فناوری سلول‌های بنیادی در درمان بیماری‌های چشمی اثرگذار شد

محققان در تلاش هستند تا با بهره‌گیری از ظرفیت‌های سلول‌های بنیادی، به درمان بیماری‌های چشمی به عنوان یکی از حساس‎‌ترین بافت‎ کاربردی بدن، ورود کنند.

به گزارش گروه علمی و فناوری خبرگزاری سلامت،سوختگی قرنیه می‌تواند ناشی از عوامل فیزیکی یا شیمیایی باشد. هم‌اکنون مصدومیت‌های ناشی از فرآیندهای شیمیایی قرنیه، به روش پیوند قرنیه، تحت معالجه قرار می‌گیرند. قرنیه‌ای که دچار ســوختگی می‌شــود، کدر شده و دید را محدود یا از بین می‌برد.

 آسیب قرنیه

مطالعات آماری متعددی درخصوص شیوع انواع بیماری‌های قرنیه در شهرهای مختلف کشور ازجمله تهران، کرمان و بیرجند انجام شده است. براساس این مطالعات، کمتر از یک درصد بیماران نیازمند پیوند قرنیه، دچار سوختگی‌های شیمیایی قرنیه هستند.

هم‌اکنون سالانه، حدود 3000 مورد پیوند قرنیه به‌صورت آلوگرافت در کشور انجام می‌گیرد که قرنیه موردنیاز از افراد مرگ مغزی تامین می‌شود. بنابراین سالیانه حداقل 3000 تقاضای بالقوه برای پیوند قرنیه وجود دارد. بر اساس پیشرفت‌های اخیر در حوزه دانش سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی، زمینه پیوند سلول‌های بنیادی لیمبال برای درمان سوختگی‌های شیمیایی قرنیه فراهم شده و هم‌اکنون تلاش‌هایی جهت ثبت این روش درمانی در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و کسب مجوز برای مراکز درمانی در حال پیگیری است.

 آسیب شبکیه

آر.پی به بخشی از بیماری‌های چشــمی اطلاق می‌شود که چندان شایع نیستند. در جریان این بیماری، سلول‌های استوانــه‌ای شبکیه با، یا بدون سلول‌های مخروطی درگیر می‌شوند. این بیماری در گذر زمان پیشرفت می‌کند اما میزان پیشرفت آن در افراد مختلف، متفاوت است.

از این بیماری به‌عنوان شایع‌ترین علت شب‌کوری نام برده می‌شود. اگرچه درحال‌حاضر، درمان چندانی برای این بیماری وجود ندارد اما محققان در تلاش هستند تا با بهره‌گیری از سلول‌های بنیادی، به شیوه‌های درمان‌های جدیدی در ارتباط با این بیماری دست یابند.

منبع:مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha