به گزارش طبنا(خبرگزاری سلامت)، سیل در برخی استانهای کشور مردم را آواره و چادر نشین کرد، سیلی که نه تنها زندگیها را برد بلکه حالا سیل زدگان را به دلیل زندگی در چادر و گرم شدن هوا گرفتار رنج و سختی کرده است.
با افزایش دمای هوا خطر انتقال برخی یبماریها در مناطق سیل زده افزایش پیدا میکند و فعالیت حشرات بیشتر میشود و این خطر وجود دارد که سیل زدگان گرفتار انواع و اقسام گزش حشرات و جوندگان قرار گیرند.
اسماعیل مطلق مشاور معاون بهداشت وزارت بهداشت در مدیریت کاهش خطر بلایا اظهار کرد: بیشتر افرادی که تحت تاثیر حوادث و بلایای طبیعی قرار میگیرند گروههای هدف مانند مادران باردار، کودکان، معلولان، بیماران خاص و سالمندان هستند که با بروز اتفاقاتی مانند سیل هزینههای مختلفی را بر حوزه سلامت تحمیل میکنند.
وی ادامه داد: بر اثر وقوع سیل در استان خوزستان بیش از ۱۶۷ میلیارد تومان خسارت به بخشهای بهداشتی و درمانی مختلف آن وارد شده است و بسیاری از خانههای بهداشت، سازههای بهداشت و مراکز جامع سلامت دچار آسیب شدهاند.
مطلق با اشاره به خطر گزش حیوانات با گرم شدن هوا اظهار کرد: استان خوزستان پس از گلستان رتبه دوم در زمینه گزش حیوانات و انتقال بیماریهاری را برخوردار است که با وقوع سیلاب احتمال مواجه مردم با حیوانات متواری از سیل وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه وزارت بهداشت توجه خاصی به بیماری واگیر مانندهاری که پس از وقوع سیل در بین مردم احتمال دارد شیوع پیدا کند، افزود: وزارت بهداشت اقدامات پیشگیرانهای در زمینه جلوگیری از بروز و شیوع بیماریهای واگیر مانندهاری انجام داده است.
مشاور معاونت بهداشت ادامه داد: بر اساس گزارش سازمان دامپزشکی ویروسهاری در بین حیوانات مناطق سیل زده در حال پخش است که یکی از مشکلات ما گزش حیوانات درنده و انتقال بیماریهاری در بین مردم مناطق سیل زده است.
مطلق تاکید کرد: بیماری التور نوعی بیماری اسهالی واگیردار است که میتواند خیلی زود در بین مردم بروز و شیوع پیدا کند و بیماری التور مخصوص استان خوزستان بوده و همه ساله موارد تکگیری آن بروز پیدا میکند.
وی ادامه داد: پیدا شدن ناگ یکی از نشانههای شیوع بیماری التور است که متأسفانه پس از انجام آزمایشهای لازم در سطح استان خوزستان مقوله ناگ انسانی مشاهده شده است.
وی ادامه داد: عارضه سالک بر اثر نیش پشه آلوده به افراد منتقل میشود و این عارضه در مناطق جنوبی و غرب خوزستان شایع است و متأسفانه باید بگویم که استان خوزستان جزو 5 استان کشور در زمینه بروز و شیوع بیماری سالک است.
مشاور معاونت بهداشت با اشاره به اینکه احتمال شیوع و بروز بیماریهای اسهالی به دلیل تراکم جمعیت بالا در کمپهای مناطق سیل زده وجود دارد، گفت: بیماریهای شپش و گال از جمله عارضههایی هستند که احتمال بروز شیوع آن در کمپهای مناطق سیل زده وجود دارد که این بیماری پوستی باعث ایجاد خارش در بدن میشود و استفاده از لباس دست دوم احتمال بروز این بیماری را افزایش میدهد.
مطلق یادآوری کرد: سلامت روان در مناطق سیل زده میتواند دچار آسیبهای جدی شود و مسائلی مانند پرخاشگری، ترس، کاهش اعتماد به نفس، اختلال خواب، مشکلات عاطفی مزمن میشود و بر اساس مطالعات انجام شده بروز اختلالات روانی تا میزان 75 درصد در بین افراد باقی مانده از حوادث سیل وجود دارد.(باشگاه خبرنگاران)
نظر شما