دکتر جواد مینایی درگفتوگو با طبنا(خبرگزاری سلامت)، درباره برجستگی قفسه سینه گفت: برجستگی قفسه سینه که نام پزشکی آن پکتوس کاریناتوم معمولا دو نوع است نوع ارثی و نوعی با علت ناشناخته .
وی با بیان اینکه نوع ارثی این بیماری معمولا ریشه ژنتیکی داشته و ممکن است در والدین یا نزدیکان نیز وجود داشته باشد، ادامه داد: این نوع از سنین چهار و نیم سالگی نمود داشته و قابل مشاهده است.
این متخصص استئوپاتی با اشاره به برجستگی سینه با علل ناشناخته اظهار کرد: این نوع از بدشکلی قفسه سینه معمولا پیش از بلوغ ایجاد میشود یعنی زمانیکه غضروفها در حال تبدیل شدن به استخوان هستند، در جداره قفسه سینه که متصل به جناق و دندهها است بدشکلی ایجاد شده و خانوادهها در فاصله کوتاهی متوجه میشوند که قفسه سینه فرزندشان بد شکل شده است برای این نوع بدشکلی علت شناخته شدهای وجود ندارد.
وی با بیان اینکه نوع دیگری از برجستگی قفسه سینه بر اثر آسیب ایجاد می شود که البته نادر است، عنوان کرد:در این نوع، زمانی که هنوز دنده و جناق کودک غضروفی بوده و استخوانی نشده است به مراکز استخوانسازی وی آسیبی وارد و منجر به بدشکلی قفسه سینه کودک میشود، این نوع آسیب معمولا با آسیبهای دیگر همراه است.
مینایی خاطر نشان کرد: سن تبدیل غضروف به استخوان در دختران و پسران متفاوت بوده وغضروف در دختران بین 12 تا 13 سالگی استخوانی شده و در 14 سالگی این فرایند کامل میشود در حالیکه این روند در پسران با یکسال تاخیر نسبت به دختران رخ داده و شکلگیری استخوان در 15 سالگی کامل میشود.
توانایی اصلاح بدشکلی پیش از سن بلوغ
وی با بیان اینکه اولین مرحله در فرآیند تشخیص این است که خانواده متوجه بدشکلی شده یا فرد با لمس کردن متوجه بدشکلی میشود، افزود: در ادامه درمان و مراجعه به پزشک برای تشخیص دقیق علاوه برمعاینه بالینی عکس رادیوگرافی ساده ضروری بوده و در کنار آن برای کسب اطلاعات بیشتر ممکن است سیتیاسکن نیز ضروری باشد تا به صورت دقیق شمای بدشکلی را مشخص از این طرق مشخص شود.
این متخصص توانبخشی بیان کرد: در حال حاضر تکنولوژی جدیدی وجود دارد برخلاف سیتیاسکن که با داشتن اشعه ایکس ری ممکن است به فرد آسیب برساند، کاملا ایمن بوده و آسیبی برای فرد به دنبال ندارد این تکنولوژی اسکن سهبعدی است که بدون استفاده از اشعههای مضر ابعاد را روی سطح بدن به صورت دقیق مشخص کرده وبه تشخیص و پیگیری درمان کمک میکند.
وی تصریح کرد:اگر این بیماران قبل ازبلوغ به پزشک مراجعه کنند که هنوز دنده و جناق غضروفی بوده و استخوانی نشده میتوان با وسایل کمکی شکل مناسب را برای قفسه سینه و جناق فرد تا شکل سینه به حالت نرمال نزدیکتر شود.
مینایی بیان کرد: اگر فرد پس از سن بلوغ به پزشک مراجعه کند جراحی زیبایی میشود به این ترتیب که جداره قفسه سینه و دنده و اتصالات آن به جناق را شکته و اتصال مناسب را ایجاد میکنند و بعد آن ناحیه را میبنند دوران نقاهات پس از این عمل ممکن است 2 ماه باشد و تا 2سال نیز فعالیت فرد محدود میشود.
وی خاطرنشان کرد: در صورتیکه بدشکلی ایجاد شده باعث اختلال در عملکرد قلب و ریه شود، جراحی انجام شده عمل زیبایی نبوده هدف آن بهبود عملکرد قلب و ریه است.
نظر شما