کد خبر: نیازی-به-واکسیناسیون-عمومی-آنفولانزا
۱ مهر ۱۳۹۹، ۱۰:۲۷

به گزارش گروه بهداشت ودرمان خبرگزاری سلامت به نقل از  وبدا، دکتر «محسن مقدمی»، معاون آموزشی دانشگاه و پزشک فوق تخصص بیماری های عفونی با بیان اینکه شرایط اپیدمی کروناویروس در ماه های اخیر و آغاز فصل سرما در کشور، موجب افزایش تقاضا و مراجعه عمومی برای دریافت واکسن آنفولانزا شده است، افزود: هر ساله در فصل سرما با شیوع موجی از بیماری آنفولانزا مواجه هستیم، اما تزریق واکسن تنها به گروه های پرخطر توصیه می شود.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز اظهار کرد: اپیدمی کروناویروس در ماه های اخیر، با افزایش نگرانی ها نسبت به سلامت عمومی مواجه بوده و تقاضا برای دریافت واکسن آنفولانزا نسبت به سال های گذشته افزایش داشته، اما لازم است به یاد داشته باشیم تزریق واکسن آنفولانزا هیچگونه مصونیتی در برابر کروناویروس برای افراد ایجاد نمی کند و لازم است با افزایش آگاهی در این زمینه، تقاضای عمومی به سطح منطقی برسد.

او با معرفی گروه های پرخطر که نیاز به دریافت واکسن آنفولانزا دارند، توضیح داد: افراد بالای 65 سال، مادران بارداری که سه ماهه دوم و سوم بارداری آنان مصادف با فصول سرد سال است، بیماران قلبی عروقی به استثنای کسانی که تنها مبتلا به فشارخون بالا هستند، بیماران متابولیک مانند مبتلایان به دیابت، بیماران مزمن ریوی و افرادی که به علت بیماری و یا دریافت دارو دچار ضعف ایمنی هستند در گروه های پرخطر و نیازمند دریافت واکسن آنفولانزا قرار می گیرند.

رییس کارگروه علمی ستاد دانشگاه علوم پزشکی شیراز در مدیریت کروناویروس مبتلایان به بیماری های کلیوی، افرادی که به طور مزمن داروی آسپرین مصرف می کنند، کارکنان درمانی و افرادی که در سرای سالمندان مشغول به کار هستند را دیگر گروه هایی تعریف کرد که می بایست واکسن آنفولانزا تزریق کنند.

دکتر مقدمی افزود: توصیه به تزریق واکسن آنفولانزا در گروه های پرخطر به این دلیل است که در صورت ابتلای این افراد به کروناویروس و آنفولانزا به صورت همزمان، این شرایط تهدیدی برای سلامت فرد ایجاد نکند.

او با برشمردن علایم ابتلا به آنفولانزا شامل تب و بدن درد شدید، ضعف و بی حالی، گلودرد و سرفه، تاکید کرد: گروه های یاد شده می بایست واکسن آنفولانزا را تنها از داروخانه های معتبر دریافت کنند.

پزشک فوق تخصص بیماری های عفونی در دانشگاه علوم پزشکی شیراز یادآور شد: در شرایط کنونی، رعایت تدابیر بهداشتی و پیشگیرانه که مهم ترین آن ها استفاده از ماسک و حفظ فاصله فیزیکی با دیگران است، می تواند مهم ترین راهکار محافظت از ما در برابر دو بیماری آنفولانزا و کووید 19 باشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha