کد خبر: غنی‌سازی-بذر-گندم-و-جو-با-جلبک-های-دریا
۲۹ مهر ۱۳۹۹، ۱۸:۱۱

به گزارش گروه استان های خبرگزاری سلامت  به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی استان مازندران، احمد فدایی سطح کشت ابلاغی گندم کشور به مازندران را ۵۳ هزار و ۸۶۴ هکتار اعلام کرد که با سطح ابلاغی ۵۵ هزار هکتاری استان به شهرستان ها با دو درصد افزایش همراه بوده است.

وی ادامه داد: امسال سطح زیرکشت جو ابلاغی در مازندران ۳۱ هزار هکتار است که تغییری در سطح زیرکشت این محصول در استان نداشتیم.

کارشناس مسوول گندم جهاد کشاورزی مازندران با بیان این که طرح PVS یا همان کشت ارقام مقایسه‌ای، PNT (تغذیه گندم) و PDT (تراکم کشت) از طرح‌های ابلاغی تحقیقاتی گندم به مازندران بوده است، افزود: پیش‌بینی می‌شود امسال ۱۱۰ هزار تن گندم از کشاورزان خریداری شود.

فدایی با اشاره به این که امسال گندم با قیمت تضمینی چهار هزار تومان از کشاورزان خریداری می‌شود، افزود: قیمت بذر گندم آبی سه هزار و ۹۰۰ تومان و گندم دیم سه هزار و ۷۰۰ تومان اعلام شده است.

وی اضافه کرد: بذر جو آبی سه هزار و ۵۰۰ تومان و جو دیم سه هزار و ۳۰۰ تومان به کشاورزان تحویل داده می‌شود.

کارشناس مسوول گندم جهاد کشاورزی مازندران اظهار کرد: برداشت گندم از اوایل خردادماه تا اواسط تیرماه در استان ادامه دارد و برداشت جو از اواخر اردیبهشت ماه آغاز و تا تیرماه ادامه دارد.

فدایی با بیان این که تاکنون سه هزار و ۵۶۴ تن بذر گندم و ۱۸۰ تن بذر جو در مازندران تولید شد، ادامه داد: در هر هکتار از مزارع استان به طور میانگین ۱۶۰ کیلوگرم بذر گندم در کشت مکانیزه و ۱۶۰ کیلوگرم به صورت سانتریفیوژ برای کشت جو مصرف می‌شود.

وی افزود: تمامی بذرهای گندم و جو از تولید داخل است که از کشاورزان طرف قرارداد خریداری می‌شود و تمامی این بذور ضدعفونی و با جلبک دریایی غنی‌سازی شده است.

کارشناس مسوول گندم جهاد کشاورزی مازندران به زمان کشت گندم آبی و دیم در استان مازندران اشاره کرد و افزود: کشت گندم دیم در مناطق کوهستانی و کوهپایه ای از ۲۰ مهر تا ۳۰ آبان و گندم آبی در مناطق دشت و جلگه‌ای از ۲۰ آبان تا پایان آذرماه انجام می‌شود.

فدایی اظهار کرد: سال گذشته میزان خرید تضمینی گندم ۶۱ هزار تن در استان بوده است که نسبت به سال قبل از آن ۳۸ درصد افزایش داشته است.

وی ادامه داد: در حال حاضر ۳۰۰ هکتار کشت گندم با توزیع ۶۸ تن بذر در مناطق کوهستانی انجام شد که از این میزان سطح زیرکشت، ۱۰۰ هکتار به صورت مکانیزه و ۲۰۰ هکتار به روش سانتریفیوژ انجام شد.

کارشناس مسوول گندم جهاد کشاورزی مازندران بیان کرد: سال گذشته دو هزار و ۱۸۷ هکتار از مزارع گندم استان به روش مکانیزه کشت شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha