محمدسیاح: به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت؛ کرونا، بیماری ای که میدانیم شیوع آن در ماههای اخیر در سطح جهان باعث شده تا کادر درمان بیمارستان ها و مراکز بهداشتی و دولتها با این موضوع درگیر باشند. اتفاقی که بعد از شیوع آن در چین باعث شد تغییرات بسیار اساسی و بزرگی در نظام های بهداشتی و درمانی سراسر جهان ایجاد شود.
با افزایش و شدت یافتن بیماری در بین مردم مسئولان در حوزه های بهداشتی تلاش کردند تا با بسیج کردن تمامی امکانات به مبارزه با بیماری بپردازند، کادر درمان در همه جای دنیا به ویژه در کشورمان در خط مقدم مبارزه قرار گرفتند و تمام تلاششان را برای حفظ سلامتی مردم بکار بستند و این روند همچنان ادامه دارد.
با توجه به ادامهدار بودن شیوع کرونا درمان بی وقفه با شیفت های ۲۴ ساعته مبارزه با این بیماری ادامه یافت، با این حال با توجه به شدت بیماری و افزایش بیماران کرونایی کادر درمان بیش از گذشته مجبور به حضور در میدان مبارزه برای مهار مبارزه با این بیماری شد، اما در کنار این موضوع رعایت پروتکل های بهداشتی از سوی مردم مهمترین موضوعی است که برای کمتر شدن بیماری و کنترل آن طریق مورد تاکید قرار گرفت.
در مدت شیوع بیماری کرونا نهتنها مردم به بیماری گرفتار شدند بلکه کادر درمان از جمله پزشک، پیراپزشک، پرستار و درمانگرها جانشان را به واسطه بیماری از دست دادند و این وضعیت شدت یافته است.
شیوع این بیماری باعث شد تا کادر درمان با توجه به کمبود نیرو به ویژه در حوزه پرستاری و همچنین شدت یافتن آن باعث خستگی و درماندگی کادر درمانی شود. یکی از موضوعاتی که کارشناسان مختلف بهداشتی به آن در حوزه درمان و پیشگیری از بیماری کرونا اشاره و تاکید دارند رعایت پروتکل های بهداشتی است که اگر به درستی اجرا شود میتواند تا حد زیادی جلوی شیوع بیماری را بگیرند و تمام خواسته کادر درمان هم همین موضوع است که مردم با رعایت پروتکل های بهداشتی از شدت بیماری بکاهند.
در مقابل عده زیادی هستند که از رعایت پروتکل های بهداشتی خودداری و دلایل مختلفی برای این موضوع مطرح میکنند که از جمله میتوان به گرانی لوازم ضدعفونی کننده و ماسک اشاره کرد. استفاده از ماسک و مواد ضدعفونی کننده به شدت اهمیت دارد و دستگاههای مختلف از اعطای ماسک رایگان به نیازمندان صحبت کرده است. با این وجود باز هم عدهای هستند که نه علاقهای به زدن ماسک و استفاده از مواد ضدعفونی کننده دارند و نه اعتقادی به رعایت فاصلهگذاری اجتماعی.
این افراد کسانی هستند که ممکن است به ناقلان کرونا بدل شده و با بی احتیاطی افراد زیادی را درگیر این بیماری می کنند. موضوع استفاده از ماسک به حدی جدی شده است که وزارت بهداشت با جریمه کردن اشخاصی که از ماسک استفاده نمی کنند رضایت داده است.
دکتر ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت با بیان اینکه این وزارتخانه با اخذ جریمه از افرادی که ماسک نمی زنند، موافق است، به ایسنا گفت: « قاعدتا استفاده از روشهای بازدارنده در این زمینه کمک کننده خواهد بود. البته تا کنون با همکاری مردم استفاده از ماسک نسبت به گذشته تا حد زیادی افزایش یافته است و حتی چند برابر شده است، اما همچنان این میزان کافی نیست. قاعدتا باید از روشهای بازدارنده استفاده کرد که یکی از این روشها اخذ جریمه از افرادی است که ماسک نمیزنند که میتواند کمک کننده باشد. البته قاعدتا و حتما باید افرادی که برای تهیه ماسک محدودیت مالی دارند، از قاعده اخذ جریمه مستثنی شوند.»
نظر شما