کد خبر: ۴۵-درصد-تولید-ناخالص-داخلی-در-وزارت-صمت
۱۵ تیر ۱۳۹۹، ۱۲:۲۵

به گزارش گروه اقتصاد سلامتی خبرگزاری سلامت به نقل از  خانه ملت، حسین مدرس خیابانی در نشست علنی امروز (یکشنبه 15 تیرماه) مجلس شورای اسلامی ضمن ارائه گزارشی از وزارت صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: این وزارتخانه سهم قابل توجهی در اقتصاد کشور دارد و حدوداً 40 تا 45 درصد سهم تولید ناخالص داخلی، بیش از 33 درصد سهم اشتغال و 75 درصد سهم صادرات غیرنفتی را در بر می گیرد.

سرپرست وزارت صمت بیان کرد: در حوزه صنعت، 72 هزار واحد بزرگ و کوچک داریم که حدود 2.5 میلیون اشتغال را در کشور رقم می زند، 60 درصد واحدهای صنعتی در 900 شهرک صنعتی حضور دارند و حدود 40 درصد از واحدهای صنعتی خارج از شهرک های صنعتی قرار گرفته اند و همه تلاش ما این است که در حوزه  جهش تولید، بخش عمده ای از این واحدها که به صورت غیرفعال یا نیمه فعال هستند را فعال کنیم.

وی افزود: یکی از کارهای ما در سه ماهه اخیر تامین مواد اولیه کارخانجات بود که یک ماه به دلیل محدودیت های ارزی این موضوع با وقفه روبرو شده بود و در خردادماه تلاش کردیم با هماهنگی بانک مرکزی از منابع ارز حاصل از صادرات، مواد اولیه کارخانجات را تامین کنیم. در حاشیه امنیت نیستیم، اما تلاش می کنیم که این روند ادامه یابد.

مدرس خیابانی ادامه داد: 53 میلیارد تن ذخایر معدنی کشف شده داریم که در حال حاضر حدود 11 هزار معدن پروانه بهره برداری دارند که سالانه حدود 500 میلیون تن برداشت می کنیم. منابع معدنی ما در 4 حوزه معادن فلزی، غیرفلزی، سنگ های ساختمانی و سنگ های تزئینی می باشند.

مدرس‌خیابانی افزود: جامعه بزرگ اصناف با حدود 3 میلیون واحد صنفی که 6 میلیون نفر شاغل در این حوزه را شکل می‌دهد و با نرخ حدود تکفل 20 میلیون نفر در حوزه اصناف مشغول هستند و جامعه بزرگ صنفی چه قبل از انقلاب و چه بعد از جنگ اثرات قابل توجهی در حوزه اقتصاد و امنیت داشت و در شرایط فعلی هم بهترین حماسه‌اش در همراهی با مجموعه دولت و در کنار مردم بودن است.

سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه اصناف مردمی‌ترین نهاد اقتصادی کشور است، با اشاره به شیوع ویروس کرونا و تعطیلی اصناف گفت: باید تلاش کرد که اصنافی که بیش از همه آسیب دیدند را یاری دهیم و کمک کنیم.

وی با بیان وجود بیش از 33 هزار کارت بازرگانی در کشور ادامه داد: سال 98 صادرکنندگان ما که بخش عمده آنها از تولیدکنندگان هستند حماسه خوبی آفریدند و 41.3 میلیارد دلار حجم صادرات کشور که به یکصد کشور دنیا با شدیدترین تحریم‌ها و محدودیت‌های بین‌المللی رکورد وزنه صادرات در این سال زده شد و بیش از یکصد و سی و پنج میلیون تن حجم انواع کالاهای صادراتی شد که تنها 57 میلیون تن صادرات در حوزه زنجیره به ارزش 9 میلیارد دلار بود.

