموزشی را میگیرد و حس نیز از آن جهت که ما از طریق ارائه این خدمات میتوانیم فرزندانمان را بیشتر در محیط دانشگاه داشته باشیم و با اجرای برنامههای فوق برنامه میتوانیم آموزش را در دانشگاهها در دوران تحصیلی مستمر کنیم.
دکتر زلفیگل اظهار داشت: به حمد خدا در بین معاونان آموزشی دانشگاههای کشور، دانشمندان علوم تربیتی بسیاری را داریم که میتوانند به ما کمک کنند.
وی با بیان اینکه بحث مدل رشتهای در حال مطالعه است تا مدل رشتههای مورد نظر ارائه شود افزود: باید رشتههایمان هم جامع باشد ولی از طرف دیگر باید دارای تنوع نیز باش. این امر نیاز به مطالعه و کار کارشناسی دارد.
وزیر علوم به بحث آسیبشناسی و فرصتها و تهدیدهای آموزش مجازی اشاره کرد و گفت: آموزش مجازی میتواند یک فرصت استثنایی باشد مانند برگزاری یک همایش بین المللی و همچنین حلقه مفقوده آموزش مجازی بحث ارزشیابی موثق است. به عبارتی باید نوع ارزشیابی به گونهای طراحی شود که تضمینی باشد.
وی در ادامه سخنان خود در خصوص محاسن آموزش و توانمندسازی سه ماهه شبانهروزی استادان دانشگاهی اظهار داشت: استادان باید با حداقلهای منش استادی، شیوه تعلیم و تربیت روابط عمومی قوانین مقررات و تعامل با دانشجو آشنا شوند؛ البته به ازای آن برنامهریزی خواهیم کرد که امتیازاتی نیز برای آنان در نظر گرفته شود.
وزیر علوم با اشاره به اینکه باید در پذیرش دانشجویان خارجی دقت شود، گفت: باید در آموزش و امکانات رفاهی این دانشجویان، استانداردهای آموزشی را رعایت کنیم تا سفیران شایستهای برای ما باشند.
وی افزود: پایههای تشویقی استادان دانشگاهها هزینه زیادی در سال ندارد و امکان دارد ۲۰ تا ۳۰ درصد از اساتید دانشگاه بتوانند پایه تشویقی دریافت کنند.
زلفیگل افزود: پایههای مختلفی در زمینه پژوهش، مرجعیت علمی، دیپلماسی علمی، فناوری، آموزشی، فرهنگی، مدیریت و همچنین افتخارات علمی در نظر گرفته شده به گونهای که هر استادی که دارای اثربخشی باشد و تلاشگر میتواند از آن بهرهمند شود.
نظر شما