با حضور معاون علمی و فناوری رییسجمهوری فاز نخست کارخانه نوآوری و صنایع خلاق البرز گشایش یافت.
به گزارش گروه علمی و فناوری خبرگزاری سلامت به نقل از معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور، سورنا ستاری در این مراسم که با حضور استاندار البرز، شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر کرج و جمعی از مدیران استانی برگزار شد، ضمن ابراز خرسندی از تبدیل ظرفیت استان البرز در پژوهش به شرکتهای دانشبنیان و خلاق گفت: خوشبختانه، می بینیم که جامعه در حال درک و باور اقتصاد دانشبنیان و خلاق است و این موضوع، راه را برای رونق زیست بوم فناوری و نوآوری هموار می کند.
وی با بیان این که توسعه، مفهومی فرهنگی است ادامه داد: خوشحالم که مسوولین استان البرز، به مفاهیم این حوزه تسلط دارند و نسبت به تحقق آن دغدغهمند هستند. معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز در این مسیر همراه بخشهایی است که از ترویج این مفهوم حمایت کنند.
نقشآفرینی بخش خصوصی
رییس بنیاد ملی نخبگان، با بیان اینکه در حوزه پژوهش، هزینه های قابل توجهی صورت گرفته و میشود، اما برای اثربخشی و تجاری سازی آن لازم است که بخش خصوصی نقش آفرینی کند، ادامه داد: استان البرز نیز یکی از قطب های پژوهش در بخش هایی چون کشاورزی و بیوتک است. اما لازمه به بلوغ رسیدن این پژوهشها، سرمایه گذاری بخش خصوصی است.
وی با اشاره به این که رفع نیازها به ویژه در حوزه کشاورزی و امنیت غذایی با توانمندی شرکتهای دانش بنیان و خلاق ممکن می شود، بیان کرد: ظرفیت هایی که در حوزه روش های نوآورانه کشت، صید و کشاورزی وجود دارد همگی با توانمندیهای فناورانه، می تواند فرصتی برای اشتغال و خلق ارزش افزوده شود.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، با اشاره به این که توسعه این فناوریها در حوزه فعالیت بخش خصوصی است، ادامه داد: در پارک های فناوری که بستری برای توسعه فناوری ها هستند، سهم سرمایه گذاری بخش خصوصی چند برابر دولت است.
وی با اشاره به فعالیت بیش از ۱۰ پارک علم و فناوری در شهر تهران گفت: در کنار پارک های علم و فناوری، کارخانههای نوآوری در حال توسعه است و این رقابت، زمینه ساز رونق زیست بوم نوآوری و فناوری است و لازم است کارخانجات نوآوری در استان ها توسعه پیدا کنند.
محلی برای رشد و بلوغ ایده های نوآورانه و صنایع خلاق
ستاری با بیان این که کارخانه نوآوری و صنایع البرز؛ زایشگاه شرکتهای دانشبنیان و خلاق است افزود: بر بستر این زیرساخت، ایدههای نوآورانه و خلاق شکوفا و پس از رشد و توانمندی به بدنه اقتصاد و اشتغال استان و کشور ملحق میشوند. اگر بخش های استانی از این ظرفیت حمایت کنند، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز آمادگی دارد تا از این حوزه حمایت کند.
نقشآفرینی معاونت علمی و فناوری در توسعه زیستبوم نوآوری
جواد چپردار رییس شورای اسلامی شهر کرج با اشاره به نقش درخور توجه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از توسعه زیستبوم فناوری و نوآوری البرز، گفت: این معاونت، منشا خیر بوده و در حوزه دانش بنیان و خلاق اقدامات ارزشمندی صورت داده است.
وی با اشاره به جایگاه استان البرز در توسعه شرکتهای دانشبنیان و خلاق گفت: استان البرز در حوزه تحقیقات و تولیدات دارو، پیشرو است. این موضوع نتیجه تلاش های دکتر ستاری به واسطه حضور و حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است.
