به گزارش گروه سلامت طبنا (خبرگزاری سلامت) از مدیکالاکسپرس، یک تیم تحقیقاتی بینالمللی از دانشگاههای آمریکا، فرانسه و ژاپن که در زمینه احیاء قلبی-ریوی بررسیهایی انجام دادهاند، برای احیاء قلبی-ریوی به روش جدید و موثری دست یافتهاند. ( احیاء قلبی-ریوی یا سی.پی.آر، اقداماتی است برای بازگرداندن اعمال حیاتی دو عضو مهم قلب و مغز فردی که هوشیاری خود را از دست داده است)
بنابه گفته این محققان، انجام دادن ۱۰۷ فشار در دقیقه با عمق ۴,۷ سانتیمتر در ۵ دقیقه اول عملیات احیاء قلبی-ریوی ضروری است. با هر فشار قفسه سینه باید ۴,۷ سانتیمتر پایین رود.
بنابر نظر این محققان، امدادگران اورژانس در بیرون از بیمارستان می توانند با این روش، افراد مبتلا به سکتههای قلبی را از مرگ نجات دهند.
در ضمن این روش امدادرسانی از نظر سن، جنسیت، ریتم ضربان قلب یا استفاده از ابزارهای مخصوص برای باز کردن راههای تنفسی هنگام احیاء قلبی-ریوی چندان تفاوتی ندارد.
بنابر بررسیها مشخص شده که با این روش میتوان بخش بیشتری از عصبهای قلب فرد بیمار را سالم نگهداشت و بدین ترتیب جان افراد بسیاری را که دچار سکتههای قلبی میشوند نجات داد. فقط در آمریکا سالانه بیش از ۳۰۰ هزار نفر بیرون از بیمارستان دچار حملات قلبی میشوند.
کاری که در این بررسی جدید است، ارائه دادهها و اطلاعات مهم با استفاده از طرحهای کانتور است. این طرحها بازنمایی گرافیکی مانند نقشه نشان دادن دما هستند. امدادگران با استفاده از این طرحها میتوانند بهترین روش احیاء را که شانس بیشتری برای سالم نگهداشتن عصبهای قلب را فراهم میکند تشخیص دهند.
در حقیقت محدوده عمل احیاء قلبی-ریوی بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ فشار در دقیقه است و این شرایط برای افراد مختلف متفاوت است. این محققان در بررسیهای خود، شرایط مطلوب را شناسایی کرده و بر این باورند که تعداد ۱۰۷ فشار در دقیقه با عمق ۴,۷ سانتیمتر میتواند جان بیمار را نجات دهد.
محققان با وجود توصیه فوق، هنوز در حال بررسی بهترین وضعیت برای افراد با جنسیتها و شرایط سنی مختلف هستند و قصد دارند بررسیهای کاملتری در این زمینه انجام دهند.
نتایج بررسی این محققان بینالمللی به بیش از ۱۵۰ سازمان اورژانس آمریکا و کانادا اعلام شده است.
به گزارش طبنا، محققان امیدوارند با این روش جدید احیاء قلبی-ریوی، جان افراد بیشتری را نجات دهند.
مترجم: نادیا زکالوند
نظر شما