به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری سلامت به نقل از مفدا حامد عباسی با اشاره به اینکه در علم ورزش دوره بیتمرینی یا کمتمرینی مسئلهای است که باید به آن توجه داشت، اظهار کرد: این دورهها به نوبه خود روی فاکتورهای آمادگی جسمانی تاثیر میگذارند که در مورد ورزشکاران حرفهای این مسئله تاثیرگذارتر است و چون آمادگی جسمانی در این افراد در سطح بالاتری قرار دارد در نتیجه ورزشکاران افت بدنی و مهارتی بیشتری را در دوران بیتمرینی یا کم تمرینی تجربه میکنند.
وی ادامه داد: ورزشکاران حرفهای باید برای رسیدن به شرایط ایدهال قبلی، فشار بیشتری را تحمل کنند تا بتوانند به وضعیت مناسب بدنی و مهارتی قبلی بازگردند، چرا که قدرت، استقامت، سرعت و چابکی آنها به عنوان فاکتورهای آمادگی جسمانی کاهش یافته و در عین حال فاکتورهای مهارتی نظیر کار با توپ با افت مواجه شده است.
این متخصص آسیبشناسی ورزشی با بیان اینکه هرچند ممکن است برخی ورزشکاران براساس ذهنیتهای قبلی تصور کنند که از همان مهارتها و شرایط ایدهآل بدنی در گذشته که تمرینهای مرتب و منظم خود را دنبال میکردند برخوردار هستند، اظهار کرد: اما در واقعیت شرایط به گونه دیگری است و ورزشکاران با افت وضعیت در فاکتورهای آمادگی جسمانی و فاکتورهای مهارتی روبرو میشوند.
عباسی با اشاره به اینکه در کشورهای توسعه یافته استانداردها و معیارهای جدیدی در دوران زمانی مختلف از جمله دوران کرونایی تعریف میشود، عنوان کرد: این اتفاق دلیلش ایجاد سازگاریاست تا از این طریق بتوان به نحو مطلوبتری پیش رفت.
وی با طرح این پرسش که قرار است لیگ فوتبال ایران به چه قیمت و هزینهای برگزار شود، اظهار کرد: براساس شنیدهها قرار است در یک بازه زمانی ۴۵ روزه ۹ هفته لیگ برتر فوتبال ایران برگزار شود که هر بازی طی یک دوره زمانی پنج روزه انجام خواهد شد، حال سوال این است که چگونه ورزشکاران میتوانند این حجم از تمرین و فشار مسابقه را که برای آنها در نظر گرفته شده، تحمل کنند، آنهم در حالی که یک دوره زمانی ۲ الی سه ماهه کمتمرینی را پشت سر گذاشتهاند؟
عضو هیات علمی پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی با تاکید بر اینکه دو عامل مخرب تمرینی و ورود به دوران پرفشار تمرینات و مسابقات پس از یک دوره زمانی که ورزشکار تمرینات خود را دنبال نکرده است، به عنوان دو عامل مخرب در فاکتورهای آمادگی جسمانی و مهارتی ورزشکاران به شمار میآید، اظهار کرد: این مساله باعث خواهد شد نه تنها آمادگی جسمانی ورزشکاران روز به روز کاهش یابد بلکه خطر آسیبدیدگی بیش از هر زمان دیگری متوجه آنها خواهد شد و در نهایت نیز کیفیت مسابقات کاهش خواهد یافت.
راهکار برگزاری هرچه بهتر رقابتهای فوتبال
عباسی با بیان اینکه باید از هیجانی بودن برگزاری لیگ برتر پرهیز کنیم، گفت: ورزشکاران ماشین نیستند و برای سازگاری با محیط به زمان نیاز دارند و اگر این فرصت به آنها داده نشود عملکرد آنها مختل خواهد شد و وارد فضای چالشآمیزی میشوند و باید با سطح پایینتر کیفیت حرکتی فعالیتهای خود را پیش ببرند.
این متخصص آسیبشناسی ورزشی ادامه داد: در هفتههای اولیه برگزاری مسابقات احتمال آسیبدیدگی بیشتر است، چرا که فاکتورهای آمادگی جسمانی و مهارتی ورزشکاران کاهش یافته است.
وی ضمن ارائهی راهکاری به منظور برگزاری هرچه بهتر رقابتهای فوتبال در ایران گفت: باید طی چند هفته ابتدایی با همان روال قبلی مسابقات برگزار شود و پس از رسیدن به نیمه کار در صورت ضرورت فشار زمانی مسابقات را افزایش داد، چرا که بدین ترتیب مهارتهای تمرینی و فنی ورشکاران افزایش یافته و شرایط بهتر میشود.
پیشبینی میزان مصدومیتها
عضو هیات علمی پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی در پاسخ به اینکه پیشبینی میکنید در صورت برگزاری فشرده رقابتهای لیگ برتر میزان آسیب دیدگیها چه میزان افزایش یابد، بیان کرد: پیشبینی میشود در صورتی که زمانبندی مناسبی صورت نگیرد با توجه به طی کردن دوران کم تمرینی و بیتمرینی ورزشکاران، به میزان ۳۰ درصد احتمال آسیبدیدگیها افزایش پیدا کند.
به گزارش ایسنا، بر اساس آخرین تصمیمات قرار است رقابتهای لیگ برتر فوتبال ایران در یک دوره زمانی ۴۵ روزه برگزار شود، بنابراین با توجه به اینکه ۹ هفته تا پایان رقابتها باقی مانده است، باید هر پنج روز یک مسابقه برگزار شود؛ مسئلهای که سلامت جسمانی ورزشکاران تابعی از آن است.
نظر شما