وی با اشاره به حمایت شورای شهر و شهرداری کرج از رونق زیست بوم فناوری و نوآوری البرز، ادامه داد: شورای شهر و شهرداری کرج اصلی ترین حلقه مشارکت کننده در کارخانه نوآوری صنایع خلاق البرز هستند و حمایت از ایجاد شرکت های دانش بنیان و خلاق، رفع تنگناها و مشکلات به کمک این شرکت ها در اولویت ما قرار دارد.
رییس شورای اسلامی شهر کرج همچنین، گفت: امیدوارم بتوانیم با ایجاد این کارخانه نوآوری و صنایع خلاق در کنار سایر حمایتهای زیرساختی، شهری هوشمند و فناور داشته باشیم.
کارخانه نوآوری و صنایع خلاق در خدمت توسعه و اشتغال آفرینی البرز
مصطفی سعیدی شهردار کرج در بخش دیگری از این مراسم، با اشاره به مشارکت شهرداری در احداث این کارخانه نوآوری و صنایع خلاق، گفت: امیدواریم با همکاری و حمایت مشارکت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، از این زیرساخت برای توسعه استان و حل مشکلات شهری، در کنار ایجاد اشتغال و درآمدزایی بهره ببریم.
وی افزود: ۱۵۰۰ نفر ظرفیت ایجاد اشتغال در این مجموعه باید در خدمت حل مشکلات شهری و توسعه شهر و درآمدهای پایدار باشد. امیدواریم این تحول در سال آینده محقق شود.
کاهش نرخ بیکاری استان البرز به کمک کارخانه نوآوری و صنایع خلاق
جهانگیر شاهمرادی معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری البرز نیز با اشاره به همکاری چندجانبه میان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و بخش های مختلف استان البرز برای ایجاد اشتغال و حل چالشهای شهری گفت: استانداری البرز در برنامه سال آینده خود کاهش نرخ بیکاری استان از ۸ درصد به کمتر از ۷ درصد را در دستور کار قرار داده است. نگاه ما به مشاغل نیز نوآورانه وخلاق است و به دنبال ایجاد هسته های کارآفرینی برای شکل گیری مشاغل فناور و خلاق هستیم.
وی با اشاره به درآمدهای اقتصادی استان گفت: در صدر شرکتهای دارای بالاترین درآمدها، شرکت های خام فروش جایگاهی ندارند و دنیا به سوی شرکتهای دانش بنیان حرکت کرده است. استان البرز نیز به عنوان چهارمین استان دانش بنیان وخلاق کشور، تلاش میکند در زیست بوم نوآوری نقش آفرینی کرده و حلقه های نوآورانه تکمیل شود.
بستری برای فعالیت شرکتهای دانشبنیان و خلاق البرز
فاز نخست کارخانه نوآوری و صنایع خلاق البرز به بهره برداری رسید. مجموعه این کارخانه نوآوری و صنایع خلاق، با ۵ ساختمان و ۱۳ هزار متر فضای استقراری طراحی شده که مناسب برای فعالیت حدود ۲۰۰ تیم و شرکت با گنجایش ۱۵۰۰ نفر است.
ساختمان فضای کار اشتراکی برای استقرار شرکتهای خلاق و تیمهای جوان دفاتر شرکت ها برای استقرار شرکتهای نوپا و کمجمعیت، فضایی برای استقرار شرکتهای بزرگ و شتابدهندهها، و ساختمان هتل فناوری از بخشهای اصلی کارخانه نوآوری و صنایع خلاق البرز به شمار میرود.
کارخانه نوآوری و صنایع خلاق البرز خدماتی چون مشاوره و تامین مالی، خدمات حسابداری، خدمات حقوقی، تبلیغات و برندسازی، آموزش، جذب سرمایهگذار، شبکهسازی، خدمات نیروی انسانی، بینالمللیسازی، بازاریابی و بازارسازی و فروش و مشاوره اقتصادی رادبه شرکتهای دانشبنیان و خلاق ارائه میدهد.
شرکتها، علاوه بر تخفیف ۳۰ تا ۵۰ درصدی اجارهبها، خدمات ویژهای چون ۲ ماه تنفس اجاره، امکان حضور در تمامی رویدادها، دورههای آموزشی بهرهمند میشوند.
نظر شما