به گزارش گروه بهداشت و درمان طبنا(خبرگزاری سلامت) از مدیکالاکسپرس، بررسیهای محققان گذشته روی حداقل ۹۰۰هزار نفر نشان داده که نوشیدنیهای شیرین شده، فشار خون افراد را ۱۰ درصد افزایش میدهند. اما در تحقیقات دانشمندان کانادایی معلوم شد که میوهها، آب میوهها (مصرف کم آنها)، محصولات لبنی و غلات کاملی که مقدار کمی به آنها شکر افزوده شده است، اثرات محافظتی در برابر پرفشاری خون دارند.
این محققان میگویند، بسیاری از متخصصان رژیم غذایی، نوشیدنیهای شیرین شده با شکر را مضر میدانند. اما در بررسیهای اخیر متوجه شدند، نباید آب میوهها، ماست کمچرب یا غلات کاملی که حاوی کمی شکر هستند را کاملا مضر بدانیم.
بنابر گفته محققان، بسیاری از افرادی که به پرفشاری خون مبتلا هستند، میخواهند بدانند که آیا علاوه بر مصرف قند، باید میوهها را هم کنار بگذارند؟
اما بررسی برخی از رژیمهای غذایی مخصوص کاهش فشار خون، مانند دش (DASH)، که شامل آب میوه، سبزیجات، لبنیات کمچرب، مثل ماست شکر افزوده، غلات کامل، حبوبات، آجیل، مقدار کمی گوشت، شیرینی و نوشیدنیهای شیرین شده است، نشان داده است که این نوع رژیم غذایی میتواند تا حد زیادی از فشار خون بالا بکاهد. حتی این رژیم غذایی از سوی انجمن قلبوعروق کانادا و دیابت کانادا به افراد مبتلا به مشکلات دیابتی و قلبی-عروقی توصیه شده است.
محققان دانشگاه تورنتو میگویند، بنابر این بررسیها، میتوان همراه با خوراکیهای کاملی که فرآوری نشدهاند، در حد متوسط چربی، قند و نمک مصرف کرد.
بررسیهای بیشتر نشان میدهد، نوشیدنیهای شیرین شده، خطر ابتلا به نقرس را افزایش میدهند، اما میوهها افراد را در چنین خطری قرار نمیدهند. همچنین تحقیقات در مورد خطرات متابولیک قلبی، مانند چاقی، دیابت و بیماریهای قلبی، نشان داد که قندهای میوهها و غلات کامل و خوراکیهایی که فرآوری نشدهاند، موجب پرفشاری خون و مشکلات ناشی از آن نمیشوند.
همچنین این محققان کانادایی معتقدند مصرف نوشیدنیهای شیرین شده و داشتن سبک زندگی ناسالم میتواند سلامتی افراد را به خطر اندازد.
به گزارش طبنا، محققان میگویند، اگرچه نمیتوان تنها با یک نوع ماده مغذی موجود در خوراکیها، آنها را مضر یا مفید دانست، مصرف نوشیدنیهای شیرین شده میتواند افراد را در معرض پرفشاری خون و عوارض آن قرار دهد. اما قندهای موجود در خوراکیهای کامل و میوهها – البته در حد متوسط- موجب پرفشاری خون نمیشوند.
مترجم: نادیا زکالوند
نظر شما