دکتر سکینه یزدانی در گفتوگو با طبنا(خبرگزاری سلامت)، درباره شایعترین مشکلات اطفال و کودکان اظهار کرد: عفونتهای تنفسی و ادراری، عفونتهای گواشی، بیماریهای ویروسی متابولیک و مادرزادی از شایعترین مشکلات در نوزادان است.
وی با بیان اینکه بیماریهای گوارشی و ریفلاکس معده در اطفال با نشانههایی همچون دلدرد، استفراغ و اختلال رشد خود را نشان میدهند، افزود: گرفتن شرح حال بالینی از والدین کودک، انجام آندوسکوپی و آزمایشهای لازم سبب شده تا تشخیص مناسب و درمان به موقع برای نوزاد انجام گیرد همچنین کولیکهای روده در بیش از 70 درصد از شیرخوارگان زیر شش ماه مشاهده میشود که علائم پاراکینیکی میتوانند صحت این مشکل را تایید کنند.
این متخصص اطفال یادآورشد: بیماری اسهال و استفراغ( گاسترو آنتریت) یکی از مهمترین عفونتهای دستگاه گوارش کودکان محسوب میشود که علل مختلفی در ایجاد و بروز آن دخالت دارد که از آن جمله میتوان به ویروسها، عوامل باکتریایی و عوامل پارازیتوئید اشاره کرد.
وی ادامه داد: اسهال آبکی، اسهال خونی یا مزمن، تب، تهوع، خوابآلودگی، تحریکپذیری، سوء تغذیه، علائم پوستی و چشمی، شکم درد و کاهش میزان دفع ادرار از علائم بیماریهای مربوط به اسهال است.
این متخصص اطفال گفت: گاستروآنتریت یا اسهال و استفراغ به گونهای است که سالانه بین 3 تا 5 میلیون کودک در سراسر جهان بر اثر این بیماری جان خود را از دست میدهند همچنین سن کم کودک، نقص ایمنی یا حساسیت به شیر و غذا، عدم تغذیه با شیر مادر، سوء تغذیه، بیماری سرخک و مسمومیتهای غذایی از عوامل زمینهساز بیماری اسهال و استفراغ است.
یزدانی با اشاره به اینکه اسهال و استفراغ در کودکان به دو دسته حاد و مزمن تقسیم میشود، یادآورشد: اگر اسهال و استفراغ کمتر از دو هفته باشد حاد و بیشتر از دو هفته مزمن نامگذاری میشود که مهمترین راهکار درمانی برای این کودکان تامین آب و املاح حیاتی است.
این متخصص اطفال با بیان اینکه درمانهای خانگی از قبیل مصرف نوشابه، سوپ، چای، آبمیوه و مباحث اینچنینی زیاد نتیجهبخش نبوده و به علت اسمولاریته بالا مضر است، افزود: برای اطفال بسیار حائز اهمیت است که دارو را در دوز مناسب توسط پزشک تجویز شود چرا که مصرف خودسرانه یا قطع داروها بدون در نظر گرفتن نظر پزشک معالج سبب مقاومت دارویی شده و میتواند سبب بروز مشکلات قلبی و کلیوی در کودکان شود.
وی اضافه کرد: شستوشوی مکرر دست بعد از تماس با بیمار، استفاده از دستکش در صورت احتمال چرک و عفونت، خودداری از مصرف خودسرانه داروها بخصوص آنتیبیوتیکها، خودداری از مصرف شیر نجوشیده و رعایت موازین بهداشتی در پیشگیری از بیماریهای عفونی و عفونتهای دستگاه گوارشی بسیار موثر است.
نظر شما