به گزارش طبنا(خبرگزاری سلامت)، دکتر باقر لاریجانی، درخصوص اقدامات وزارت بهداشت در حوزه کنترل فشار خون بالا، اظهار کرد: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی جمهوری اسلامیایران، با هدف شناسایی و کنترل بیماری پرفشاری خون، اقدام به برگزاری بسیج ملی کنترل فشار خون کرده است، این برنامه با مشارکت و تعامل تمامیحوزههای ذی ربط در نظام سلامت، از تاریخ 27 اردیبهشت 1398 مصادف با روز جهانی فشار خون، آغاز شد.
معاون آموزشی وزارت بهداشت در ادامه، افزایش نسبت شناسائی و آغاز مراقبت و درمان در بیماران مبتلا به فشار خون بالا در کشور و افزایش آگاهی جامعه نسبت به عوامل خطر، پیامدها و اهمیت تشخیص زودرس و کنترل فشار خون بالا را از اهداف کلان بسیج ملی کنترل فشار خون عنوان کرد و درخصوص اقدامات عملیاتی در بحث کنترل شیوع فشار خون بالا در سطوح ملی و استانی تصریح کرد: در پیمایش ملی عوامل خطر بیماریهای غیرواگیر، میزان آگاهی افراد مبتلا به فشار خون بالا از بیماری خود در بین افراد 18 سال و بالاتر در سطح ملی در بین مردان و زنان شهری به ترتیب 48 و 65 درصد و در مردان و زنان روستایی به ترتیب 45 و 64 درصد است.
وی میزان آگاهی افراد مبتلا به فشار خون بالا از بیماری خود را با در نظر گرفتن هر دو جنس زن و مرد در بخش شهری 57 درصد و در بخش روستایی 56 درصد عنوان کرد.
معاون آموزشی وزارت بهداشت با اشاره به نظام رتبه بندی براساس شیوع استاندارد شده سنی و با تاکید بر میزان آگاهی افراد مبتلا به فشار خون بالا از بیماری خود افزود: در بین مردان، استان سمنان دارای بیشترین و استان هرمزگان دارای کمترین میزان آگاهی افراد از بیماری فشار خون بالا در سطح استانی هستند.
دکتر لاریجانی به میزان آگاهی افراد مبتلا به فشار خون بالا از بیماری خود در بین زنان براساس این رتبه بندی اشاره کرد و گفت: در سطح استانی، استانهای کهکیلویه و بویراحمد و بوشهر به ترتیب دارای بیشترین و کمترین میزان آگاهی از ابتلا به فشار خون بالا در کشور هستند.
نائب رییس کمیته ملی پیشگیری و کنترل بیماریهای غیرواگیر ابراز امیدواری کرد: بسیج ملی کنترل فشار خون، با پیگیری اهداف یادشده می تواند گامهای مؤثری در آگاه سازی مردم، بیماران و افراد در معرض خطر برداشته و در قالب برنامه ای یکپارچه و ادغام یافته در نظام مراقبتهای اولیه بهداشتی کشور مستدام باشد
نظر شما