به گزارش گروه سلامت طبنا (خبرگزاری سلامت) از مدیکالاکسپرس، به گفته محققان، بیماران مبتلا به سرطان روده که در بدنشان پروتئین تنظیمکننده سیستم ایمنی به نام اینترلوکین۶ دارند، بیش از بیماران دیگر در معرض عود تومورهای سرطانی قرار میگیرند. این پروتئین همچنین میتواند سرطان را تا سلولهای کبدی گسترش دهد.
محققان ژاپنی میگویند، با هدف قرار دادن این پروتئین که میتواند سرطان روده را گسترش داده و به کبد برساند، میتوان این سرطان مهلک را بهتر از قبل درمان کرد.
سرطان روده بزرگ، به ترتیب دومین و سومین سرطان رایج در زنان و مردان است. گسترش این سرطان به اندامهای دیگر بدن، که اغلب کبد است، شانس بقای بیماران مبتلا را تا حد زیادی کم میکند.
یکی از روشهای درمانی این سرطان، ایمنیدرمانی است که در این درمان، سیستم ایمنی بدن تحریک شده و آن به تومورهای سرطانی حمله میکند. اما اثرگذاری این روش درمان در بیماران مختلف، متفاوت است و نشان میدهد که مکانیسمهای مختلفی در بدن افراد وجود دارد که موجب سرکوب عملیات سیستم ایمنی میشود.
اخیرا محققان دانشگاه هوکایدو به نقش پروتئین اینترلوکین۶ در سرکوب سیستم ایمنی بدن هنگام مبارزه با بافتهای سرطانی پی بردند. در ضمن آنها دریافتند که این پروتئین، تومورهای سرطانی را به اندامهای دیگر بدن و بهویژه کبد گسترش میدهد. در نبود این پروتئین، عملکرد سلولهای دندریتیک و لنفوسیتهای T سمی که دو نوع سلول ایمنی ضد تومور هستند، بهبود مییابد.
این محققان پیشنهاد میدهند، میتوان با استفاده از نوعی دارو، بیان پروتئین اینترلوکین۶ را سرکوب کرد و کارایی سیستم ایمنی بدن را افزایش داد. بررسیهای آماری نشان میدهد بیمارانی که فاقد بیان این نوع پروتئین هستند، شانس بقای بیشتری پس از درمان سرطان روده بزرگ دارند و تومورهای سرطانی در آنها راحتتر از بین میرود.
در ضمن این روش درمانی را میتوان با ترفندهای دیگر ایمنیدرمانی، مانند هدف قرار دادن پروتئین PD-L1 ترکیب کرد و درمان بیماران مبتلا به سرطان روده بزرگ را بهبود بخشید.
به گزارش طبنا، محققان ژاپنی امیدوارند که با این روشهای درمانی، از گسترش تومورهای سرطانی در بیماران مبتلا به سرطان روده بزرگ بکاهند و شانس بقای آنها را افزایش دهند.
مترجم: نادیا زکالوند
نظر شما