به گزارش گروه بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت به نقل از وبدا، دکتر علیرضا زالی روز گذشته درباره وضعیت کرونا در استان تهران اظهار کرد: تعداد موارد جدید بستری شده در ۲۴ ساعت گذشته ۲۵۲ مورد بوده که حدود ۹۰ نفر از آن ها در بخش های مراقبت های ویژه بستری شده اند.
وی افزود: در حال حاضر تعداد کلی بستری در تهران ۱۹۶۶ بیمار است و این در حالی است که در هفته قبل به کمتر از ۱۸۰۰ نفر نیز رسیده بودیم.
دکتر زالی گفت: ۷۷۷ بیمار از این ۱۹۶۶ نفر، در بخش های مراقبت های ویژه بستری هستند.
وی با بیان اینکه در طول ۲۴ ساعت گذشته ۱۷۰ نفر از بیماران ترخیص شده اند، افزود: آمارها حاکی از آن است که با یک شیب نسبتا ملایم هم در بخش سرپایی بهداشتی و درمانی و هم بخش سرپایی عمومی در مجموعه بیمارستان های تهران با افزایش رشد رو به رو بوده ایم.
دکتر زالی تاکید کرد: با ادامه این روند قطعا لازم است که محدودیت های بیشتری اعمال کنیم؛ با توجه به اینکه در تهران نوسانات آماری زیادی وجود دارد، اگر در روزهای آینده نیز همین الگو تکرار پذیر باشد و فرآیند پذیرش بیمارستانی رو به افزایش باشد باید هشدارهای لازم برای تغییر رنگ شهر اعلام شود.
به گفته وی تجربه خیز سوم کرونا در تهران نشان داد که پرشدن بیمارستان ها و افزایش تعداد بستری های روزانه در زمان کمتر از ۱۰ روز اتفاق افتاد و در یک بازه زمانی ۱۰ روزه به اوج رسیدیم، بنابر این حدس میزنیم اگر در تهران خیز جدیدی شکل بگیرد ممکن است با سرعتی بیش از گذشته و با فواصل خیلی کوتاه تر شاهد افزایش میزان مراجعان بستری بیمارستانی باشیم.
دکتر زالی با بیان اینکه وضعیت تهران مانند ادوار گذشته شکننده و ناپایدار است، هشدار داد: اگر خیز آتی اتفاق بیفتد در زمان خیلی کوتاه تری آمار روزانه، به صورت تصاعدی افزایش می یابد.
فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران افزود: درباره بیماری کرونا دو مسئله وجود دارد، یکی ریشه کن شدن بیماری است که اساسا در عرصه جهانی تا امروز منتفی است و در هیچ کجای جهان راجع به ریشه کن شدن قطعی کرونا صحبتی نیست.
وی ادامه داد: بحث دیگر، کاهش جدی آمار به گونه ای که موجب دفع ویروس از محیط اجتماع شود است که در حال حاضر هیچ یک از این دو اتفاق در تهران و در کشور نیفتاده است؛ بنابراین چون افول قطعی بیماری در تهران و بسیاری از شهرستانها اتفاق نیفتاده است، بسیار تصمیم زودهنگامی است که فکر کنیم به انتهای کرونا رسیدیم؛ فعلا معلوم نیست بشر چه زمانی به انتهای کرونا خواهد رسید زیرا این ویروس بر خلاف اسلاف خود، مطلقا دچار سقط خود به خودی در طبیعت نیست و کماکان در محیط های طبیعی به حیات خود ادامه می دهد.
دکتر زالی با تاکید بر ضرورت خودداری از هرگونه ساده انگاری درباره کرونا، گفت: بنابر گزارشات دانشگاه های علوم پزشکی استان تهران عدد مجموعه رعایت شیوه نامه های بهداشتی به عدد 3.72 درصد رسیده است که نسبت به عدد ۸۰ درصد در هفته گذشته، کاهش یافته است.
وی افزود: متاسفانه در تهران علی رغم رعایت بسیاری از پروتکل ها مهمترین عامل مخدوش کننده پارامترها، بحث فاصله گذاری اجتماعی به ویژه در محیط های جمعی، محیط های مرکزی شهر و به ویژه در وسایل حمل و نقل عمومی است که کماکان یک معضل جدی و لاینحل است.
دکتر زالی یادآور شد: شاید مهمترین بخشی که در تهران دستخوش تغییر می شود و باعث می شود آمار ما به شدت کاهش یابد بحث فاصله گذاری اجتماعی در وسایل حمل و نقل عمومی به خصوص مترو است.
وی با ابراز نگرانی نسبت به تجمع و ازدحام جمعیت در شهر، افزود: بین تجمع و افزایش تصاعدی بیماری کرونا یک نسبت کاملا مستقیم وجود دارد.
دکتر زالی با بیان اینکه انتظار می رفت در طول یک سال اخیر با استفاده از روش های مدرن مجازی از ازدحام جمعیت جلوگیری شود، گفت: در خطوط مترو تهران نیز ازدحام جمعیت به شکل برابر باز توزیع نشده است و در بعضی از خطوط ازدحام بیشتر از سایر حد متعارف اتفاق می افتد و این مسئله ای نگران کننده است.
وی تاکید کرد: باید برای شهروندان تهرانی یک الگوی متفاوت زیستی در عرصه خدماتی، اجتماعی و اقتصادی قائل شویم، کرونا فعلا با ما خواهد بود و ما لاجرم باید یک الگوی زیستی جدیدتری را تجربه کنیم.
دکتر زالی ادامه داد: در برخی از روزهای هفته گذشته بین ۲۰ تا ۲۵ درصد بار ترافیکی بیشتر از هفته های قبل را شاهد بوده ایم که همه از عوامل نگران کننده ای است که ممکن است به استمرار سرایت و بقای ویروس کمک کند.
وی در پایان با اشاره به آثار اجرای طرح شهید سلیمانی در به حداقل رساندن گردش ویروس کرونا در تهران، تاکید کرد: اما این شلوغی ها ممکن است دوباره ویروس خفته را بیدار کند و موجب شود که ما با بازچرخش جدی تر ویروس مواجه شویم.
نظر شما