به گزارش طبنا (خبرگزاری سلامت)، نمک ترکیبی است که به طور معمول در اکثر رژیمهای غذایی روزانه افراد وجود دارد. اگرچه نمک برای سلامتی انسان ضروری است اما محققان دریافتند که مصرف زیاد این ماده منجر به افزایش آلرژی میشود.
براساس گزارش «مدیکالدیلی»، مطالعات جدید نشان میدهد که سدیم کلرید که با عنوان نمک شناخته شده است، سلولهای ویژهای را تولید میکند که در ایجاد شرایط آلرژی مانند «درماتیت آتوپیک» (نوعی بیماری پوستی) تاثیرگذار هستند.
این تیم تحقیقاتی دریافت که نمک منجر به افزایش سلولهای Th2 در بدن میشود. همچنین باعث میشود تا برخی سلولهایی که نباید منجر به آلرژی شوند به سلولهای مرتبط با آلرژی تبدیل شوند.
در این مطالعه، محققان بر تاثیرات نمک روی مبتلایان به بیماری درماتیک آتوپیک تمرکز کردند. یافتهها نشان داد که در مناطق پوستی تحت تاثیر قرار گرفته این بیماران نمک زیادی وجود دارد. همچنین میزان سدیم در پوست این بیماران 30 بار بیشتر از پوست افراد سالم بود.
دیگر اثرات نامطلوب نمک
پزشکان معمولا به بیماران مبتلا به فشار خون بالا توصیه میکنند که از خوردن نمک اجتناب کنند. نمکها منجر به افزایش سریع فشار خون میشوند. طبق گفته مرکز بهداشت جهانی؛ مصرف بیش از اندازه نمک بر روی بیماران دیابتی، نقرس و چاقی نیز تاثیر میگذارد.
گفتنی است؛ بیشتر غذاهای بستهبندی شده برای ماندگاری بالا حاوی میزان زیادی نمک هستند. کارشناسان هشدار میدهند که مصرف زیاد این نوع غذاها به دلیل داشتن سدیم منجر به مشکلات کلیوی، تیروئید، کبد، گواتر، بیماریهای قلبی و حتی اضطراب و افسردگی میشود. (فارس)
نظر شما