به گزارش گروه استان های خبرگزاری سلامت به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی ، علی اکبری پیش بینی کرد امسال بیش از ۳۴۲۴ تن فندق به صورت خشک ازاین میزان سطح باغات برداشت شود .
وی میانگین متوسط عملکرد این محصول را ؛ حدود ۱۰۸۰ کیلوگرم در هکتار برآورد کردد.
اکبری اظهار داشت : از این میزان سطح باغات استان ؛ ۳۱۷۰ هکتار بارور و ۷۵ هکتار غیربارور است.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین ؛ بیشترین سطح زیر کشت این محصول در استان را در شهرستان قزوین ، منطقه الموت ذکرکرد و گفت : در این منطقه بخش رجایی دشت و رازمیان شامل ( روستاهای هیر ، ویار، یارود ، آکوجان و ... ) بیشترین پراکنش کشت این محصول را دارند .
اکبری خاطر نشان کرد : با توجه به تفاوت در توپوگرافی استان و توده های محلی موجود ، زمان برداشت این محصول از اواخر مرداد تا اواخر شهریورماه می باشد.
به گفته این مقام مسئول، استان قزوین رتبه دوم سطح زیرکشت و تولید محصول فندق را پس از استان گیلان در کشور دارد.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت : ارقام موجود در منطقه شامل رقم های بومی : گرد اشکور، شصتک ، زرآبادی ، سیاه الموت و سه گوش و ارقام خارجی و ارقام گرده دهنده می باشد که رقم گرد اشکور حدود ۷۰ درصد باغات را تحت پوشش قرارداده است .
اکبری افزود : کمبود نهالستان تولیدکننده نهال سالم و استاندارد ، مشکلات مرتبط به صنایع تبدیلی و انبارداری محصول و آبرسانی و انتقال آب در روستاها را از مهمترین مسائل و مشکلات در این حوزه ذکرکرد.
به گفته ی اکبری ؛ توسعه باغات در اراضی شیبدار و کمک به توسعه باغات از طریق یارانه نهال و اندامهای تکثیری از مهمترین برنامه های در دست اقدام این مدیریت است.
وی بر لزوم اهمیت تشکیل تعاونی تولید باغداران فندق در هر منطقه، انبارهای مناسب نگهداری محصولات ، ایجاد باغ مادری و نهالستان استاندارد و استفاده از ارقام مناسب و گرده دهنده ، ایجاد صنایع مرتبط جهت نگهداری و فرآوری ، دور آبیاری مناسب ، هرس جهت نوردهی و کاهش تعداد تنه ها و تغذیه و کود دهی مناسب در باغات تاکیدکرد.
نظر شما