به گزارش گروه سلامت طبنا (خبرگزاری سلامت) از دیلیمیل، نوشیدن چهار فنجان قهوه در روز میتواند آن مقدار چربی که با مصرف غذاهای ناسالم به بدن خود وارد کردهاید را کاهش دهد.
محققان دانشگاه ایلینوی در بررسی موشهای آزمایشگاهی دریافتند، کافئین جلوی تولید چربی در جریان خون را میگیرد و باعث میشود سلولهای چربی کمتری در خون فرد ذخیره شوند.
در این تحقیق، موشهای آزمایشگاهی تحت رژیم غذایی کربوهیدرات مملو از چربی و قند به مدت ۴ هفته قرار گرفتند و آن دسته از موشها که کافئین در رژیم غذاییشان وجود داشت، ۱۶درصد کمتر از موشهای دیگر دچار اضافه وزن شدند.
محققان علت این موضوع را اثرات کافئین در کاهش عمل نوعی ژن در بدن میدانند که موجب اضافه وزن میشود.
محققان دانشگاه ایلینوی به بررسی خواص نوعی چای گیاهی، به نام چای ماته –که از برگهای درخت ماته بهدست میآید و بومی آمریکاست- پرداختند و متوجه شدند که کافئین موجود در قهوه دقیقا مانند این نوع چای میتواند جلوی اضافه وزن در افراد را بگیرد. در واقع چای ماته و قهوه دو عامل ضد چاقی هستند.
این بررسی نشان میدهد میتوان با استفاده از چای ماته و کافئین، با اضافه وزن بیش از حد و چاقی و اختلالهای متابولیسمی ناشی از آنها مقابله کرد.
کافئین موجود در قهوه و ماته، یا هر منبع دیگر، میتواند از اثر منفی رژیم غذایی پر از چربی و قند بکاهد و آن این کار را با تنظیم مقدار آنزیمهای موجود در بافتهای چربی و کبد انجام میدهد.
محققان به موشهای آزمایشگاهی روزانه پس از هر وعده غذا، بین ۳۰ تا ۳۰۰ میلیگرم (بهطور متوسط ۹۵میلیگرم) کافئین دادند و متوجه کاهش ۲۰ تا ۴۱ درصدی انباشت لیپیدها (مولکولهای چربی) در سلولهای چربی بدن شدند.
این تیم تحقیقاتی در پایان بررسیهای خود، مقدار چربی بدن موشهایی را که کافئین مصرف کرده بودند ارزیابی کردند و معلوم شد آنها مانند موشهای دیگر که کافئین در رژیم غذاییشان نبود، چاق نشدند.
در واقع فعالیت دو ژن به نامهای Fasn (ژن سنتز اسیدهای چرب) و Lpl (ژن لیپاز لیپوپروتئین) که موجب چاقی میشوند، با مصرف کافئین ۳۱ تا ۳۹ درصد کاهش مییابد.
به گزارش طبنا، محققان ایلینوی میگویند، با مصرف روزانه ۴ فنجان قهوه میتوانید از عوارض چاقکننده رژیم غذایی ناسالم تا حدی دور بمانید.
مترجم: نادیا زکالوند
نظر شما