تعطیلات پیش رو و نگرانی از افزایش شمار مبتلایان به کرونا/ محدودیت های دیرهنگام دردی را دوا نمی کند/جریمه یک میلیونی برای خروج از شهرها
محمدسیاح: به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت؛ افزایش شمار مبتلایان و فوتی های ناشی از کرونا در هفته های اخیر سیر صعودی داشته و این موضوع بسیار نگران کننده بوده و این نگرانی با کاهش یا حتی نبود تخت بیمارستانی شدت یافته است. بسیاری از بیمارستان ها با اعلام تکمیل ظرفیت آب پاکی را روی دست مردم ریختند، یعنی دیگر کمتر بیمارستانی پیدا می شود که جایی برای بستری بیماری داشته باشد، این روزها آمبولانس ها در شهرهایی نظیر تهران در شهر آواره به دنبال بیمارستانی می گردند تا بتوانند بیمار را به آن منتقل کنند. افزایش سرعت رشد بیماری بعد از دوره کوتاهی که تقریبا تحت کنترل قرار گرفته بود و حتی آمار فوتی ها به عددهایی نظیر 50 رسیده و امید می رفت که این آمار به کمترین اعداد برسد، برخلاف انتظارات رشد سریعی اتفاق افتاد. برخی از کارشناسان بهداشتی معتقدند این وضعیت به این دلیل نبود سیاست هایی در اعمال محدودیت ها و همچنین عادی سازی بیماری و از طرفی عدم رعایت مردم در اجرای پروتکل ها رخ داده است. یکی از این عدم رعایت پروتکل ها در کنار استفاده نکردن از ماسک و عدم تجمع و حفظ فاصله گذاری اجتماعی، استفاده مردم از هر فرصتی برای رفتن به مسافرت است. رفتن به مسافرت بین شهری یکی از عواملی است که در روزهای ابتدایی پیدایش بیماری هم مورد انتقاد قرار گرفته بود. مسافرت های غیر ضروری خانوادگی عاملی برای انتقال و افزایش شیوع کرونا در بین شهرها و افزایش شمار قربانیان و مبتلایان این ویروس شده است. امروز بیمارستان ها پر شده از بیمارانی که خانوادگی این بیماری را به جان خریده و حالا روز تخت های بیمارستانی دراز کشیده اند.

تعطیلات و نگرانی های پیش رو

در شرایط وخیم کرونای امروز که باعث شده سطح خطر اپیدمی در بسیاری از شهرهای ایران قرمز و فراتر از آن باشد بسیاری هنوز هم اصرار به خروج از شهر را دارند. تعطیلات پی در پی و زیاد در تقویم ایرانی هم این فرصت را برای خیلی ها فراهم کرده است. عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا با اشاره به نگرانی‌ها از روند فزاینده کرونا در کشور، این موضوع را نتیجه بی‌توجهی به الگوهای پیشنهادی ستاد کرونا دانست و گفت: «حتی برای تعطیلات اخیر نیز محدودیت‌ها به شکلی اجرا شد که افراد وقت رفتن به سفر را پیش از اعمال محدودیت داشتند و همین نوع اعمال محدودیت‌ها نگرانی مارا از تعطیلات روزهای آینده نیز افزایش می‌دهد.» دکتر مسعود مردانی با اشاره به روند صعودی بیماری کرونا در کشور و رکورد ۳۳۷ مورد مرگ ناشی از کرونا در یک ۲۴ ساعت، به ایسنا، گفت: «علت این رکوردشکنی را می‌توان در عدم رعایت موازین و الگوهای پیشنهادی ستاد مقابله با کرونا یافت. مسافرت‌های غیر ضروری، عدم رعایت مسائل بهداشتی، شرکت در مجامع و تجمع ها، ساده‌انگاری مردم و... همگی عواملی برای رشد آمار ابتلا، بستری و مرگ و میر ناشی از کرونا در کشور است.» وی با اشاره به محدودیت‌هایی که برای سفر به ۵ شهر در تعطیلات اخیر انجام شد، اظهار کرد: «تا جایی که ما مطلع هستیم محدودیت‌ها به شکل خاص اجرا نشد و افرادی بودند که به سفر رفتند، زیرا با اعلام ساعت ۱۲ شب برای اعمال محدودیت‌ها مردم زمان کافی برای رفتن به سفر داشتند. برای تعطیلات پیش رو که مدت آن طولانی‌تر است در صورت عدم اعمال قوانین جدی و سخت، فاجعه‌ دیگری در آمار کرونا رخ خواهد داد.» مردانی؛ به صراحت از افزایش بیماری در صورت افزایش سفرهای بین شهری و افزایش محدودیت ها می گوید و هشدار می دهد که با آغاز تعطیلات که به نظر می رسد برخی از امروز این تعطیلات را هم آغاز کرده باشند، باید منتظر رقم های بالاتری از بیماری کرونا باشیم.

بیمارستان ها صحرایی

با پر شدن بیمارستان ها و نبود امکانات اضافی و کم شدن توان کادر درمانی حالا صحبت هایی از برپایی بیمارستان های صحرایی به میان آمده است، بیمارستان هایی که می تواند با ایجاد ظرفیت های جدید برای نجات بیماران مفید باشد. این نوع بیمارستان بویژه در شهری مانند تهران به عنوان پرجمعیت ترین شهر کشور، بسیار حیاتی است. مردانی درباره وضعیت بیمارستان‌هایی که پذیرش بیمار مبتلا به کرونا دارند، گفته است: «بیمارستان‌ها سرشار از بیمار، بدون تخت خالی هستند و شرایط مناسبی وجود ندارد. با توجه به تعطیلات پیش رو نگرانی ما بیش از گذشته است.» معاون برنامه‌ریزی و نظارت ستاد فرماندهی مقابله با کرونا در تهران با بیان اینکه اگر روند ابتلا به همین روال ادامه داشته باشد، مطمئنا تهران با مشکل جدی در زمینه بستری بیماران جدید کرونایی مواجه می‌شود. دکتر علی ماهر با اشاره به روند صعودی ابتلا و میزان بستری بیماران کرونایی در بخش‌های عادی و ویژه بیمارستان‌ها و مراکز درمانی تهران در طول پیک سوم کرونا، به ایسنا گفت: «متاسفانه همچنان میزان ورودی بیمارستان‌ها به مراتب بیشتر از ترخیصی‌هاست و هر روز نیز بر تعداد مبتلایان و مراجعین به مراکز درمانی و بیمارستان‌ها و به تبع آن افراد نیازمند بستری افزوده می‌شود.» وی با بیان اینکه طبیعتا ظرفیت تخت‌های عادی و ویژه در نظر گرفته شده برای بیماران کرونایی در بیمارستان‌های تهران از چند وقت پیش تکمیل شده است، ادامه داد: «از هفته گذشته اکثر بیمارستان‌ها با ترخیص بیماران الکتیو، ظرفیت‌های جدیدی را برای بستری بیماران کرونایی ایجاد کردند که این ظرفیت نیز محدود بوده و حداکثر طی چند روز آینده پر می‌شود.» ماهر با بیان اینکه اگر روند به همین روال ادامه داشته باشد، مطمئنا تهران با مشکل جدی در زمینه بستری بیماران جدید کرونایی مواجه می‌شود، اظهار کرد: «البته استفاده از ظرفیت بیمارستان‌های صحرایی هنوز در دستور کار ستاد قرار نگرفته ولی این امکان وجود دارد که در صورت نیاز و بحرانی شدن شرایط از ظرفیت این بیمارستان‌ها نیز استفاده شود.» وی تامین نیرو برای ارایه خدمات درمانی در بیمارستان‌های صحرایی را معضل جدی دانست و گفت: «در این رابطه نیز در حال برنامه‌ریزی هستیم و به زودی در زمینه راه‌اندازی این بیمارستان‌ها در نقاط مختلف تهران تصمیم‌گیری می شود. اولویت اول ما ایجاد تخت‌های سیار ویژه در این بیمارستان‌هاست.»

اعمال جریمه برای خروج از شهرها

یکی از اعمال پیشگیرانه برای مقابله با شهروندانی که جان دیگران را در این شرایط به خط می اندازند، اعمال جرایم سنگین برای رعایت نکردن پروتکل های بهداشتی و محدودیت ها است. البته که اعمال جریمه ماسک نزدن می تواند ترغیب کننده باشد اما در این شرایط که به گفته کارشناسان بهداشتی در هر 4 دقیقه یک ایرانی جانش را براثر کرونا از دست می دهد، تردیدی برای اعمال محدودیت و جریمه سنگین برای متخلفان باقی نمی گذارد. دکتر مرداتی پیشنهاد کرده «از هر ماشین هنگام خروج از شهر مبلغ یک میلیون تومان اخذ شود و مبالغ حاصل از این جریمه را در پیشگیری و درمان کرونا هزینه کنند.» وضعیت بیماری در کل کشور بسیار وخیم تر، کادر درمان خسته تر، امکانات بهداشتی و درمانی درگیرتر شده اند و با ادامه بی توجهی برخی به پروتکل های بهداشتی، نبود محدودیت، نبود هماهنگی در اجرای دستورالعمل های ستاد مبارزه با کرونا و ... به قول وزیر بهداشت نمی توان اپیدمی را جمع کرد!

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha