کد خبر: از-بیمار-كرونایی-در-منزل-چگونه-مراقبت-ك
۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۰، ۱۶:۵۸

به گزارش  گروه بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت به نقل از  روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی ، درمان ونحوه مراقبت از بیماران با علائم خفیفکووید- ۱۹در منزل اظهار کرد: داشتن تظاهرات بالینی بالا، پرسش از شرح حال، احتمال سفر رفتن و بیماران دارای علائم تنفسی و مشکلات زمینه ای  نقش بسیار مهمی در نحوه درمان و کنترل بیماری دارد.

الف: کدام دسته از بیماران با تست مثبت کووید-۱۹ را میتوان در منزل تحت مراقبت قرار داد؟

افراد بدون علامت و همچنین افراد مبتلا به نوع خفیف یا متوسط (COVID-۱۹)، در صورتی که زیر ۶۰ سال باشند، سیگاری نبوده، چاق نباشند و بیماری های زمینه ای مانند بیماری های قلبی عروقی، دیابت شیرین، بیماری های مزمن ریوی، سرطان، مشکلات کلیوی و نقص در سیستم ایمنی نداشته باشند در صورت تایید پزشک چنانچه به طور مناسب قرنطینه و از دیگران جدا شوند می توانند در خانه تحت مراقبت قرار گیرند. بنابراین لازم است تیم بهداشتی درمانی در ابتدا  مواردی همچون علائم بیمار، عوامل خطرساز و سابقه پزشکی بیمار را بطور کامل بررسی کنند. همچنین محل زندگی و مراقبین بیمار را مورد ارزیابی قرار دهند تا مشخص شود محل زندگی بیمار و اعضای خانواده برای مراقبت در منزل مناسب هستند.

  اعضای خانواده نیز باید توانایی تبعیت از توصیه های بهداشتی مانند شستشوی دست، بهداشت تنفسی و تمیز کردن محیط را داشته باشند.،  بیمار را  به نحو صحیح قرنطینه کنند و در خانه از هیچ فضایی بصورت مشترک با بیمار استفاده نکنند.

 خانواده و مراقب بیمار باید به درستی آموزش دیده و علائمی که نشان دهنده وخامت بیماری هستند مانند دشواری تنفس، درد قفسه سینه، گیجی یا ناتوانی در بیدار شدن، عدم قطع تب بعد از ۳ تا  ۵ روز، تشدید سرفه ها، کبودی صورت و لبها را بشناسند و در صورت بروز این علائم با شماره های ۱۱۵ و ۴۰۳۰ تماس بگیرند.

ب. در صورت مراقبت از فرد مبتلا به ( COVID-۱۹) در منزل، برای پیشگیری از ابتلای سایر اعضای خانواده چه مواردی را باید رعایت کرد؟

 در صورت رعایت موارد زیر می توان از انتقال COVID-۱۹به سایر افراد در خانه جلوگیری کرد:

    فرد بیمار باید در یک اتاق جداگانه بماند. اگر این امکان وجود ندارد ، حداقل ۱ متر از او فاصله داشته باشید.

  در اتاق بیمار تهویه مناسب برقرار شود تا هوای اتاق عوض شود. برای این کار باید پنجره ها و یک درب را باز کرد.

بیمار در صورت تنها بودن در اتاق، نیاز به استفاده از ماسک ندارد ولی در صورت زندگی با اعضای خانواده و استفاده مشترک از برخی فضاهای خانه، باید تا حد امکان از ماسک استفاده کند و بطور کامل جلوی دهان و بینی را بپوشاند.

    فرد بیمار نباید هیچگونه ملاقاتی داشته باشد.

    در صورت امکان، تعداد مراقبان بیمار را به یک نفر که هیچ گونه بیماری زمینه ای و عامل خطرساز ندارد محدود کنید.

  فرد مراقب و اعضای خانواده  نیز زمانی که با بیمار در یک اتاق قرار می گیرند باید  ماسک بزنند، به صورت و  ماسک خود دست نزنند و  پس از خارج شدن از اتاق ماسک را در کیسه زباله انداخته در آن را ببندند و بعد از آن دست های خود را بشویند.

 فرد بیمار باید لیوان، ظرف، وسایل غذاخوری، حوله و ملحفه اختصاصی داشته باشد و بطور مشترک با دیگران استفاده نکند. لازم است که وسایل مورد استفاده بیمار به دقت با آب و صابون شسته شوند.

بسیاری از بیماران میتلا به کرونا دچار ضعف و حالت تهوع هستند بنابراین ممکن است بدن این افراد تحمل غذاها و مایعات با حجم بالا را نداشته باشد. مراقب بیمار باید در این موارد اصراری به استفاده از غذاهای پرحجم و مایعات فراوان نداشته باشد. باید ضمن استفاده ا ز داروهای ضد تهوع روند تغذیه آرام آرام و با میل بیمار باشد.

تا حد امکان برای بیماران از سرویس بهداشتی مجزا استفاده شود. در صورت عدم امکان، پس از هر بار استفاده بیمار، سرویس بهداشتی با محلول هیپوکلریت ۱% ضد عفونی شود.

در صورت اختصاصی بودن سرویس بهداشتی، شستشو و ضدعفونی سطوح با محلول هیپوکلریت ۱% باید حداقل بطور روزانه انجام گیرد.

    سطوح لمس شده توسط فرد بیمار باید حداقل روزانه تمیز و ضد عفونی شود.

    همه افراد خانه باید مرتباً دست خود را با آب و صابون بشویند ، به ویژه:

     بعد از سرفه یا عطسه

    قبل و بعد از تهیه غذا

    قبل از غذا خوردن

    بعد از استفاده از توالت

    قبل و بعد از مراقبت از فرد بیمار

    وقتی دستها به وضوح کثیف هستند

  هنگام سرفه و عطسه باید جلوی بینی و دهان با یک دستمال پوشانده شود و بلافاصله پس از استفاده دور ریخته شود. در صورت عدم دسترسی به دستمال، فرد باید با آرنج خم شده جلوی دهان و بینی را بپوشاند.

در کیسه های زباله ای که زباله های بیمار در آن ریخته می شود باید کاملا بسته شده و سپس دفع شود.

 ج. فرد مبتلا به (COVID-۱۹) تا چه مدت باید در منزل تحت قرنطینه قرار بگیرد؟

افراد مبتلا به COVID-۱۹که در منزل تحت مراقبت قرار می گیرند، باید تا زمانی که دیگر قادر به انتقال ویروس به دیگران نباشند، در قرنطینه بمانند:

 افراد بدون علائم باید حداقل ۱۰ روز پس از مثبت شدن آزمایش در قرنطینه بمانند.

 بهترین زمان خروج از قرنطینه در افراد دارای علائم، ۱۴ روز بعد از شروع اولین علامت است؛ مشروط بر اینکه در سه روز آخر بیمار تب و علائم تنفسی نداشته باشند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha