کد خبر: درمانی-جدید-برای-حساسیت-به-بادام-زمینی
۱۵ شهریور ۱۳۹۸، ۱۱:۰۷
به گزارش گروه سلامت طبنا (خبرگزاری سلامت) از مدیکال‌اکسپرس، افرادی که به بادام زمینی حساسیت دارند، ممکن است به زودی بتوانند با روشی جدید از خود در برابر واکنش‌های شدید حساسیتی در برابر بادام زمینی مراقبت کنند. این روش در واقع ایمنی‌درمانی زیرزبانی است که در آن مقدار بسیار کمی از پروتئین بادام زمینی به شکل مایع درآمده و زیر زبان فردی که به بادام زمینی حساسیت دارد قرار می‌گیرد. بدین ترتیب این پروتئین فورا جذب جریان خون شده و حساسیت سیستم ایمنی بدن در برابر مقدار بیشتر پروتئین بادام زمینی رفع می‌شود. محققان دانشگاه کارولینای شمالی در بررسی‌های خود به این نتیجه رسیدند، این روش درمانی می‌تواند روشی ایمن و موثر برای بیمارانی باشد که به واکنش‌های شدید حساسیتی یا حتی آنافیلاکسی مبتلا هستند، باشد. آنافیلاکسی، واکنش حساسیتی جدی است که به طور ناگهانی آغاز می‌شود و می‌تواند منجر به مرگ شود. در حال حاضر سه روش ایمنی‌درمانی اصلی وجود دارد که دانشمندان برای درمان حساسیت به آجیل، ایجاد کرده‌اند و تمام آنها با از کار انداختن واکنش سیستم ایمنی بدن به پروتئین آجیل کار خود را انجام می‌دهند. بنابر گفته این محققان، ۱۰۰ میلی‌گرم پروتئین بادام زمینی می‌تواند موجب واکنش حساسیتی شدید شود و البته در برخی از محصولات غذایی بادام زمینی تا ۳۰۰ میلی‌گرم از پروتئین بادام زمینی وجود دارد و می‌تواند افراد حساس به این پروتئین را در خطر واکنش‌های حساسیتی قرار دهد. ایمنی‌درمانی فقط مخصوص افرادی نیست که به بادام زمینی حساسیت دارند، بلکه مناسب افرادی هم است که به انواع خوراکی‌های دیگر واکنش حساسیتی نشان می‌دهند. در یکی از روش‌های ایمنی‌درمانی، نوعی پچ که حاوی پروتئین بادام زمینی است روی پوست گذاشته می‌شود و از این طریق وارد جریان خون شده و واکنش سیستم ایمنی بدن به بادام زمینی را برطرف می‌کند. این روش بسیار ایمن است اما همیشه کارآمد نیست. روش دوم، ایمنی‌درمانی خوراکی است که هر روز بیماران، کمی از پروتئین بادام زمینی را می‌خورند تا به مرور زمان، سیستم ایمنی بدن‌شان آن را می‌پذیرد. این روش موثر است اما برخی از افراد به عوارض جانبی آن مبتلا می‌شوند و چندان ایمن نیست. روش سوم، همان ایمنی‌درمانی زیرزبانی است که پروتئین بادام زمینی زیر زبان گذاشته می‌شود. در این روش، ابتدا فقط ۰,۰۰۰۲ میلی‌گرم پروتئین بادام زمینی زیر زبان گذاشته می‌شود و کم کم به مقدار آن افزوده شده و پس از چند ماه فقط به ۲ میلی‌گرم می‌رسد. محققان کارولینای شمالی از روش سوم روی ۱۸ بیمار استفاده کردند و البته مقدار آن را پس از ۵ سال به ۲ میلی‌گرم رساندند. این روش نشان داد که ۶۷ درصد از داوطلبان توانستند تا ۷۵۰ میلی‌گرم و ۲۵ درصد آنها تا ۵۰۰۰ میلی‌گرم، بادام زمینی را تحمل کنند. در ضمن بیماران در برابر عوارض جانبی بسیار کمی قرار گرفتند. به گزارش طبنا، محققان امیدوارند بتوانند در آینده بیشتر واکنش‌های حساسیتی را با این روش درمان کنند. مترجم: نادیا زکالوند

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha