به گزارش گروه بهداشت ودرمان خبرگزاری سلامت به نقل از  روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، دکتر علیرضا زالی در جلسه اندیشگاه سلامت که امروز دوشنبه برگزار شد، با اشاره به شرایط پیچیده تهران به لحاظ شیوع کرونا اظهار کرد: در استان تهران مجموعه ای از مداخلات پیشگیرانه می تواند اثربخش باشد و برای این کلان شهر نسخه واحد و علاج بخش قطعی وجود ندارد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی  ادامه داد: پاندمی کووید ۱۹ اهمیت مشارکت های اجتماعی و فعالیت های مردم مدار را بیش از پیش نمایان کرد.

وی با تاکید بر این که ترویج مشارکت اجتماعی می تواند راه حل موثری برای اجرای برنامه های سلامت محورباشد افزود: استفاده از ظرفیت های مردمی و افزایش مشارکت اجتماعی می تواند نقش محوری در راستای ارتقا سلامت و کاهش اپیدمی ها ایفا کند.

دکتر زالی با اشاره به اجرای طرح شهید سلیمانی خاطرنشان کرد: تعمیق و گسترش مولفه های این طرح باید در دستور کار باشد چرا که این طرح، بیش از این که طرح بهداشتی صرف باشد، طرحی اجتماعی است.

 وی با بیان این که طی ارزیابی های محیطی پیشرفت طرح شهید سلیمانی از آمارها و پیش بینی های اولیه چند گام جلوتر است عنوان کرد: این طرح ارزشمند باید در قالب های متعارف اجرایی و دیده شود و صرفا به عنوان طرحی گذرا و موقت نباشد.

 رییس دانشگاه  علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه جایگاه ممتاز شهرداری ها را مورد توجه قرار داد و تاکید کرد: باید از پتانسیل منحصربفرد شهرداری ها خصوصا در حوزه پیشگیری و ارتقا بهداشت، با هدف کنترل قطع زنجیره کرونا استفاده شود.

 استفاده از تجربه موفق و ناکامی کشورها در کنترل کووید یکی دیگر از مهمترین مواردی بود که دکتر زالی به آن پرداخت و تاکید کرد: باید مدل های مختلف کشورهایی مانند سنگاپور، تایوان و ویتنام  که در کنترل کرونا موفق عمل کرده اند در حوزه قطع زنجیره بیش از پیش دیده شود.

وی در بخش دیگری نشر خبرهای غیرعلمی در فضای مجازی را مورد انتقاد قرار داد و گفت: نشر شایعات و خبرهای غیر علمی در فضای مجاری می تواند اعتماد عمومی را خدشه دارد کند، این درحالیست که اصلاح این اخبار جعلی دشواری های خاص خود را نیز دارد بنابراین لازم است افراد توجه و اهتمام بیشتری به انتشار مطالب داشته و مردم نیز برای دریافت اطلاعات درست و علمی به رسانه ها و پایگاههای خبری معتبر مراجعه کنند.

دکتر گوهر محمدی رییس دبیرخانه کارگروه امنیت غذا نیز در این مراسم با اشاره به این که ساختارهای اندیشگاه سلامت با کمک پژوهشگران و صاحبان ایده و اندیشه شکل گرفته اظهار کرد: فعالیت هایی که در اندیشگاه سلامت اتخاذ می شود می تواند به عنوان بازوی مشورتی و پژوهشی به تصمیم گیران و سیاست گذاران حوزه سلامت کمک کند.

وی مشارکت، تعامل، رعایت اخلاق پژوهشی و توجه به اولویت ها را از جمله سرفصل های برگزاری این جلسه  دانست و افزود: این کانون در بحران کووید ۱۹ که یکی از بزرگترین چالش های قرن است فعالیت ها و ایده های منحصربفردی ارائه داده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha