به گزارش طبنا (خبرگزاری سلامت)، علیاکبر سیاری روز چهارشنبه در نشست خبری سمینار ترویج تغذیه با شیر مادر که قرار است سوم تا چهارم بهمن ۹۷ در محل تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور برگزار شود، افزود: در مطالعهای که در سال ۹۱ در کشور انجام شده است، ۱۷ درصد کودکان ۱۵ تا ۲۳ ماهه کشور دچار کمخونی بودهاند که نسبت به سال ۸۰ وضعیت بهتر شده است.
وی با اشاره به شیوع ۱۹ درصدی کمبود روی در کودکان ۱۵ تا ۲۳ ماهه کشور گفت: مطالعات نشان داده است که از سال ۸۰ تا ۹۱، میزان کمبود ویتامین D در کشور ۶ برابر شده است.
سیاری در همین زمینه افزود: البته میزان شیوع کمبود ویتامین D در برخی از مناطق کشور در بین کودکان زیر ۶ سال کشور تا ۹۱ درصد هم گزارش شده است.
وی به اجرای برنامه کشوری وزارت بهداشت برای مقابله با کمبود روی و ویتامین D در بین کودکان اشاره کرد و گفت: مصرف ویتامین D که قبلا بعد از ۱۵ روزگی برای نوزادان شروع میشد، به سه تا پنج روزگی کاهش یافت. بر همین اساس، نوزادان باید روزانه ۴۰۰ واحد ویتامین D دریافت کنند. بعد از دو سالگی، که این ویتامین را دریافت نمیکردند، توصیه شد حتما در سنین دو تا ۱۲ سالگی ویتامین D را هر دو ماه یک واحد D۳ دریافت کنند. یا به عبارتی، روزانه ۸۰۰ واحد ویتامین باید مصرف کنند.
سیاری با اشاره به کمبود ویتامین D در مادران باردار افزود: این مادران میتوانند روزانه تا ۲ هزار واحد ویتامین D مصرف کنند و اثر سوء برای جنین ندارد.
وی به برنامه غنیسازی شیر و آرد با ویتامین D و روی اشاره کرد و گفت: غنیسازی آرد با روی در دست تحقیق است.
رئیس انجمن علمی تغذیه کودکان ایران، در ادامه به مشکل چاقی در کشور به عنوان اپیدمی خاموش اشاره کرد و افزود: سندروم متابولیک، از عوارض چاقی در بزرگسالی است که منجر به بزرگی دور شکم، افزایش فشارخون و سکتههای زودرس قلبی و مغزی میشود.
سیاری با عنوان این مطلب که چاقی زمینه ژنتیک دارد، گفت: ۳۰۰ ژن چاقی شناخته شده است.
خبرنگار: سيد حسين حجت طباطبايي
نظر شما