مدرس‌خیابانی با اشاره به حوزه واردات گفت: همه تلاش مجموعه وزارت صمت مخالفت با هرگونه واردات است و بیش از 1500 ردیف تعرفه در سال گذشته مسدود شده و امسال هم این عدد در 3 ماهه اول حدود 2500 ردیف کالای مشابه یا غیرضرور را اضافه کردیم و ترکیب واردات به کشور به گونه‌ای است که 85 درصد کالاهای کشور مواد اولیه و نهادهای تولید و 15 درصد کالاهای مصرفی که حدود 7 درصد آن مربوط به کالاهای اساسی است.

سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به بخش عملکرد این وزارتخانه یادآور شد: در مجموعه صنعت و معدن در سال 98 علیرغم اینکه بسیاری از بخش‌ها رشد را تجربه نکردند در بخش معدن 1.9 درصد و در بخش صنعت 2.1 درصد رشد داشتیم و میزان جوازهای تأسیس در این 3 ماه یعنی در شدیدترین تحریم‌ها حدود 25 درصد جوازها در حوزه تعداد از لحاظ سرمایه‌گذاری 37.3 درصد و 18.1 درصد در حوزه اشتغال مجموعه جوازهای تأسیس شده است.

وی با بیان اینکه جهش تولید یکی از محوری‌ترین اقدامات وزارت صمت است، ادامه داد: با فرمان مقام معظم رهبری جهش تولید به عنوان اولویت‌ترین موضوع در دستور کار همه نهادها و دستگاه‌ها قرار گرفته است و به عنوان تکلیفی همگانی مطرح است و البته وزارت صمت هم نقشی تعیین‌کننده دارد و مسئولیت سنگینی از باب تحقق جهش تولید دارد.

مدرس‌خیابانی یادآور شد: در ابتدای اسفندماه 98 در حالی که برای چند محموله کوچک دچار مشکل بودیم به نقطه‌ای رسیدیم که با یک بسیج همگانی و میدان دادن به مردم و نهادهای انقلابی جهادی و نیروهای مسلح و ستاد اجرایی فرمان امام با استفاده از ظرفیت داخلی با تغییر خطوط و سه شیفته کردن مجموعه تولید گامی بزرگ برای تولیدات برداشتیم.

سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: ماحصل اقدامات انجام شده در دوران کرونا این است که امروز از روزی 200 هزار عدد تولید ماسک به تولید روزی 6 میلیون رسیدیم و از واردکننده به صادرکننده دست یافتیم و تمامی کارخانجات و خیاط‌خانه‌ها امروز 700  هزار دست لباس پرستاری را دپو و صادرات خواهیم کرد و بسیاری از تجهیزات کرونایی مانند مانیتور علائم حیاتی و دستگاه اکسیژن‌ساز را صادر می‌کنیم.

وی با بیان اینکه ارقام عملکردی در حوزه جهش تولید طی 3 ماهه اول سال قابل تقدیر است، افزود: خودرو اولین حوزه ای بود که تحریم شد و کره‌ای‌ها و فرانسوی‌ها کشور را ترک کردند اما ما در سه ماهه اول امسال بعد از دو سال رشد منفی خودرو با افزایش تولید به بیش از 200 هزار خودرو بیش از 8 درصد تولید خودرو در سه ماهه اول سال را شاهد بودیم و 55 درصد تحویل خودرو انجام شد و بیش از71 درصد تعهدات ما کم شده است و امسال بیش از 40 درصد رشد برنامه تولید یک میلیون و 200 هزار دستگاه خودرو در برنامه تولید ما قرار دارد. این افزایش را در حوزه‌های دیگر شاهد هستیم و امسال بیش از 115 درصد افزایش رشد تولید لباسشویی و 50 درصد رشد تولید تلویزیون، 32 درصد رشد تولید آلومینیوم را در سه ماهه اول امسال داشتیم.

وی افزود: هفته آینده 200 میلیون دلار از مجموعه کالاهای وارداتی در حوزه لوازم خانگی حذف می شود، همچنین مجموعه هماهنگی هایی با نهادهای عمومی پیش رو در این حوزه همچون مجموعه هوافضا، وزارت دفاع، بنیاد مستضعفان و... داشتیم و در پلتفرم مشترک با دانشگاه علم و صنعت و وزارت دفاع و مجموعه هوافضا کارهایی انجام داده ایم.

وی ادامه داد: بیش از 13 هزار طرح نیمه تمام بالای 60 درصد داریم و از این مقدار 4 هزار طرح صنعتی بالای 80 درصد است که 200 طرح بزرگ صنعتی هفته به هفته راه اندازی می کنیم، تا آخر شهریور سال 1400 حدود 200 طرح بزرگ صنعتی و معدنی هر هفته کلید می خورد که 170 هزار میلیارد محل سرمایه گذاری این طرح ها است. همچنین بالغ بر 50 هزار نفر به صورت مستقیم و 500 هزار نفر به صورت غیرمستقیم در این پروژه ها ایجاد اشتغال می شود.

مدرس خیابانی ادامه داد: برنامه سوم وزارت صمت در حوزه صادرات غیرنفتی است که سال گذشته 41 میلیارد دلار صادرات داشتیم، اما امسال علی رغم همه محدودیت ها، 80 درصد مرزهای تجاری بازگشایی شده و 75 درصد بازارچه های مرزی فعال هستند، بنابراین می توان گفت تجارت به حالت عادی خود بازگشته است و امیدواریم شکاف 42 درصدی که در دو ماه اول سال ایجاد شد، اصلاح شود.

سرپرست وزارت صمت با بیان اینکه کرونا بیش از 33 درصد تجارت دنیا را تحت تاثیر قرار داده است، گفت: بخش اول برنامه های ما جهش تولید براساس توان داخلی، بخش دوم طرح ها و پروژه های نیمه تمام و سومین قسمت توسعه صادرات و کنترل واردات است.

وی ادامه داد: نقطه اتکا و تمرکز ما در صادرات غیرنفتی بر روی 15 کشور همسایه است و تقویت تجاری و صادرات به چین و هند را مدنظر داریم، این در حالی است که 60 درصد صادرات ما به 15 کشور همسایه صورت می گیرد.

مدرس خیابانی با تاکید بر اینکه بدون استثنا با واردات کالاهای غیرضروری و مشابه داخلی، مخالف است، گفت: در بحث تنظیم بازار همان نگاه خود را در سال 98 با اتکا به سیاست های حوزه تنظیم بازار دنبال می کنیم، این در حالی است که نقطه اتکا و دستاورد تنظیم بازار در مقابله با کرونا بود و مدیریت تنظیم بازار اجازه نداد ، اتفاقاتی که در آن طرف دنیا افتاد، در ایران نیز رخ دهد.

سرپرست وزارت صمت تاکید کرد: کالاهای اساسی مردم را در هر شرایطی تامین می کنیم و تلاش داریم نرخ تورم اقلام مرتبط با کالاهای ارز ترجیحی کنترل شود.

مدرس خیابانی ادامه داد: ما در بحث جهش تولید از 4 مسیر مشخص استفاده می کنیم که مثال صادق آن استفاده از ظرفیت های خالی بود، راه اندازی یک هزار و 500 واحد صنعتی مستقر در شهرک ها و 700 واحد صنعتی خارج از شهرک ها یکی از این اقدامات بود که 211 واحد صنعتی تعطیل در 3 ماهه نخست سال جاری راه اندازی شد که یکی از آن ها در قم بود که با اعتبار 430 میلیارد تومانی مورد راه اندازی قرار گرفت.

وی ادامه داد: در بخش معادن از 4 هزار و 400 معدن غیرفعال، راه اندازی یک هزار و 20 واحد معدن در دستورکار قرار گرفت، همچنین به دنبال آن هستیم که پهنه اکتشافی و پهنه معدنی را آزاد کنیم، همچنین در تلاشیم که مجوزهای کاغذی که در دست مردم تحت عنوان گواهی کشف و گواهی بهره برداری قرار دارد را از طریق مزایده واگذار کنیم.

مدرس خیابانی ادامه داد: از یک هزار و 20 واحد معدنی، 146 واحد سرپا شده است از طرفی دیگر مسیر بعدی در حوزه تحقق جهش تولید، استفاده از شرکت های دانش بنیان است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha