به گزارش طبنا(خبرگزاری سلامت)، ایرج حریرچی در همایش روز ملی ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی در ارتباط با وقوع زمینلرزه احتمالی در پایتخت اظهارداشت: با توجه به زلزلهخیز بودن کشور، سادهاندیشی است که فکر کنیم حادثهای رخ نخواهد داد.
وی افزود: ایمنی کلی بیمارستانهای دولتی و غیردولتی کشور از 34 درصد در سال 92 به 48 درصد در سال 96 رسیده است.
سخنگوی وزارتبهداشت ادامه داد: اگر زلزله جدی در تهران رخ بدهد، دسترسی به سیستم اورژانس و بیمارستانی سخت خواهد بود و امکان ارائه خدمت با مشکل مواجه میشود.
وی به تاثیر اخبار منفی بر افکارعمومی بیان کرد:اگر حادثه سونامی ژاپن را در اخبار پیدا کنید، تصویر یک مورد جنازه و ایجاد ناامیدی و نشاندادن مرگها وجود ندارد در حالی که در کشور ما در صورت وقوع حادثه به اخبار منفی پرداخته میشود و اینکه چند نفر قطع نخاع یا مصدوم شدند.
حریرچی ادامه داد: خیلیها فکر میکنند اگر شدت حادثه را بیشتر نشان بدهند، موثرتر است. در حالیکه باید حادثه را با واقعبینی دید و نشان داد.
وی گفت: البته 95 درصد مرگ و میرها در حوادث طبیعی بر اثر ریزش ساختمان است. زلزله طبیعی است، اما عدم آمادگی ما در برابر آن غیرطبیعی است. بنابراین تهیه نقشههای بحران هر منطقه و شناسایی نقاط امن باید انجام شود. از طرفی مانورهای عملیاتی دشوار است، اما مانورهای دور میزی و گفتن اینکه در زمان زلزله چه اقداماتی انجام شود میتواند مهم و کمککننده باشد.
سخنگوی وزارتبهداشت با بیان اینکه باید آموزش عمومی و تخصصی برای مقابله با حادثه در لحظه و بعد از آن با استفاده از سفیرانسلامت انجام شود، گفت: ممکن است مشکلات بسیاری به دنبال حادثه به وجود بیاید و نیاز است که این آموزشها انجام شود.
قائم مقام وزیربهداشت ادامه داد: باید آمادگی در برابر زلزله وجود داشته باشد. پیشنهاد من این است که به صورت سالانه و ملی، نشستهایی برای بررسی میزان آمادگی در برابر حوادث طبیعی برگزار شود. البته با برگزاری همایش و شام و ناهار و خرجهای سنگین موافق نیستم.
وی با بیان اینکه باید فرهنگ عذرخواهی مسئولین از مردم را ترویج بدهیم،خاطرنشان ساخت: باید این فرهنگ به وجود بیاید که اگر کاری انجام نشده، بگوییم که مردم، ما این کار را انجام ندادیم و ما را ببخشید و مردم هم میبخشند.
نظر شما