کد خبر: آب-خروجی-از-دستگاه-های-تصفیه-خانگی-آلود
۵ شهریور ۱۳۹۸، ۱۱:۴۸
به گزارش گروه سلامت طبنا(خبرگزاری سلامت)، حسن مهرعلی افزود: براساس نتایج حاصل از این تحقیق ۲۲ درصد از آب ورودی به دستگاه تصفیه آب سالم است ولی آب خروجی آلودگی میکروبی دارد. وی اظهار داشت: با توجه به حذف کلر در فیلتر سیاه کربن اکتیو دستگاه تصفیه خانگی رشد باکتری‌ها در بخش‌های دیگر دستگاه رخ می‌دهد. مدیرسلامت محیط کار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: دستگاه‌های تصفیه آب در فرآیند رقابتی شیمیایی حذف یون‌ها،  ابتدا یون‌های مفید مانند کلسیم، منیزیم، پتاسیم و فلوراید را حذف می‌کنند تا بتوانند سایر یون‌های زیان آور نظیر نیترات و نیتریت را  به چنگ بیاورند. مهرعلی افزود: تاخیر در تعویض فیلتر،  عملکرددستگاه را کاهش می‌دهد که در  ۲۲ درصد موارد فیلتر دستگاه تعویض نمی‌شود و یا با تعلل در تعویض به مصرف همان آب آلوده عادت می‌کنند. وی اظهار داشت: مصرف کنندگان آب دستگاه‌های تصفیه آب خانگی از کیفیت آب مصرفی خود در عمل اطلاعی ندارند و دستگاه امکان آگاهی برای مصرف کنندگان از آب دستگاه تصفیه را فراهم نمی‌کند. مدیرسلامت محیط کار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: مخازن ذخیره آب دستگاه‌های تصفیه خانگی قابلیت  شستشو ندارد و پس از مدتی لایه‌ای از باکتری‌ها (بیوفیلم) در جداره مخزن مستقر و ایجاد آلودگی  توکسین در آب می‌کند. مهرعلی افزود: این مخزن سال‌ها شستشو نمی‌شود و اگر امکان دست کشیدن و یا رویت درون آن باشد لایه لزج به خوبی قابل دیدن است. وی اظهار داشت: باکتری‌های آلاینده در آب در شرایط دمایی گرم و مرطوب در زیر ظرفشویی آشپزخانه و شسته نشدن فیلتر و باکتری‌ها تکثیر می‌یابد. مدیر سلامت محیط کار مرکز بهداشت استان مرکزی اظهار داشت: سیاهی و تیرگی فیلترها را که افراد در زمان تعویض فیلتر مشاهده می‌کنند بیشتر ناشی از همین تکثیر باکتری‌ها است. مهرعلی گفت: مشکل دیساسیون و تخریب و تجزیه بافت و پلیمر فیلترها و مواد آلی تکثیر یافته بر روی آن‌ها و راهیابی به آب آشامیدنی نیز موضوع دیگری است که بررسی آن‌ها به پژوهش علمی‌جداگانه نیاز دارد. وی افزود: وجود نوعی طعم و بو بد و حتی تلخی ناشی از حذف کامل املاح و به نوعی دیونیزه شدن آب در محصول خروجی دستگاه‌های تصفیه خانگی و بر هم خوردن بالانس یون‌ها مشهود است  و اکثر مصرف کنندگان این تغییر طعم را تجربه و تایید می‌کنند ولی کم کم ذائقه آنان به همان آب دستگاه منزل عادت کرده و سایر آب‌ها را نامطلوب تلقی می‌کنند. مدیرسلامت محیط کار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک اظهار داشت: رویکرد سازمان جهانی بهداشت(WHO) به آب آشامیدنی، نگاهی تغذیه ای در تامین میکرو المان‌ها و عناصر ضروری بدن است و هرگز منظور  از آب آشامیدنی H۲O خالص یا بدون یون نیست. مهرعلی گفت: در شرایطی که حذف املاح مفیدی همچون کلسیم، منیزیم و فلوراید برای بدن و جامعه ای که در معرض پوسیدگی‌های دندانی و پوکی استخوان و کمبود ید قرار دارد خدمت محسوب نشده و آسیب زاست. وی افزود: خرید و بهره برداری از دستگاه دهای تصفیه آب خانگی به نام افزایش سطح بهداشت و سلامت خانوار انجام می‌شود  درحالی که نتایج حاصل از پژوهش دانشگاه علوم پزشکی اراک این مسئله را تایید نمی‌کند و نصب این تجهیزات جز تحمیل هزینه مالی ثمر دیگری برای خانواده‌ها ندارد. مدیرسلامت محیط کار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک اظهار داشت: استفاده از دستگاه‌های تصفیه آب خانگی مصرف آب را افزایش می‌دهد زیرا در عمل فیلترهای R.O  آب را به ۲ بخش آب کم یا بدون املاح و آب پر املاح تقسیم می‌کنند و آب پر املاح به طور مستقیم  به خروجی فاضلاب رفته و مصرف کنندگان آب تبدیل شده به فاضلاب را نمی‌بینند. مهرعلی گفت: دستگاه‌های تصفیه آب خانگی برای مناطقی که جز آب دریا و یا آب شور آب آشامیدنی دیگری ندارند و یا آب لوله کشی شهری دارای اختلال است می‌تواند یک گزینه مطلوب باشد. وی افزود: آب خروجی دستگاه‌های تصفیه خانگی فقط برای خوشرنگ بودن چای آن هم در مناطقی که آب آن سختی بالاتر از ۵۰۰ میلی گرم در لیتر داشته باشد برای تهیه چای و برای نوشیدن مناسب نیست کاربرد دارد و به دلیل مشکلات اشاره شده استفاده از آن برای سایر مناطق توصیه نمی‌شود. ۴۴۷ هزار مشترک آب و ۲۵۵ هزار مشترک فاضلاب در استان مرکزی از خدمات شبکه بهره مند هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha