دکتر ربابه طاهری پناه در گفتوگو با طبنا (خبرگزاری سلامت)ُ درباره تخمدان پلی کیستیک اظهار کرد: بیماری تخمدان پلی کیستیک بیماری نسبتا شایع در زنان است.
وی افزود: در این بیماری اختلالات هورمونی موجب تغییراتی میشود که به دنبال آن قاعدگی و وضعیت توانایی باروری و شکل ظاهری زنان را این بیماری تحت تاثیر قرار میدهد.
این متخصص زنان و زایمان خاطرنشان کرد: بیماری تخمدان پلیکیستیک یکی از شایعترین اختلالات غدههای داخلی است و حدود ۵ تا ۱۰ درصد زنان به آن مبتلا میشوند به طوری که از هر ۱۰ تا ۲۰ زن باردار یک نفر درگیر این بیماری میشود.
طاهری پناه با بیان اینکه یکی از نشانههای بیماری تخمدان پلی کیستیک ناباروری است افزود: البته این موضوع به معنای باردار نشدن فرد مبتلا نخواهد بود بلکه ممکن است فرد دیرتر باردار شود یا بارداری او نیاز به تنظیم قاعدگی و درمانهای کمکی داشته باشد.
وی عنوان کرد: شایعترین نشانه بیماری تخمدان پلی کیستیک اختلالات قاعدگی است همچنین این بیماری در نوجوانان خود را به شکل قاعدگیهای نامنظم با فواصل طولانی نشان میدهد.
این متخصص زنان و زایمان عنوان کرد: در افراد مبتلا به بیماری تخمدان پلیکیستیک اختلال هورمونی ناشی از عدم تخمگذاری موجب بی نظمی در قاعدگی میشود که ممکن است شامل قاعدگی نامنظم و فاصله قاعدگیهای بیش از ۳۵ روز، قاعدگی با حجم خونریزی زیاد و عدم قاعدگی به مدت بیش از ۶ ماه باشد.
طاهری پناه با بیان اینکه علت بیماری تخمدان پلی کیستیک هنوز ناشناخته است، گفت: این بیماری در برخی از خانوادهها بیشتر مشاهده میشود به همین دلیل امروزه احتمال ارثی بودن این بیماری نیز مطرح است بنابراین اگر هر یک از وابستگان درجه یک فرد همانند مادر، خاله یا خواهر او مبتلا به بیماری تخمدان پلی کیستیک باشند احتمال ابتلای فرد به این بیماری نسبت به سایر افراد بیشتر است.
نظر شما