به گزارش طبنا(خبرگزاری سلامت) از دیلی میل، سالهاست که انواع و اقسام تبلیغات، مردم را به مصرف مکملهای مختلف تشویق میکنند و مدعیاند که با استفاده از این مکملها، میتوان استخوانها را محکم کرد، سیستم ایمنی بدن را تقویت کرد و از بیماریهای مزمن کاست. اما محققان تورنتو در تحقیقات خود به این نتیجه رسیدند که این مکملها، چندان فایدهای ندارند. آنها مکمکهای رایج مانند A، B1، B2، B3 (نیاسین)، B6، B9 (اسید فولیک)، C، D و E و همچنین مواد معدنی بتا-کاروتن، کلسیم، آهن، روی، منیزیم و سلنیوم را بررسی کردند. مکملهای مولتی ویتامین، ویتامین دی، کلسیم و ویتامین C هیچ ضرری برای بدن نداشتند و فرد را به بیماریهای قلبی-عروقی، سکتههای قلبی و مغزی یا مرگ زودرس هدایت نمیکنند اما فایدهای هم نمیرسانند. از طرفی دیگر مشخص شد، مکملهای نیاسین و آنتی اکسیدان ها مضر هستند، زیرا تاحدی خطر مرگ را افزایش میدهند. به طور مثال نیاسین برای بهبود کلسترول و سلامت پوست و شرایط قلبی-عروقی خوب است اما قند خون را بسیار بالا برده و برای یک فرد مبتلا به دیابت بسیار خطرناک است.
در بررسیهای گذشته، محققان متوجه شده بودند، مصرف بیش از حد مکملهای آنتی اکسیدان، موجب کمبود آهن و روی میشود. این مکملها، جلوی جذب مواد مغذی ضروری در بدن را میگیرد. البته مکمل اسیدفولیک، تنها مکملی است که میتواند جلوی بیماریهای قلبی و یا سکته مغزی را بگیرد.
به گزارش طبنا، محققان میگویند به جای مصرف مکملها، بهتر است از رژیم غذایی مناسب و سرشار از سبزی، میوه و آجیل پیروی کرد تا بدنی سالم و تندرست داشت.
مترجم: نادیا زکالوند
نظر شما