به گزارش خبرنگار طبنا(خبرگزاری سلامت)، دکتر ایرج حریرچی در نشست خبری هفتگی وزارت بهداشت اظهار کرد: مکملها فرآوردههای ساخته شدهای به صورت قرص، شربت و کپسول هستند که میتوانند برای سلامتی افراد مفید باشند اما اگر به درستی مصرف نشود میتواند خطرهای جدی را نیز به همراه داشته باشد.
وی افزود: در سال ۹۵ حدود یک هزار و ۳۲۰ میلیارد تومان در کشور هزینه مکمل شده که ۹۰۰ میلیارد تومان مربوط به مکمل خارجی و ۴۲۰ هزار تومان مکمل داخلی بوده همچنین به طور کلی هر ایرانی سالانه ۲۰ هزار تومان هزینه مکمل کرده است.
حریرچی بیان کرد: ۲۲۵ تا ۲۶۰ میلیارد تومان هم حجم بازار قاچاق در حوزه مکمل بوده است.
سخنگوی وزارت بهداشت خاطر نشان کرد:در برنامه غذایی دو اصل تنوع و تعادل باید رعایت شود که تنوع استفاده از انواع غذاهای سالم شامل سبزیجات، میوه، حبوبات و لبنیات است و تعادل به معنای پرهیز از پرخوری و اضافه وزن است.
وی با اشاره به اینکه افراد در برخی از سنین حتما باید از مکملها استفاده کنند، عنوان کرد: کودکان ۶ ماه تا ۲ ساله، نوجوانان به خصوص در دوران بلوغ و مادران باردار و شیردهی جزو این گروهها محسوب میشوند.
حریرچی خاطر نشان کرد: معمولا ویتامینها و مکملها توسط وزارت بهداشت به صورت رایگان در مراکز بهداشتی، درمانی و مدارس توزیع میشود.
وی افزود: در بیشتر مراکز بهداشتی و درمانی برای افراد 60 سال به بالا قرص ویتامین D و کلسیم توزیع میشود در صورتی که اگر رعایت تنوع و تعادل در غذاها وجود داشته باشد نیازی به مصرف خودسرانه مکملها نیست.
سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه در حال حاضر در کشور ما مصرف روغن ماهی رواج یافته است، گفت: این مسئله در صورتی بوده که اگر فردی هفتهای یک بار ماهی بخورد میزان امگا سه بدن آن تامین میشود.
حریرچی با اشاره به اینکه هر ایرانی در سال به طور متوسط 20 هزار تومان مکمل مصرف میکند، عنوان کرد: مکملهای ایرانی که در بازار وجود دارند نیاز ایرانیها را تامین میکنند و مطابق با استانداردهای لازم است بنابراین نیازی به مصرف مکملهای خارجی نیست.
خشونت در بیمارستانها
سخنگوی وزارت بهداشت در خصوص ضرب و شتم پزشکان و پرستاران توسط همراهان بیمار در بیمارستانها گفت: متاسفانه یکی از مشکلات کشور ما در حال حاضر خشونتها است که این مشکلات در بیمارستانها نیز به وجود میآید.
وی افزود: برخی افراد در استانها گمان میکنند اگر بیمار آنها در بیمارستان بستری شده همه افراد خانواده بیمار باید همراه وی در بیمارستان حضور یابند و این مسئله سبب شده تا هرچه پرسنل بیمارستان میگویند نیازی به حضورشان نیست قبول نمیکنند که درمواری سبب درگیری آنها با پرسنل میشود.
حریرچی در پاسخ به خبرنگار طبنا مبنی بر اینکه با توجه به نزدیک شدن ایام نوروز چه نظارتهای بر اغذیه فروشیها و رستورانها دارید؟ گفت: در ایام تعطیلات کار در حیطه نظارتها به خصوص در مناطق توریستی، سیاحتی و زیارتی افزایش مییابد.
وی افزود: حتی جهت گسترش بر نظارت و ارائه خدمت رسانی هر چه بیشتر حقوقهای مالی متفاوتی در نظر گرفته شده و تدابیر لازم اندیشده شده است تا رستورانها، اغذیه فروشیها و بیمارستانها بتوانند به خوبی ارائه خدمات کنند.
سخنگوی وزارت بهداشت در پاسخ به سوال دیگر طبنا مبنی بر چگونگی نظارت بر توزیع فرآوردههای گوشتی و محصولات غذایی ناسالم، گفت: مواد غذایی که به صورت مستند به دست ما برسد مورد بازرسی دقیق قرار میگیرند و اگر سازمان غذا و دارو اعلام کند که محصولات غذایی مورد تایید نیست و این مسئله مورد تایید قرار گیرد به مراجع قضایی اعلام میکنیم تا حکم لازم ارائه شود.
حریرچی درباره سوالهای که مردم باید از پزشک بپرسند، عنوان کرد: مردم میتوانند از پزشکان سؤال کنند که آیا روش کمهزینهتری جهت درمان آنها وجود دارد؟ و پزشک نیز در انتهای هر معاینه از بیمار بپرسد که آیا سؤال دیگری ندارید؟ و در صورت رعایت همه این موارد فرد میتواند درمان مناسب را داشته باشد و این مسأله حق بیمار است.
وی اضافه کرد: گاهی پزشکان برای مردم از لحاظ درمانی توصیههایی را ا پیشنهاد میکنند که مردم باید از آنها سؤال کنند که آیا این روش درمانی ضروری بوده و خطری را به همراه ندارد؟ اگر روش کم خطر و کم هزینهتری برای درمان آنها میتوان در نظر گرفت این اقدامات را انجام ندهند.
نظر شما