پیشتازی داروخانه‌های هلال‌احمر در طرح «پرونده الکترونیک سلامت»

داروخانه‌های هلال احمر در پیوستن به طرح پرونده الکترونیک سلامت، پیشتاز بوده و ارائه دارو با ثبت نسخه الکترونیک در سامانه‌های سازمان‌های بیمه‌گر از روز ابلاغ این طرح، بدون معطلی و کاهش سرعت خدمت‌رسانی انجام شد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری سلامت به نقل از  پایگاه اطلاع رسانی جمعیت هلال احمر؛ دکترحسین صدیقی مدیر دارو و تجهیزات پزشکی در معاونت بهداشت، درمان و توانبخشی جمعیت هلال احمر گفت: از آنجایی‌که در داروخانه‌های جمعیت هلال‌احمر ارائه داروهای حیاتی و خاص به بیماران صعب‌العلاج در اولویت است و گرانی این داروها ممکن است سبب سوءاستفاده برخی سودجویان برای دریافت دارو از داروخانه و فروش آن در بازار قاچاق را فراهم کند؛ ما از سال‌ها قبل نظارت‌های چندلایه‌ای را برای کنترل توزیع و اطمینان از رسیدن دارو به دست مصرف‌کننده واقعی آغاز کردیم.

او افزود: این نظارت‌ها مستلزم ایجاد ساختار سخت‌افزاری و به خصوص نرم‌افزاری بود که وضعیت توزیع دارو در داروخانه‌های هلال احمر را در یک سامانه جامع کنترل کند. بنابراین ما از قبل بستر لازم برای ارائه خدمات با نسخ الکترونیک دارو را داشتیم.

صدیقی تشریح کرد: طرح ملی و بزرگ پرونده الکترونیک سلامت که مدنظر وزارت بهداشت است؛ مراحل مختلفی دارد اما در گام اول آن الکترونیک شدن نسخه دارو به اجرا درآمده است. 38 داروخانه فعال هلال احمر در سراسر کشور از زمستان امسال بدون افت سرعت خدمت‌رسانی، دارو را برپایه نسخه الکترونیک ارائه کردند و همکاری بسیار خوبی با شرکت‌های بیمه‌گر، به خصوص بیمه سلامت صورت گرفت. این درحالی‌بود که بسیاری از داروخانه‌ها به دلیل عدم توانایی در ثبت نسخه الکترونیک پوشش بیمه‌ای را اعمال نکردند و در مواردی بیماران مجبورشدند؛ داروهای حیاتی و مورد نیازشان را به قیمت آزاد دریافت کنند.

مدیر دارو و تجهیزات پزشکی در معاونت بهداشت، درمان و توانبخشی جمعیت هلال احمر گفت: درحال حاضر عدم ثبت نسخه الکترونیک توسط بسیاری از پزشکان در کشور کار مضاعفی برای همکاران ما در داروخانه‌های هلال احمر ایجاد کرده‌است. برای اینکه آن‌ها باید نسخه کاغذی پزشک را در سیستم ایجاد و ثبت کنند و سپس دارو را تایید و به بیماران ارائه کنند. بنابراین بخشی از مسئولیت پزشکان به ناچار بر عهده داروخانه‌ها قرار گرفته‌است.

صدیقی ادامه داد: همچنین کنترل حواله الکترونیک بیماران برای دریافت داروهایی نظیر انسولین‌های قلمی، داروهای ام‌اس و پیوند عضو و نیز ثبت بارکد اصالت داروها برای کنترل توزیع و جلوگیری از قاچاق داروها از فرایندهای الکترونیک داروخانه‌های هلال احمر است که به صورت دقیق انجام می‌شود که نشان از آمادگی ما برای قرارگرفتن در چارچوب طرح بزرگ پرونده الکترونیک سلامت در ایران دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha